marți, 29 iunie 2010

Guvern de ocupaţie

Avem, până acum, 20 de morţi (10 au murit azi noapte) şi nu ştiu câţi dispăruţi în urma inundaţiilor. Nu au fost atâtea victime (ba au fost) în urma inundaţiilor niciodată după 1989. Ce naiba face Guvernul, prefecturile, primarii? Oamenii mor, pe nimeni nu mai interesează. Nimeni nu se interesează de persoanele sinistrate. Acum se încearcă găsirea unor stocuri de apă şi alimente. Sunt deja sute de sinistraţi.

De 5 luni copiii nu au mai fost vaccinaţi contra tuberculozei, poliomielitei şi pojarului. Ţara nu mai este guvernată şi noi o ţinem langa cu şeful de la TVR şi alte moţiuni de cenzură inutile. Pentru drama de la inundaţii şi lipsa vaccinurilor trebuie demişi Blaga şi Cseke Attila.

E momentul să revenim la adevăratele probleme ale României, eu înţeleg că nu sunt bani, dar trebuie să existe priorităţi, iar apărarea vieţii cetăţenilor e prima îndatorire pe care o are un Guvern. Dacă nu e unul de ocupaţie.

62 de comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Daca ...

Immortal Ping spunea...

da da, guvernul sa faca, statul sa dea, conducatorii sa se ocupe ca noi cel mult scriem ceva pe blog

Anonim spunea...

Acum e guvernul mai prost, de asta mor atatia oameni, cum nu au murit niciodata in ultimii 20 de ani.

Ia uite aici in 2005:
"Potrivit premierului Cãlin Popescu-Tãriceanu „Bilantul inundatiilor – unul tragic as spune, cu 69 de morti si pagube care ajung la aproape 5,5 miliarde de lei depãseste posibilitãtile noastre acum“."

Dan Selaru spunea...

Dar nu intr-o yi 10 morti.

Dan Selaru spunea...

Si oamenii trebuiau evacuati inainte.

Anonim spunea...

@Dan Selaru:
Ai fost vreodata intr-o zona in care vine o viitura?

1. Totul se intampla foarte repede si e posibil sa nu ai timp de evacuare.
2. Daca ai informatii din timp ca vine o viitura si incerci evacuarea te izbesti de mentalitatea oamenilor. Multi nu vor sa plece si se ascund pur si simplu.
3. 10 morti intr-o noapte nu e un dezastru de proportii. Este o drama, dar nu e o catastrofa.

Am fost in week-end in Moldova si autoritatile locale anuntau ca e posibil sa vina apa mare si recomandau evacuarea. Cati crezi ca ascultau? Foarte putini. Multi spuneau ca daca pleaca vin hotii si le fura din case si preferau sa ramana in urma.

Scuze, dar mi se pare ca esti in pana de idei si cauti subiecte pentru blog.

Anonim spunea...

Daca tie o drama ti se pare un simplu subiect pe blog... esti obtuz la minte.

Esti ca si Stalin:
"Moartea unui singur om este o tragedie, moartea a milioane este doar o statistica."

Dan Selaru spunea...

Evacuarea se face cu forta ca niciun om nu lasa totul si fuge. E ok, sunt doar 10 morti, la ce numar e o catastrofa? Oricum erau pensionari asa ca e in regula.

Kelemen Ignatiu spunea...

Inainte sa te revolti, nu uita: "Intotdeauna e vina altuia..."
iar pentru sufletelul tau, exista ceva numit solidaritate, la acest capitol gasesti pe cineva la care sa te revolti?

bgd spunea...

Haideti dle Selaru, dvs acum aflati ca acest Guvern este pur si simplu in plop? Nu are nici o legatura cu ce se intampla in tara. E un haos total. Nu va doresc sa aveti treaba printr-o prefectura...sau sa aveti nevoie de niste acte pt firma. E pur si simplu imposibil.
Inundatii? Ha...prea complicat.

Dan Selaru spunea...

De unde sa stie taranul ca vine prapadul? Statul are alte mijloace de a afla, avem institutii, oamenii trebuiau scosi de acolo.

Dan Selaru spunea...

Si vad ca nu vorbeste nimeni de vaccinuri, e normal sa ne intoarcem in Evul Mediu. Vin stihiile, boala, asta e! Noi ne batem pe Ada nu stiu cum.

Anonim spunea...

Este tragic, dar nu poti sa-i obligi pe oameni sa plece din casele lor. Pentru ca nimeni nu crede ca "vine potopul, sa iau ce pot sa iau si sa fug". Cei care au ramas erau optimisti si sperau sa nu fie asa cum au fost avertizati. A fost optiunea lor sa ramana in case. Ah, daca nu au fost anuntati si i-a surprins viitura, este altceva, este vina autoritatilor ca nu i-au anuntat din timp. R.I.A. din Bucuresti

Garett spunea...

Asta cu solidaritate e doar un banc! Pe cuvant, eram mai uniti in saracia noastra inainte de '89 fata de cat de individualisti suntem acum!
Si aceast individualism ni s-a cultivat cu grija in ultimii 20 de ani pe principiul "Divide et Impera", noi nu mai suntem o societate ci doar o aglomerare de indivizi fortati de imprejurari sa locuiasca in Romania. De ce se strang doar cateva sute la o manifestatie impotriva unor masuri care in alte tari au scos zeci sau sute de mii de oameni in strada? Pentru ca e mai comod sa stai la televizor, pentru ca e mai profitabil dpdv politic sa-i asmuti pe unii impotriva altora cu "parabole" cu grasi si slabi decat sa gasesti un ideal comun.
Guvernul nu se preocupa de inundatii pentru ca noi nu avem guvern, avem doar o mana de indivizi preocupati doar de supravietuirea propriei clientele.
Cati dintre voi au aflat ca zilele trecute ne-au mai murit doi soldati, absolut inutil, in Afghanistan? Nu-i asa ca a fost o stire infinit mai interesanta arestarea lui Diaconescu?
Romania mai exista doar ca spatiu geografic, statul e doar o umbra palida si impotenta, "guvernul" doar o adunatura, parlamentul doar o claca, o "Poiana a lui Iocan" la fel de inutila.

Dan Selaru spunea...

Aici e vorba de obligatiile Statului, socialist sau capitalist, nu are legatura. De ce-l mai platim daca nu e in stare sa anunte ca e de rau.

Dan Selaru spunea...

Sunt 21 de morti si 1700 de sinistrati. Disparuti de la 2 la 9.

Dan Selaru spunea...

22

Anonim spunea...

Bine zis: "Cum Cristoșii mă-sii se întâmpla ca Suceava, județul cu cei mai mulți habotnici, cu cele mai multe mânăstiri, cu cei mai mulți călugări, popi, călugărițe, colivărese, bocitoare, moaște și alte asemenea e așa bătut de Dumnezeu?"

http://suceveanul.blogoras.com/?p=3646

Anonim spunea...

Autoritatile fac ceea ce pot face in situatia data.
Doar presa (sau cel putin o parte a ei) e prea preocupata cu alte subiecte pentru a vedea acest lucru.

Daca cineva isi inchipuie ca statul poate sa faca minuni si sa opreasca ploia sau ca toata apa adunata in ultimile zile dispare pur si simplu datorita unui guvern competent se inseala amarnic.
Pot sa spun ca local autoritatile au facut tot ce le-a stat omeneste in putinta pentru a limita proportile dezastrului. Avertizari, mers din casa in casa si anuntati oamenii, evacuati unde s-a putut, interventii dupa inundatii. Toate s-au facut si se fac. Doar cine nu vrea sa vada nu vede faptul ca pur si simplu apa este atat de mare incat nu ai ce face in unele cazuri.

Mai jos sunt cateva exemple din judetul Botosani.
http://www.botosaninews.ro/articol.php?a=36131
http://www.botosaninews.ro/articol.php?a=36136
http://www.botosaninews.ro/articol.php?a=36123

Constantin Gheorghe spunea...

Statul este un mecanism de gestiune colectivă a riscurilor. Şi a eşuat în misiunea sa. Pentru că aceia care îl conduc sunt de tot căcatul. Avem radare meteo performante, care au spus şi când, şi cât, şi unde va ploua. Degeaba le ai, dacă nu există mecanisme care să disimineze informaţia şi să ia decizii, inclusiv evacuarea cu forţa. Degeaba ai modele de scurgere a apelor pe diverşi versanţi, dacă fiecare face cum îi tună, taie unde vrea el, lasă copaci nescoşi din pădure, care, când vine apa, acţionează ca nişte berbeci şi distrug case şi lucrări de artă.
Toţi suntem vinovaţi de ce se întâmplă, dar unii sunt mai vinovaţi decât alţii. Iar preşedintele şi premierul trebuia să fi fost deja acolo. Ce face boc? Îşi anunţă oficial ora de decolare a elicopterului... Iar băsescu stă şi se scarpină în cur. Asta e, succesuri!

Anonim spunea...

Bravo!
De mult parca am fi guvernati de oameni cu o mama neromanca!
Ai pus degetul pe rana!
Din pacate esti singur...

Stefana Bianu spunea...

Romania traieste de 20 de ani sub guvernarea trans partinica a unui capitalism salbatic!

Interesele politicienilor instalati de clanurile clientelare sunt: cat mai multi bani in paradisele fiscale!

Vietile/destinele oamenilor, patrimoniul natural si cultural nu intra in orizontul celor ce ne guverneaza de 20 de ani!

Metodele de guvernare sunt criminale, prin saracirea populatiei in favoarea marilor bogatasi! Nu va speriati nu sunt comunista!

...asa cum in Cadrilaterul Aurului din Muntii Apuseni saracia populatiei este tinuta artificial ca sa se dea si TUNUL AURULUI ,
in loc sa se acceseze fonduri europeene pt dezvoltarea durabila
a fostei zone miniere !

casandra spunea...

Vai, ce faci Dane? Ceri un guvern capabil sa intervina intr+o calamitate regionala tocmai in vremea in care dobibocii cauta sa ne convinga de fericirile statului minimal-spre nimic?
Pai, tocmai incearca Boc, Basescu si compania de geniu sa ne convinga de binele unui stat mai mult absent. Tu-l vrei prezent si capabil? Vrei sa strici p+roiectul lor politicde a face din Romania prima tara cu guvern de paie?
fiecare pentru sine, asta este deviya lui Basescu. Vine apa mare, vine cutremurul, vine o epidemie...sa traiasca cei puternici, cei care au singuri resurse de supravietuire, nu cei care au nevoie de "asistenta statului", parca asta este refrenul, nu?
Si este nostim ca niste aiuriti care au si ei cativa euro in cont sunt cei mai sonori promotori ai statului minimal. Cei mari si bogati tac din gura, doar din cand in cand il trimit pe Dinu la inaintare, sa ne mai dea prilej de vorbe.
Nu avem un un guvern de ocupatie, nu avem un guvern adevarat, avem un guvern de cacat!

Dan Selaru spunea...

Eu vreau sa-si faca treaba, sa nu-si bage nasul in ecomnomie ca nu se pricepe si fura. Ca doar n-o sa stie nea Vasile de la Vascauti care e situatia hidrologica.

Anonim spunea...

Ati ratat o cauza importanta, hidrologic vorbind.

Majoritatea (toti?) sefilor de la Gospodarirea Apelor au fost schimbati politic cu "ai nostri". Desigur, multi din ei erau tot politic numiti de catre PSD si lasati in functie de aliatii PNL. Dar tovarasii directori macar erau hidrologi de meserie, ca si mai marele tovaras Iliescu, nu ca legumele de "manageri" de acum. Apropo, si Tariceanu e hidrolog de meserie.

Ca si pont, fara aviz de la Directia Apelor nu se poate obtine nicio autorizatie de construire. Asa, ca sa se inteleaga magnitudinea pontului. Trist.

Dan Selaru spunea...

Tariceanu e inginer de instalatii. Politizarea timp de zeci de ani a adus incompetenta la nivel de institutie.

Dan Dinu spunea...

Sorry domnule Selaru dar lansati acuzatii in pur stil romanesc. Daca se intimpla ceva rau atunci INTOTDEAUNA cineva TREBUIE SA FIE DE VINA.
Eram in Franta acum citeva saptamini. Am vazut avertizarile lor de cod portocaliu pentru sudul Frantei. In 2 zile numarul mortilor a fost de 25 de zile. Nimeni din media lor (ma refer la televiziuni, nu am urmarit si ziarel) nu a sarit la gatul guvernului ca nu si-ar fi facut datoria, ca ar fi incompetenti samd samd.
La noi: de cind m-am intors in tara am auzit cel putin trei alarme orange. Am citit si am vazut la televizoare despre cel putin trei videoconferinte ale prim ministrului cu prefectii si cu cei implicati in eventuale masuri de luat. Am auzit eu (la tv) cind Boc le spunea prefectilor sa ia masuri pentru evacuarea celor aflati in zone pericilitate.
Cu toate aestea acest guvern si prim ministrul sau este incompetent!
Domnule Selaru sunteti un mare chibitz. Si ca orice mare chibitz aflat pe margine va pricepeti la perfectiune sa darimati si sa criticati. Sincer sa fiu m-am saturat de cei ca dvs. Nu contest calitatile dvs intelectuale. Contest modul in care le folositi.

Dan Dinu spunea...

mea culpa pentru greselile de dactilografie (tastatura laptopului imi joaca feste)precum si pentru numarul de morti din Franta: era vorba de 25 de morti si nu 25 de zile.

Dan Selaru spunea...

Da, sedintele in care voiau sa dea afara un prefect care incerca sa evacueze 350 de oi. Halal.

Si daca francezii sunt iresponsabili nu inseamna ca trebuie sa fim si noi. Ganditul prin comparatie e o greseala logica.

Dan Selaru spunea...

19 morti, 2 disparuti plus mii de sinuistrati, oficial

misha spunea...

Domnu' Selaru,
Mai multi oameni de pe aici v-au trimis la plimbare/culcare/documentare - dupa caz.
Poate ar trebui sa le urmati sfatul.
Sau sa va lasati de bloggarit.
Este al n-lea subiect pe care il tratati tendentios-copilareste.
Unii dintre comentatorii dvs par mult mai documentati si impartiali decat dvs.
Si nici nu devin artagosi daca sunt contrazisi :)

Dan Selaru spunea...

V-ar placea sa astupati gura tuturor. Nasol, nu inca.

Dan Selaru spunea...

Tocmai mi-a dat dreptate Blaga ca a trimis avertizarile si nimeni n-a facut nimic. Si acum e nervos. Aumurit 14 insi intr-o zi. De fapt 16. Sar sunt eu neinformat. Dar de vaccinuri nu ziceti nimic. Ca e la fel de grav, dar se moare doar mai lent. Si fara tam tam. Cu ce dracu va platesc astia cand in fata mortii si a evidentei voi o tineti pe a voastra.

Unknown spunea...

Pai nu-i plateste nimeni cu nimic.
Unii maninca c... pe blogurile altora din pasiune.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Dan Selaru spunea...

Fara amenintari cu moartea. Una e demisia si alta impuscatul.

Anonim spunea...

Sigur ca moartea si a unui singur om este tragica si trebuie sa luam aminte... Totusi acest lucru se intampla in permanenta si in State, si in Germania, si in Astria si cam pe oriunde. Doar ca aici este un subiect manipulat politic. Un subiect denaturat. Cei care agita spiritele nu sun animati de sentimente umane ci de sentimente de rautate. Din pacate. Dar sa revenim: nicaieri oamenii nu asteapta sa vina Obama sau altcineva sa stea in calea apelor, ci oamenii se solidarizeaza mai ales pe plan local, de multe ori pe baza de voluntariat si se apara!
Uneori cu metode foarte simple, elementare.

Anonim spunea...

Acuma ca n-o fi statu' de vina de toate prapadurile... Mai uitati-va ca si in alte parti au murit oamenii la inundatii (Franta, Polonia, Ungaria, etc).
Sa dai doar vina pe stat, fara a analiza, concret, de la caz la caz, cine a fost de vina (uneori, poate ca e doar Dumnezeu, alteori e chiar mortul, cum s-ar zice). Pe-am obisnuit sa asteptam ca Statul sa ne rezolve toate...

Dan Selaru spunea...

Cand Blaga spune ca el a anuntat si nimeni nu a facut nimic cum e? E vorba de avertizare si de evacuare. Azi cum se poate si ieri nu? Ne-a luat pe nepregatite, ca de obicei. Niciunde in lume nu se pot evita toate situatiile, dar a spune ca e un subiect manipulat politic e o aberatie. Nimeni nu stia aseara ce-o sa vina, sau daca stia nu a luat nicio masura. 14 morti, azi sunt evacuati cu miile, daca erau evacuati ieri mureau mult mai putini.

DanBruma spunea...

@Imortal ping: Mesajul lui Selaru nu este pentru imortali ca tine ...

parvan spunea...

Kiseliov are bulevard mare in Bucuresti cu nume frantuzit (Kiseleff).
Nu cred ca cineva din guvernul asta va avea macar o ulita. Asta nu impiedica insa... "coloana a 5-a" sa fie foarte vocala si foarte agresiva :( .

Anonim spunea...

@Dan Selaru: "Aici e vorba de obligatiile Statului, socialist sau capitalist, nu are legatura. De ce-l mai platim daca nu e in stare sa anunte ca e de rau."

Se pare că fenomenele extreme ale naturii sunt anticonstituţionale. Ar trebui să umblăm un pic la constituţie, să le mărim un pic salariul norilor, că prea îşi fac de cap!
Trecând peste partea ironică, ceea ce se întâmplă acolo are mai degrabă legătură cu conceptul 'stare de urgenţă' decât cu 'statul cam trage mâţa de coadă'. Iar noi, oamenii, ar trebui să mai renunţăm la a aduce schimbări atât de mari naturii, pentru că mai devreme sau mai tarziu vom plăti cu vârf şi îndesat!

Dan Selaru spunea...

Are legatura cu faptul ca acum evacueaza aproape 15000 de oameni si ieri au stat linistiti. Discutam despre incompetenta. Restul e propaganda. Si ieri erau coduri rosii sau portocalii. Dar ieri erau alte subiecte de presa. Ca asa se conduce tara, dupa televizor.

neamtu tiganu spunea...

Dane, esti circotas, am auzit ca Boc da 5000 de roni la fiecare mort. Se spune ca ar fi frumos ca acestia sa depuna banii intr-un fond de solidaritate.

alex@formidabilii.org spunea...

Acuma eu nu sunt specialist in inundatii, si sunt inca sub impresia subiectiva a militarilor care "se rupeau" incercand sa mai salveze ce se putea prin 2005 in timp ce vajnicii localnici cinsteau o cinzeaca sprijiniti in gard. Asa ca nu abordez partea asta cu inundatiile. Doar zic ca e o intreaga stiinta a prezicerii inundatiilor si a planificarii metodelor de indiguire etc. asa ca nu inteleg de ce de fiecare data suntem nepregatiti.

Ce zice Dan si ii dau dreptate in totalitate e partea cu vaccinurile. Eu am un prieten caruia i-a nascut sotia un copil frumusel foc si care a cautat vreo 2 luni de zile un vaccin antituberculoza; in final a renuntat si l-a cumparat din strainatate prin eforturi numai de el stiute.

Nu e posibil ca un stat UE sa fie atat de indiferent cu cetatenii sai. Nu asta e solidaritatea europeana sau reducerea decalajelor sau cum vreti sa ii ziceti.

Anonim spunea...

O parte din indivizi au murit din prostia lor.
Incercau ei sa forteze cursuri de apa cu Dacia si tot felul de nerozii.

Dan Dinu spunea...

referitor la "Franta (francezii) iresponsabili".
Tocmai ca ei erau cei responsabilii si care tratau situatia calm si cu hotarire. Stirile despre inundatii au facut prima pagina a jurnalelor de stiri timp de doua zile (cit am stat eu in Franta). Dar fara invective si fara judecati facute din titlul articolului. Ei chiar faceau jurnalism. Oricare dintre noi daca plecam intr-o tara din occident si le urmarim emisiunile de stiri (conditia fiind sa le intelegem limba) vom constata o diferenta de la cer la pamint intre jurnalismul lor si asa-zisele televiziuni de stiri din Romania. Televiziunile noastre nu-ti aduc o informatie. NU, televiziunile noastre te manipuleaza si te indoctrineaza mai rau decit ce se intimpla in comunism.
As putea continua dar nu vad rostul. Snteti major si vaccinat . Urmariti si alte televiziuni de stiri, din alte tari si faceti singur comparatia.
PS. titlul de "Guvern de ocupatie" cum va suna ? Va da o informatie sau va instiga ?

ComBo spunea...

@Dan Dinu: Eu nu reusesc sa inteleg remarcile de tipul asta de loc. Nu se vaccineaza copii de 6 luni dar fii atent chestie, A3 e de vina. Pe unii ii ia apa dar tot A3 e de vina. Si cica si Voiculescu vrea sarea si Vantu Posta. Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu.

De aia n-au evacuat aia pe nimeni ca erau nervosi cu nervii ca il lua la misto Mircea Badea pe Boc. Din cauza Sintezei Zilei nu mai sunt vaccinuri. Si PDL + Basescu nu pot face treaba pentru ca nu controleaza decat Guvern + Presedentie + deconcentratele + Parlament. Eeeee, daca ar avea ei si televiziunile cum ar mai merge treaba in tara asta ....

Dan Dinu spunea...

@ComBo:
nu reusesti sa intelegi aceste remarci pentru ca nu ai facut (inca) ceea ce am recomandat eu in postarea anterioara. Si anume sa faci o omparatie intre modul in care se face jurnalism in occident si cum se face la noi.
Sa exemplific: in zilele in care am fost in Franta pe linga inundatiile de la ei (25 de morti in 48 de ore, 300.000 de locuinte ramase fara curent electric si fara apa potabila sigura)celalalt subiect fierbinte a fost reforma pensiilor.
Am urmarit seara cu interes emisiunile (stiri + mese rotunde) care tratau subiectul. In concluzie: am reusit sa inteleg ce cifre se discuta, care este miza deciziilor care urmau sa se ia, care este pozitia guvernului si de ce, care este pozitia opozitiei si de ce, care este pozitia sindicatelor si de ce. La sfirsit pot spune ca mi-am format si eu propria opinie bazata pe toate aceste informatii.
Ce nu am reusit sa aflu este care sunt parerile proprii ale jurnalistilor si care sunt simpatiile politice ale posturilor TV si ale jurnalistilor in cauza.
Vezi cumva vreo asemanare cu posturile TV sau cu jurnalistii de la noi ?
Iar referitor inundatii si lipsa de reactie a guvernantilor in postarea urmatoare.
A bon entendeur, salut.

Dan Dinu spunea...

Si acum despre inundatii:
Nu stiu daca ati fost prins vreodata de vreo inundatie.
Eu am avut parte de mai multe.
Exista doua tipuri de inundatii: viituri de la piraie de munte care se "umfla" cu citiva metri in 2-3 ore si inundatii ale marilor rauri care reusesc sa rupa digurile de protectie.
La viituri (ceea ce s-a intimplat in Neamt, Botosani, Suceava) chiar si daca esti avertizat ca este posibil sa vina viitura tot nu-ti vine sa pleci de acasa. Cum adica paraul din fata casei pe care vara il sari dint-un salt si care nu-ti ajunge pina la glezna sa te omoare ? Fii serios nene!
Am vazut cu ochii mei cum un astfel de piriu s-a umflat in 2 ore cu 4 (patru) metri ! Si nu plouase la mine in sat, plouase in satul vecin aflat in amonte! La mine in sat nu a plouat o picatura in schimb a "ras" 7 case aflate in partea de jos a satului meu. Iar in 4 ore dupa inceperea ploii in satul vecin se terminase totul, paraul revenise la normal!
Ce masuri "guvernamentale" credeti ca puteti lua in astfel de situatii?
La raurile mari situatia este diferita. Eram elev de liceu cind am trait o astfel de inundatie a Crisului Alb. Mi-aduc aminte ca toti cei care putea cara un sac am fost "rechizitionati" si trimisi la incarcat saci cu nisip pentru repararea digului pe unde era pericol de rupere. Iar toata populatia aflata in partea de jos a oraselului au fost evacuati in zonele ceva mai inalte ale orasului. Intr-o astfel de situatie INTR-ADEVAR autoritatile au ce sa faca si au OBLIGATIA sa faca.

PS. Referitor la vaccinari: este de discutat acest subiect. A-l amesteca insa cu inundatiile (daca se gasesc explicatii pentru inundatii, atunci sarim pe vaccinari si viceversa) si a pune un titlu precum "Guvern de ocupatie" cind ti-ai intitulat Blogul "Romania Obiectiva" (!?!) ma face sa cred ca domnul Selaru face parte din categoria nihilistilor de profesie.

Dan Selaru spunea...

Cum se face ca de la 14 numarul victimelor a cazut la 2? Si a fost la fel de rau. Si am familia la Suceava. Stiu ce spun. Daca presa tace se moare. Asa ca las-o mai moale.

Anonim spunea...

prudent. Se stia si despre Catrina. Cu multe zile inainte si i s-a urmarit evolutia si s-a facut si s-a dres.. Violenta uraganului i-a surprins pe toti. Bush a fost injurat (si guv. de Louisiana) pentru ca ajutoarele au sosit cam tarziu. As vrea sa vad pe forumisti in fata unui potop de 150 l/mp. Sa presupunem ca asa ceva se intampla in Bucuresti, unde ne-am inudat la 60 de l/mp. Cam ce-ar fi? si pe cine sa mazilim ca n-au oprit ploaia? PS. Eu cred ca Inst.Cantacuzino a festelit-o cu vaccinul nu ministrul.

Flavian spunea...

Dane, cu mare parere de rau, trebuie sa recunosc ca multe din criticile primite sunt intemeiate.

Cat priveste vaccinurile, decat ca la antigripal, mai bine lipsa. Legatura intre membrii organizatiei mondiale ai sanatatii si companiile farmaceutice este explicata in mass-media oficiala.

Dan Selaru spunea...

E vorba de tuberculoza, poliomielita. Si in Ucraina au murit 3 oameni.

Pongo spunea...

Vine legea junglei peste noi.

cristina turcescu spunea...

Adaugati functionalitate deosebita site-ului dumneavoastra prin posibilitatea de traducere a fiecarei pagini in peste 30 de limbi de circulatie internationala. Foarte simplu si eficient, prin inserarea unui mic cod pe care il puteti gasi la adresa http://www.anunturibucuresti.ro/traducere/ veti oferi fiecarui vizitator posibilitatea traducerii instantanee a oricarei pagini, intr-una din cele 35 de limbi de circulatie internationala. Acest cod este special conceput pentru site-urile romanesti si selecteaza implicit limba romana ca limba in care este scris textul original. La aceiasi adresa puteti gasi si un exemplu de functionare al codului.

ComBo spunea...

@Dan Dinu: Nu ma intereseaza cum se face jurnalism in situatiile astea. In cazul meu special nu mai uit la TV pentru ca n-am nici timp si ma si enrveaza toti disperatii pe care ii gasesti acolo. Dar ca principiu, prefer o presa care sa injure Guvernul decat una care sa-i ridice slavi. Chiar daca ar fi un Guvern competent, cea ce nu este cazul. Si in cazul televiziunilor pot oricand sa inchid TV-ul sau sa schimb postul. Pe cand cu Guvernul nu prea e acelasi lucru si imi mai iau si bani o gramada din impozite.
Cand vine un ministru si imi zice ca din cauza lui Ciutacu nu a putut sa faca el nu stiu ce ar trebuie sa scrie Demisie pe urmatoarea foaie pe care o semneaza. Daca un om moare pentru ca ministerul sau primaria sau cine este responsabil n-a evacuat oamenii cand a trebuit ar trebui sa vad niste oameni la Parchet dand cu subsemnatul. M-am saturat sa-l vad pe Nastase pe la DNA de 6 ani dar pe aia care au despadurit munti intregi nu-i atinge nici dracu. Nu e Badea de vina ca in sedinta de Guvern se discuta despre penele de pe curul lui. Nu e de vina Tolontan ca astia fac 50 patinoare la de 3 ori pretul. Samd.

Anonim spunea...

@constantin ghe. Parca niste meteo spuneau ca ei pot spune unde si (cam) cand vine ploaia dar nu pot spune cat. Arata-mi o singura previziune pt. cei 150 l/mp !!! In plus, digurile se calculeaza cf. unor normative. Nu le-a facut acest guvern, nici precedentul si nu dateaza de azi si nu au fost facute de imbecili (indiferent ce ar spune Ciutacu et co). Digurile nu pot fi facute la cel mai mare nivel/debit imaginate caci ar costa sume "infinite" si s-ar face mult mai putine. E un "trade-off" absolut normal. Ca o paralela, am putea face blocuri ca sa reziste la peste 8 pe Richter, dar la 3000E/mp cine le-ar cumpara?

p spunea...

Corecta observatia lui Dan Dinu.
Daca blogul se numeste Romania Obiectiva, atunci tinuta blogului ar trebui sa fie obiectiva.
Nu isterica, nu depresiva.

Obiectiva ar fi ok.

Lucian Davidescu spunea...

@p & such
Realitatea e isterică şi depresivă
Comentariul e chiar subamorsat
De exemplu, guvern de ocupaţie era şi până acum...
Ocupaţia unui grup mic de proşti hoţi
Dar, na!, unii au tendinţa să accepte orice drept firesc

Camil S spunea...

nu e guvern de ocupație, e doar cronic incapabil. de aproape doi ani încoace.
nil disperandum. natura e cu noi

ionut spunea...

@casandra

Socialistii de ticalosie sufera! Pai statul minimal nu inseamna stat 0(zero), ci tocmai un "stat" care se ocupa doar cu siguranta si apararea cetateanului (justitie, politie, armata, pompieri). Iar promotorii statului minimal au dreptate sa "comenteze" cata vreme acesta (statul minimal) e departe, el e de facto "maximal" si se ocupa de cu totul altceva decat pentru ce a fost "inventat", si cata vreme exproprierea prin taxe si impozite continua nestingherita.