luni, 19 iulie 2010

Clasa politică spune lucruri trăsnite

Am avut ceva răbdare, să văd dacă Videanu vorbeşte serios despre controlul preţurilor. Da, vorbeşte serios.

Şi dă ca exemplu de eficienţă Grecia, mare exemplu. Câte firme au dispărut în urma unei asemenea aberaţii? Cui îi pasă?

Mai vine apoi Fiscul şi impune noi reguli birocratice pentru înfiinţarea firmelor. Iulian Comănescu explică pe înţelesul tuturor de ce aceste reguli sunt aberante.

Ambele hotărâri sunt dovada impotenţei guvernamentale de a guverna. Reglementează tot în speranţa unei îndreptări, printr-o minune, a situaţiei. Fiecare reglementare, cum a fost şi impozitul forfetar, nu face decât să distrugă economia reală.

Nu mă aştept la vreun moment de iluminare al Guvernului, n-o să apară. O să impună reguli după reguli până o să se prăbuşească tot. Problema e simplă, ce e de făcut?

Evaziune, rezerve, de la hrană la aur, cumpărarea de mijloace de producţie, de la fierăstraie la turnătorii de oţel, fiecare după posibilităţi. Troc.

Cum FMI i-a lăsat din braţe pe unguri, pe dreaptă măsură, noi meritam lăsaţi din braţe şi în decembrie anul trecut şi în martie anul ăsta. Doar că noi ştim să ne "descurcăm" mai bine. Dar asta n-o să ne folosească în realitate. Doar amânăm momentul.

Toată ţara stă acum sprijinită în rezerva BNR, imbecilii doresc s-o folosească pentru consum, aberaţii. Guvernatorul recunoaşte că e mare dar asta nu înseamnă că o putem consuma. PNL şi-a dat cu firma-n cap prin legea lui Ghişe. Sper să nu-l bage nimeni în seamă.

Tot ce vedem este un crunt atac împotriva economiei şi încercarea de a controla ceea ce nu poate fi controlat decât prin dictatură. Din fericire nici de asta nu sunt în stare.

Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!

14 comentarii:

Anonim spunea...

Astia-s liberali de stanga, ca-n SUA

Anonim spunea...

dane, sunt confuz. De unde vine ideea de controlul preturilor? Sa public pretula castraveti in Harghisa si in Vaslui are efect psi daca ecartul e prea mare! Daca ONPC se duce pe acolo sa vada de ce ecartul e prea mare este control al preturilor?

Dan Selaru spunea...

Da, pot sa cer 10000 de Euro pe o gaina, daca e vreun prost s-o cumpere asta inseamna economie de piata. Cum sa-mi trimiti mie cu 10000 de Euro pe gaina Oficiul Consumatorului? E o aberatie.

alex@formidabilii.org spunea...

@DanSelaru: deci recunosti ca doar prostii ar cumpara gaini la 10 mii de euro bucata. Atunci vorbesti deja de specula nu de comert.

Mai stii cand erau taxiuri cu 80 de mii pe km in Bucuresti?

Dan Selaru spunea...

Domnule, asta e problema cumparatoruluii, nu a vanzatorului, studiaza folclorul. Economia de piata spune, aia reala, ca Statul nu trebuie sa intervina in actul economic. Restul este demagogie de stanga.

Pongo spunea...

Micsorati toate preturile si vom trai cu totii bine:D Ca chinezii. Scuze de cacofonie, da e la moda.
Si daca tot se pornesc, poate i-i conving si pe aia de la BMW sa le scada, vorba aia tot romanu are nevoie de un bmeemer, si cum ne facem cu toti chinezi asta ar fi ultima sansa...

Anonim spunea...

Daca nu ma insel tara asta a avut la un moment dat chiar pret maximal la unele produse alimentare. Cam prin 94/95 cind a avut si tva 9%.

Anonim spunea...

In calitate de ziarist de investigatii am cerut diferitelor agentii occidentale acces la documentele strict secrete ( nedesclasificate ) legate de spionajul sovietic si est -european .

PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU A FOST AGENT AL SECURITATII
SPECIALIZAT IN SPIONAJ INDUSTRIAL SI MILITAR.
si a urmat doua luni cursuri de specializare la Centrul Baneasa .
( Cod A33-2 Rom )
"Agentiile NAVROM-Romanian Shipping Company, erau repartizate intre DIE si DIA (Directia de Informatii a Armatei), si sefii acestora cooperau cu institutia care tutela agentia respectiva. Aceasta noua orientare a inceput in 1973, cand Ceausescu a semnat un decret strict secret (No. 363/1973) care, printre altele, autoriza NAVROM sa transporte "curier diplomatic neinsotit" al DIE si DIA pe navele agentiei. La scurt timp dupa aceasta, atat DIE, cat si DIA au inceput sa foloseasca NAVROM-ul pentru a aduce in Romania, in mod secret, echipamente de largi dimensiuni supuse embargoului. Aranjamentele se faceau atat cu sefii agentiilor NAVROM, cat si cu capitanii de nava care erau folositi cu prioritate pentru aceleasi sarcini. Printre numeroasele echipamente de embargo aduse secret in Romania de DIE mentionez: un tanc Centurion din Israel instalatii militare radar pentru joasa altitudine, din Anglia si Italia; o linie completa de fabricare a cristalelor epitaxiale pentru circuite integrate din Japonia. DIA a fost, de asemenea, prolifica." Cod A33-2 Rom
Semnat
ION MIHAI PACEPA
Iar intr- un alt document A36- 2 rom se spune Traian Basescu participated in a two-month intelligence and counterintelligence training session taking place at the Education Center for the Securitate in Baneasa in 1987-1989, while heading the trade representation of the Romanian Navrom in Anvers,
.................... ( video testimony. )
VA URMA UN ALT DOCUMENT CARE SE REFERA LA CONECTIILE DE LA ANVERS AL PRESEDINTELUI ROMANIEI CU SPIONAJUL SOVIETIC.

Robert Horvath Special for Nipon Press

dan spunea...

Dane, n-ai cu cine, romanu vede in asta doar ca va cumpara ieftin, chiar daca nu vede bine :)

Partea buna e ca regula asta nu are cum sa functioneze.

Ionut spunea...

Care e faza cu Patriciu? ("Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!")

joness spunea...

Titlul mi se pare nepotrivit. Nu e vorba de lucruri traznite, ci de fixuri bolsevice adanc inradacinate in mintea unor insi educati cu mentalitati comuniste de care nu o sa scape toata viata. Asa se intampla cand vrem sa "construim capitalismul" cu militieni ce incearca sa supravietuiasca decesului formal al regimului in care s-au afirmat.

Anonim spunea...

Si uite-asa,bob cu bob se aduna voturile pentru stanga ! Marturisesc,n-am votat nici in 2000 cu Iliescu(cand Ana Blandiana,Patapievici si restul intelighentiei ne indemna sa alegem raul cel mai mic) insa modul cum este batjocorita ideologia de stanga(de la executia lui Vladescu ref.la impozitarea progresiva pana la recursul snob la demagogie)ma va transforma in votant de nadejde(impreuna cu toata familia) al PSD-ului...Iar 38-40% din voturi vor fi de ajuns pentru victorie ! 10 ani de opozitie pt.dreapta,iar PDL-ul oprit pe la max.12-13% vor pune Romania in matca dezvoltarii normale ! Inclusiv intr-o relatie comerciala cu Rusia adevarata !

Anonim spunea...

http://blogdeteo.wordpress.com/2010/07/20/cum-spui-ticalosie-in-maghiara-dar-umilinta/

ionut spunea...

@alex@formidabilii.org

"@DanSelaru: deci recunosti ca doar prostii ar cumpara gaini la 10 mii de euro bucata. Atunci vorbesti deja de specula nu de comert.

Mai stii cand erau taxiuri cu 80 de mii pe km in Bucuresti?"

M-a amuzat teribil postarea asta. Orice act de comert este specula. Insa "speculantul" nu te obliga cu pistolul la tampla sa cumperi! Cat despre taxiurile cu 80000/km, daca aia erau speculanti tu...le-ai folosit vreodata? Ca sa stim cu cine stam de vorba! :D