duminică, 26 septembrie 2010

Liniştea dinaintea furtunii

Am citit două articole din revista Nature, 1, 2, sunt pe bani. Ce ne spun?

Că atunci când avem un sistem complex cum ar fi creierul uman, un ecosistem, societatea, bursa, cutremurele, evoluţia populaţiei de plancton, fără să putem modela matematic fenomenul doar analizând comportamentul acestuia putem găsi comportamente generice, care nu depind de sistem, care ne semnalează apariţia unei schimbări majore în starea sistemului.

Aceste sisteme, în majoritatea timpului, oscilează în jurul unei stări de echilibru. Mai mult sau mai puţin haotic. Ele continuu "încearcă" să revină la echilibru. Autorii articolelor au observat că înaintea unei schimbări majore viteza de revenire scade şi modul de revenire e dat de un semnal autocorelat, repetitiv şi asimetric. O perturbaţie minoră poate conduce la o catastrofă.

Mai pe scurt, "liniştea dinaintea furtunii" nu este o vorbă în vânt. Vă mai amintiţi de "dansul pinguinului", de vara liniştită? Nu erau de bine, erau de rău. Sper ca scandalul care escaladează acum să nu fie un eveniment declanşator.

Consider realmente că în faţa unui comportament iresponsabil al poliţiştilor Traian Băsescu a făcut o greşeală politică în a renunţa la serviciile Poliţiei. Doar dialogul real şi calm, pe care Blaga l-a evitat, şi pe care Preşedintele Băsescu trebuia să-l medieze poate păstra o situaţie normală. Sper să nu se declanşeze furtuna.

48 de comentarii:

Anonim spunea...

comportamentul "iresponsabil" al politistilor?
De ce "iresponsabil"?
Ei nu sunt oameni?
Nu au familii?
Nu au aceleasi obligatii si drepturi ca orice cetatean al acestei tari?
Reprezinta cumva o gramada de animale de "companie" dresate in a face ceea ce li se dicteaza de catre "stapan"?!
Protestul politistilor a fost UNICUL protest serios al romanilor, restul a fost balcoteca de strada.
Traian Basescu de cand este in functia acestui stat nu face decat scandal, circ, balci si multa galagie.
O clipa de liniste nu a mai avut tara aceasta de cand el este in frunte.
Conflicte peste conflicte.
Cineva trebuie sa puna punct.
Iar daca societatea civila nu este in stare, macar cei in uniforma sa il puna.
E timpul sa avem si noi liniste in tara, e timpul sa se aseze si tara asta dupa atatia ani de tiganeala.
Reactia lui Basescu, urmata de reactia la indigo a premierului, dovedeste infantilism!

Dan Selaru spunea...

Iresponsabila prin scandari si prin incalcarea legii.

Anonim spunea...

Dan, daca seful statului nu ar fi calcat in picioare, in mod repetat constitutia; daca parlamentarii nu ar fi calcat in picioare legile etc., cu certitudine aveam tot dreptul sa le reprosam politistilor ca au incalcat legea.
Scandarile au fost pe masura limbajului folosit de catre prezidentiabil, nu e cazul sa recurgem la evocari, le stim cu "tontii" foarte bine.
Cu alte cuvinte: au scandat pe "limba" lui.

Dan Selaru spunea...

Stiu, dar cel mai destept cedeaza. Nu stiu in ce situatie sunt oamenii respectivi. Dar totul e un circ.

Anonim spunea...

Pai poporul asta a cedat, de-a lungul istoriei, astfel incat in secolul acesta nici nu mai are ce!
Da, totul este un circ.
Insa protestul politistilor a fost unul exemplar!
Ai vazut un protest live intr-o tara (oricare) din europa?!

Dan Selaru spunea...

A fost ilegal, faptul ca se petrece si in alta parte nu e o scuza.

Anonim spunea...

Dan, am inteles punctul tau de vedere, iar raspunsul tuturor ar trebui sa fie unul singur: atata timp cat constitutia tarii este calcata in picioare, fiecare cetatean al acestei tari are obligatia de a face toate demersurile (in afara/in limitele legii) pentru a o proteja!
Cand primul om in stat va respecta constitutia tarii si pe cetatenii acestei tari, indiferent de profesie, rasa, statut social, atunci lucrurile vor intra in normal... pana atunci CINEVA trebuie sa faca ceva.
Au trecut prea multi ani de hahaiala si batjocora.

Dan Selaru spunea...

Cu punctul asta de vedere sunt de acord, legal insa. Altfel ajungem la anarhie, si suntem aproape. Prea aproape.

Dan Dragut spunea...

"iesi afara javra ordinara" si o poza cu un penis in loc de nas nu e un protest impotriva nici unei incalcari a constitutiei, cum abereaza andreiradu.

Daca sa spunem ca ma astept de la orice alta categorie de sindicalisti sa arunce cu sticle si sa scandeze injurii, nu ma astept asta de la politistii care sint cei care mentin ordinea publica. Eu nu ash putea ca ziua in timpul programului fac, ca dupa program sa fac exact opusul - ceea ce imi creaza dubii despre calitatea celor care au participat la miting.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) vad ca s-a decis sa continue magaria, in loc sa condamne public evenimentul nefericit, iese cu "multumiri" - elucubrant.

mobutu spunea...

Dar daca se "declanseaza furtuna", ce?
De ce ne frica de acest lucru?

Dan Selaru spunea...

Am mai trecut de 2 ori prin asa ceva, se pierd vieti nevinovate.

Adrian Stoica spunea...

In acest moment ar fi nevoie de multa intelepciune si, probabil, de "un pas inapoi" al celui mai intelept, dupa cum zici.
Dar ... ma gandesc si eu ... unele actiuni ale lui Basescu sunt atat de iresponsabile de parca ar dori sa produca revolta si varsare de sange. cum ar fi chestia asta cu inchisoarea pentru politistii care si-au aruncat chipiele.
Oare n-o fi pus (de cineva) sa faca acest lucru? Ma intreb si eu ...

Dan Dragut spunea...

http://www.mediafax.ro/social/politistii-care-si-au-aruncat-caschetele-risca-pedeapsa-cu-inchisoarea-de-pana-la-trei-ani-7422787

bbckoo spunea...

Ce este iresponsabil în comportamentul lui Băsescu ? Faptul că a încălcat pactele fondatoare ale oligarhiei post-decembriste ? Întro manieră contorsionată și gălăgioasă, ne depărtăm de lumea liniștită a consensului iliescian, în care puterea arunca oase opoziției și o mai lăsa la butoane, pentru a arăta consolidarea democrației în Românica.

Ioncioaia spunea...

Tare as vrea sa stiu si eu cum a incalcat Basescu Constitutia sau legea? Pa paragrafe, nu pe vorbe!
Nu-mi dau seama de ce ai dreptul sa incalci legea in cadrul unui protest cu privire la salarizare? Poate as intelege daca li s-ar facut un abuz cu privire la drepturile lor fundamentale, dar dreptul la salariu de un anumit cuantum nu este un drept fundamental, juridic vorbind. Un angajator iti da un salariu pe care poate sa ti-l dea. Nu iti convine, ai dreptul la demisie. Abia acesta este un drept, deci.
Sint si eu printre cei care au pierdut 25 la suta din salariu. Sint profesor, cu doctorat, cu ceva opera, si am un salariu mai mic decit un tablagiu, scuze pentru formula! As iesi in strada, poate am sa ies, dar ma deranjeaza mai mult decit toate minciuna si violenta in numele „poporului”. Nici nu cred sincer ca Basescu are de unde sa dea bani si nu da. Este o prostii ca construiesti false opoziţii de genul Basescu versus poporul.
Dezaprob aceste taieri masive peste noapte, dar nici nu vad alte solutii. Este cineva care poseda alte solutii? Sa le aud.

papadiu spunea...

probabil se urmareste preluarea puterii in forta. regizorii par a fi aceiasi specialisti in lovituri de stat care au facut si mineriadele si suspendarea presedintelui si multe altele. escaladarea este evidenta si este incurajata la vedere de grupuri media si de diferite personaje publice pe fondul nemultumirii populare. putem doar banui ceea ce nu se vede, inclusiv disperarea celor carora pare a li se darama sistemul ca un domino. asteptam rundele urmatoare.

Unknown spunea...

Da, era foarte multa liniste pe vremea lui Iliescu, a lui nastase, chiar a lui Constantinescu, care s-a declarat infrant de "strcucturi".
Inca din primele luni ale primului mandat Basescu: le-a zis: hai sa punem stop. Sa lucram cinstit. Aia, Vantu, Hrebenciuc, Voiculescu etc etc nu au vrut. Nastase cu matusa lui Tamara se crede victima. Pai da, este victima, ca inaintea lui toti au carat, dar el nu mai are voie si se simte victimizat.
Da, Basescu face scandal, pt ca e Vantu arestat, pt. ca se executa Rompetrol pt datoriile pe care i le-a lasat Patriciu. Daca avea sange, Patriciu isi platea datoriile esalonat si aveam si noi o firma mare in RO. El a vandut-o cu datorii cu tot si acum da sfaturi ce ce bine face statul suedez ca intr-o loclitate marunta, ii plateste lui chirie. Halal!
Da, Basescu a dat curaj instirutiilor statului sa se ocupe si de moguli si atunci este scandal, daca se aplica legea si lor. Bineinteles ca lor li se pare scandalos, cand ani de zile au facut ce-au vrut, iar acum loi se sopune ca trebuie sa dea socoteala.
PNL cafe pe ingerasul dar lor li s-a spart partidul in timp ce erau pe val la guvernare, intr-o perioada de avant economic. Pai acolo a fost o buba mare!!!! partidele se sparg cand esueaza la guvernare, in alegeri. Dar astia cand erau pe val!!! Unde sunteti voi, Bratienilor?

Politistii s-au purtat IRESPONSABIL. Nu e vorba ca si ei sunt oameni, e vorba de LEGE.

Ce drept am eu sa plic pedeapsa cuiva, care evident a gresit fata de mine? NICIUNA.

Politistii nici atat. S-au lasat manipulati de Realitatea si Antene.
Acum pe aia, care au incalcat legea, sa le-o aplice ca la carte!

Dan Selaru spunea...

Sa fim seriosi, astea sunt obsesii, taierea salariilor e motivul, nu iRealitatea, se poate spune ca esti si tu manipulat de labe1 sau chiar de Basescu. Legea trebuie respectata dar nu renunti la o institutie a Statului. E o nebunie, si e o rafuiala Basescu-Blaga.

Pongo spunea...

Chiar si cu victime, cinic vorbind, s-ar putea ca bilantul sa fie pozitiv. Regimul actual are deja victime la activ.Nu stiu ce "liniste" ar trebui sa ne dorim sa pastram.Normele de personal ar trebui sa i-i faca pe cei ce le-au impus sa auda in fiecare moment al existentei lor un planset al unui copil care moare incet prajit de viu. Ce pastram noi, ce liniste?
Sigur, motivele manifestarii politistilor sunt pecuniare. Poate o fi si vre-o cearta Blaga Basescu. Nu ma intereseaza.
Daca vrem sa iesim din situatia asta trebuie sa iesim si basta.
Iar "legalitatea" este o alta fatarnicie. Pur si simplu se refera la o avizare a populatiei asupra unor neplaceri. De aia avizul se da de catre primar.Cei care pomenesc "legalitatea" vor sa induca ideea ca politistii nu ar fi facut ceva legal. Altfel, dreptul la protest este (inca slava Domnului) un drept al fiecaruia.
Era momentul si la noi sa punem "somnul" in paranteze si sa aratam ca suntem latini. Iar latinii, asta e, mai dau foc, mai fac scandal. Nu poti sa i-i calci in picioare si sa te astepti ca nu te musca de fund.
E greu sa fii presedinte de stat, nu e o slujba pentru oricine.
Iar daca somnul ratiunii a adus a liniste, asta nu inseamna ca nu vine si furtuna. Nu poti cu furtuna, nu conduci.

KingSnake spunea...

Cand un om aflat temporar in functia de presedinte foloseste violenta verbala si exprimari total lipsite de bun simt cu privire la institutii ale statului si salariatii lor este reforma. Cand oameni aflati temporar in postura de angajati ai unor institutii ale statului ataca verbal un alt angajat al statului este subminarea autoritatii statului.

Politistii care au incalcat legea trebuie sanctionati conform legii, cu asta sunt de acord. Cat despre limbaj, in ultimii 4 ani se poarta tot mai mult limbajul marinaresc (vezi si recentul dialog elevat Basescu-Ponta), asa ca nu vad unde e problema ?

P.S. O vanatoare de vrajitoare nu cred ca va linisti spiritele acum, dimpotriva.

cristianandersen spunea...

Draga andreiradu.
Afla despre mine ca sunt bine, sanatos, sanatate care ti-o doresc si tie. Lucrez in sistemul privat si sunt absolut fascinat de ideea ca din munca sunt intretinuti bugetarii statului. Promit ca imi voi dubla eforturile, nu pentru propasirea familiei mele, ci pentru cea a umililor politisti, vamesi, jandarmi, gardieni etc, carora statul le da salarii, prime, bani de chirie si multe altele.
Am remarcat discursul tau referitor la faptul ca politistii s-au revoltat si au injurat ca la usa cortului doar din cauza faptului si ei sunt oameni, au familii si probleme.
Dupa cum bine stii (iti mai aduci aminte de mine, dragul meu, andreiradu? eu sunt cel din munca caruia iti iei tu leafa) am si eu familie si am, de asemenea, probleme. Abia astept ziua de maine, cand un politist ma va opri cu masina sub diverse pretexte. Am sa ii spun sa ma lasa dracului in pace, ca e o javra ordinara de politist. Si stii de ce am sa ma adresez asa organului? Pentru ca am si eu familie, sunt si eu om, am problemle mele (ete, nici saptamana asta nu am castigat la Loto! O fi bun motivul asta de frustrare?)si nu sunt animalul de companie al unor javre in uniforma.
In rest, sa ne auzim doar de bine.
Cristian

Ionut spunea...

Sa nu mai ascundem gunoiul sub pres. 6000 de politisti inseamna 12% din efectivele politiei romane. Nu sunt 2-3 mere stricate sau cazuri izolate asa cum se manipuleaza, pur si simplu lupul a ajus paznic la oi.

Daca ne lasam intimidati de acesti militieni vom ajunge mai rau decat pe vremea impuscatului, si da, vor muri si in cazul asta oameni, numai ca vor fi mai multi si feriti de ochii lumii. E absolut inadmisibil sa vii cu pistolul la protest. Mai ramanea sa traga si cateva focuri in aer, "de avertisment" sa inteleaga toata lumea cine e de fapt seful in tara asta.

Dan Selaru spunea...

O sa aiba loc o vanatoare de vrajitoare. Daca ne uitam mai "aritmetic", eu stiu ce am citit in articole, este ca TB induce foarte mult zgomot in sistem, incearca sa faca sistemul sa functioneze normal, dar nu e un factor atat de important sa modifice comportamentul acestuia. Ne apropiem de ruptura.

Unknown spunea...

Sa fim seriosi.
S-au lasat manipulati de Realitatea si Antene, care ataca tot timpul statul si institutiile statului.
Asa trebuie sa intelegi. E greu...

Unknown spunea...

Sa fim seriosi.
S-au lasat manipulati de Realitatea si Antene, care ataca tot timpul statul si institutiile statului.
Asa trebuie sa intelegi. E greu...

KingSnake spunea...

@cristianandersen: Sa inteleg ca tu si familia ta nu aveti nevoie de politisti, vamesi, jandarmi, gardieni ? Dar de medici, pompieri si profesori ? Vorbesc de functia in sine, nu de oameni existenti temporari in pozitia respectiva.

cristianandersen spunea...

KingSnake

In primul rand imi cer scuze pentru cele cateva litere lipsa din commentul meu. Asta e, au si astia de la privat momentele lor de tampenie...
Revenind insa la intrebarea ta, iti raspund ca: DA. Avem nevoie de toate categoriile enumerate de tine.Dar niciunde in textul meu nu am afirmat ca trebuie desfiintate anumite institutii ale statului. Am spus ca ma deranjeaza explicatiile absolut penibile, puerile, legate de limbajul si atitudinea oamenilor in uniforma din ultimele zile. Pentru ca aici nu ma refer doar la ce au scandat purtatorii de cascheta pe parcursul mitingului lor ilegal. Ma refer si la idioteniile pe carea le-au spus liderii lor de sindicat prin diverse emisiuni TV. Daca eu vorbesc urat cu un politist, sunt pedepsit pentru ultraj. Dar daca el vorbeste urat cu mine, cum se numeste infractiunea? Cata prestanta mai are un om in uniforma in fata mea, dupa ce i-am auzit pe purtatorii de bulan cum scandau in fata Presedintiei? Asa ca, de acum inainte, eu nu am sa ii mai numesc politisti, jandarmi, vamesi, sau ce or mai fi ei. Am sa le spun „Javre“, pentru ca vad ca le place termenul.

Anonim spunea...

@cristianandersen
:)
mi-a starnit amuzamentul "epistola" ta! pari a lucra la o gradinita privata, fiind tu insati un copil in plina crestere mentala.
Nu e nimic rau, atata timp cat castigi bani in mod cinstit si evoluezi spre un adult inteligent.
SI EU muncesc tot la privat, de altfel, nu am muncit nici macar o secunda la stat, dar asta nu-nseamna ca ma pozitionez intr-o tabara adversa doar pentru ca muncest la privat!

Modul tau de a gandi, de a percepe lucrurile nu-mi este strain, se vehiculeaza de ceva vreme de catre Basescu, dupa deviza: "dezbina si cucereste"!
Ai omis cu buna stiinta, conform sablonului, faptul ca politistii presteaza servicii, nu primesc bani de la noi doar pentru ca poarta uniforma.
Te porti comporta cum doresti in fata unui politist, e dreptul tau de a-ti elibera frustrarile, doar tu esti responsabil de faptele tale (in cazul in care esti major)!
Repet: atata timp cat Constitutia va fi incalcata zi de zi de catre cei ce sunt la "carma", Romania va fi doar o "tabara de tigani" pentru Europa.
Va puteti voi pozitiona pro/contra, puteti sa insultati bugetarii pe motivul ca Basescu v-a dat "mana libera" si ca "voi ii platiti" (de parca aia nu ar munci, ci ar cersi) tot NOI vom avea de suportat consecintele nefaste, atat in interiorul tarii, cat si in exteriorul tarii.
Cristian, toate cele bune si spor la dezvoltare, ai grija sa nu ramai incremenit in proiect!

Anonim spunea...

Politistii au adoptat limbajul trivial (suburban)al lui Basescu.
Cand il vezi pe prezidentiabil pe sticla, la posturile care-i canta ode, vorbind precum tata Floarea de pe dealul Mitropoliei, ce pretentii sa ridici asupra "gloatei"?!
Sau.. Cristian ai invatat la gradinita ca legea este doar pentru "gloata", iar cei ce conduc sunt deasupra ei?!
:)

Anonim spunea...

@Dan Dan 3, reciteste, pentru ca ai probleme de comprehensiune!
:)
Politstii au si ei dreptul, ca oricare cetatean al acestei tari, sa protesteze!
Nu au protestat impotriva incalcarii constitutiei, ci a salariului de rahat pe care-l primesc, cica din salariul lui Cristian andrerseN!
:)
Calcarea in picioare a Constitutiei a fost produsa de catre prezidentiabil de nenumarate ori, la acest aspect faceam referire.
Poate, intr-un fel e mai bine, ca Basescu&Boc au decis la spurimarea invatamantului - pentru ca uneori e mai bine sa ai de-aface cu analfabeti, decat cu oameni alfabetizati dar care nu pot gandi si intelege ceea ce li se spune, sau ceea ce citesc!
:)
Poate ca e mai bine ce face compania Basescu&Boc prin suprimarea sistemului medical, astfel elemente umanoide tip hibrid sucomba mai repede si nu mai fac umbra celor din jur!
:)

Dan Dragut spunea...

@andreiradu
aberatii infantile, ce-ar fi daca eu nu ash fi de acord cu opinia ta sa te fac "javra ordinara", ca deh fiecare cetatean al acestei tari are dreptul sa protesteze...

Ash fi curios daca ai putea sa si detaliezi in legatura cu incalcarea Constitutiei, doar de dragul discutiei.

Imi cer scuze ca nu ma pot ridica la nivelul tau de intelegere, deh generatie mai veche, educata in comunism, cind o duceam mult mai bine, aveam un presedinte care nu incalca Constitutia si te punea la munca cu forta, nu la intins mina.

Unknown spunea...

dane nu te supara dar psd, pnl si moguliziunile instiga pe fata la revolta popilara. sau tu nu vezi asta?

Dan Dragut spunea...

Citeva spicuiri f. interesante...

Adrian Moraru, directorul adjunct al Institutului de Politici Publice, crede că, dincolo de legalitatea protestului, „ei nu aveau voie să facă acele lucruri, în uniformă. E o dezonoare pentru ei, nu am mai văzut până acum un om în uniformă să strige ce au strigat ei".

Legea sindicală interzice să faci mitinguri cu solicitări politice, adaugă Adrian Moraru: „Toată lumea uită legea asta, la miting poţi să soliciţi bani, condiţii de muncă, dar nu demisia lui Boc sau a lui Băsescu".

Liderul sindical Marin Gruia crede însă că „anumite lozinci au apărut în masă, ştiţi cum e, dacă unul strigă, imediat se propagă în mulţime, nimeni nu mai reacţionează individual"

„Poliţia nu va avea de suferit, ce o să se întâmple, vor desfiinţa Poliţia, se va crea haos?", se întreabă Marius Idiţă.

Sindicalistul Gruia se bazează chiar pe susţinerea presei: „Cred că mass media sunt mai mult de partea poliţiştilor".

Dan Selaru spunea...

O institutie privata de presa poate sa spuna orice si sa sustina pe cine vrea atata vreme cat nu incalca legea. Faza cu mogulii e deja perimata. Cand o institutie a Statului trimite in ridicol o alta institutie a Statului atunci lucrurile sunt grave.

Ambele tabere se comporta imbecil.

Unknown spunea...

imi pare rau, dar nu e nicidecum perimata. chiar nu mi se pare o "intamplare" ca EXACT televiziunile lui Vantu si Voiculescu cheama poporul la revolta. si hai - fie. am inteles opinia ta referitoare la "presa". cum ramane cu Ponta si Antonescu care s-au "solidarizat" cu politistii respectivi si si-au exprimat satisfactia ca IN SFARSIT poporul a inteles ce trebuie facut????

Dan Dragut spunea...

@andreiradu
Si ca sa iti replic cu argumente le aberatia ta de mai inainte:

"Dan, daca seful statului nu ar fi calcat in picioare, in mod repetat constitutia; daca parlamentarii nu ar fi calcat in picioare legile etc., cu certitudine aveam tot dreptul sa le reprosam politistilor ca au incalcat legea."

DREPTURILE ŞI OBLIGAŢIILE FUNCŢIONARILOR PUBLICI CU STATUT SPECIAL
http://andreivocila.wordpress.com/2010/03/10/drepturile-si-obligatiile-functionarilor-publici-cu-statut-special/

Poliţistul este obligat:

d:) să aibă o conduită corectă, să nu abuzeze de calitatea oficială şi să nu compromită, prin activitatea sa publică ori privată, prestigiul funcţiei sau al instituţiei din care face parte.

Poliţistului îi este interzis, în orice împrejurare:

g) să redacteze, să imprime sau să difuzeze materiale ori publicaţii cu caracter politic, imoral sau care instigă la indisciplină;

* * *

Nu este dreptul politistului sa judece daca Presedintele incalca Constitutia, este treaba parlamentului, si nici sa judece daca un parlamentar incalca legile, e treaba Procuraturii si a Justitiei.

Tu ai ocazia, ca si politistul, pompierul, medicul si invatatorul sa-i judeci la vot, sau sa iesi in strada si sa protestezi legal. Poti chiar sa-ti contactezi parlamentarul pe care l-ai votat sau chiar pe liderul au de sindicat. Sau chiar sa candidezi pentru lider de sindicat, parlamentar sau chiar preseedinte.

Dan Selaru spunea...

Niste boi, asta nu-l face pe Basescu mai putin responsabil. Aia pot sa declare orice, el e in functie. Nu vorbim despre acelasi lucru.

Manipularea este si de partea Puterii care crede ca se poate comporta ca si Opozitia.

E o mare diferenta. Puterea e responsabila de respectarea legii, si tocmai asta nu face.

Intre Democratie si Republica e o mare diferenta. Respectarea Legii e esentiala, nu vointa majoritatii. Asta e mai greu de inteles.

Unknown spunea...

E o carte frumusica, scrisa de doi frati rusnaci, unii Strugatski. "Valurile linistesc vintul".

Ideea e ca vintul stirneste valurile, iar aiestea il linistesc intr-un final. Provizor. Apoi iara. Oscilatii în jurul unei stări de echilibru, cum spune dasteptii aia de la "Nature".

Acuma ca cine-s vintoasele si cine valurile... pe intelept il cam doare-n partile moi. Oricum il bat si unele si altele, daca nu sa pune singur la adapost. Ca el tot victima colaterala ramine, indiferent cine "are dreptate".

Parerea mea!

Dan Dragut spunea...

@Dan Selaru
"Puterea e responsabila de respectarea legii, si tocmai asta nu face."

Poti sa detaliezi te rog?

Anonim spunea...

:)
Buna de dimineata, tuturor!

@Dan Dan de trei ori, poti sa-mi adresezi toate cuvintele pe care le doresti, nu mai intereseaza atata timp cat stiu ca limbajul suburban este ridicat la nivel prezidential.
Putem dialoga in contradictoriu pana la sfarsitul vietii, pentru ca fiecare dintre noi va gasi suficiente "argumente" pentru a-si sustine "pledoaria". Am avut un mentor bun in aceasta privinta.

Daca tu esti multumit de prestatia presedintelui, de comportamentul sau, de faptul ca minte din 5 in 5 minute, ca ne face de ras pe oriunde se duce (exact ca tiganii nomazi), ca incalca Constitutia tarii (citeste-o si-ti vei da seama singurel de cate ori a incalcat-o si cum a incalcat-o), ca de 6 ani de zile de cand e la "carma", Romania se confrunta numai cu conflicte, scandal si degringolada, ca l-a pus in frunte pe Boc, iar Boc a pus in scaune numai incompetenti si impotenti, care nu vin cu solutii ci doar cu taieri masive din drepturile cetatenilor.... eu nu-ti pot impune sa fii nemultumit!
Indreapta-ti atentia spre ce doresti si manifesta in modul in care tu doresti... liberatea exprimarii opiniei este INCA viabila.

Politistii au protestat in timpul lor liber, au scandat pe limba presedintelui!
:)
Poate ar fi indicat sa treci un pic granita tarii noastre comuniste si sa observi, dandu-ti perdeaua comunista de-oparte de pe ochi, sa vezi ca politistii din Europa au facut greva, chiar si in mult trambitata usa.
Mentalitatea comunista se sterge greu din memoria unor oameni, ba chiar mai rau, au facut si santuri adanci altor oameni (aceia sunt comunisti pana la moarte)!
Nu putem ridica pretentii asupra politistilor ca au scandat cuvinte ce nu-i plac presedintelui, atata timp cat presedintele a facut albie de porci in mass media si PE MAGISTRATI, SI PE DOCTORI, SI PE PROFESORI si chiar... intreg poporul roman!
Nu stie nici ce-nseamna respect, nici ce-nseamna decenta cand e vorba sa le "ofere", in schimb le "impune"!
Traim intr-o tara in care ordinea fireasca a lucrurilor a fost rasturnata de sus in jos si nu invers.

Traim un bal mascat de 20 de ani, insa romanului incult ii place pentru ca "circul si painea" sunt necesitatile lui de baza.
Sper sa atingem momentul in care, daca nu noi, posteritatea, sa treaca de handicapul acesta pe care-l tot intretin politicienii care se rotesc odata la 4-5 ani in jilturile de unde pot toca, vinde si maslui tot ce mai are bun aceasta tara!

Flavian spunea...

Dane, e trist daca ajungem sa punem legea deasupra oamenilor. Vad ca multa lume e incrancenata zilele astea asupra "legalitatii" unor diverse chestii.

Uitam ca legile sunt facute si ele tot de niste oameni. Cineva ar zice chiar mai prosti sau mai rau intentionati decat ar trebui pentru a face asta intr-un mod macar onorabil.

Pentru mine incet-incet, singura "lege" care mai ramane valabila este legea bunului simt. Atat.

ALTmatei spunea...

La sfarsitul zilei ei raman cu 600lei/luna. Personal nu cred ca poti trai cu banii astia idiferent ce zice orice lege.
ps. si eu lucrez printre "privati".

alex@formidabilii.org spunea...

Mult zgomot pt nimic...

Unknown spunea...

ponta a declarat la b1tv ca el ar fi facut mai rau decat politistii. Tot mai sustineti ca nu e treaba opozitiei sa respecte legile tarii?

Dan Selaru spunea...

Pana una alta vorbesti despre declaratii contra fapte.

Pongo spunea...

Observ ca persista eroarea "ilegalitatii" unei actiuni de protest. Legalitatea se refera la un aviz al primariei.
Wake up. Sa pastram proportiile.

Anonim spunea...

Sa vina furtuna! Ce daca se produce o revolta sociala? Poate e cazul sa restartam sistemul. Sa dam cateva bate pe spinare politicienilor care si-au batutu joc de tara 20 de ani si sa fondam o alta republica; o noua constitutie, alte partide politice si eliminarea din viata publica a politicienilor din perioada 1990-2010. Ne trebuie o lege a lustratiei nu pentru fostii demnitari comunisti, ci pentru demntitarii din regimul "democratic de acum.

Pongo spunea...

Hai ca o clarifica Oprescu :
http://www.gandul.info//news/oprescu-primaria-nu-poate-da-amenzi-politistilor-pentru-ca-n-au-incalcat-legea-7427280
De aia a "bagat-o " Blaga pe aia cu armele, trebuia sa gaseasca ceva ilegal ca sa poata picta asa protestul.
Deja incepeam sa vad ca traiesc intr-o tara in care oamenii nu au drept de protest decat cu "aprobare de sus". Ar fi trebuit sa citesc constitutia, dar deh, m-au atins si pe mine intoxicarile de la cotroceni.