vineri, 5 noiembrie 2010

5 noiembrie

Bună seara, Londra! În primul rând, îmi cer scuze pentru întrerupere. Ca mulţi dintre voi, apreciez confortul rutinei zilnice, siguranţa lucrurilor familiare, liniştea repetiţiei.

Îmi plac ca oricui altcuiva. Dar în spiritul comemorării..., evenimentelor importante din trecut, asociate de obicei cu moartea cuiva sau cu finalul unei lupte oribile, sunt zile de sărbătoare.

Eu m-am gândit să marcăm acest 5 noiembrie, o zi care nu mai e rememorată, din păcate, făcându-ne timp pentru o discuţie.

Sunt oameni care nu vor să vorbim, desigur. Chiar acum se dau ordine prin telefon şi oameni înarmaţi vin încoace.

De ce? Pentru că, deşi bastonul poate fi folosit în locul conversaţiei, cuvintele rămân mai puternice.

Cuvintele oferă înţeles şi, pentru cei care le ascultă, spun adevărul. Adevărul e că în ţara asta se întâmplă ceva groaznic, nu?

Cruzime, nedreptate, intoleranţă, oprimare.

Înainte aveaţi libertatea de a obiecta, de a spune ce credeţi, dar acum sunt cenzori şi sisteme de supraveghere, care vă includ în conformitate şi vă supun.

Cum s-a ajuns aici?
Cine e de vină?

Unii sunt mai responsabili decât alţii şi vor fi traşi la socoteală, dar adevărul e că, dacă îi căutaţi pe vinovaţi, trebuie să priviţi în oglindă.

Ştiu de ce aţi făcut-o. Ştiu că vă temeţi. Cine nu s-ar teme? Război, teroare, boli.

Multe probleme v-au corupt raţiunea şi v-au răpit bunul-simţ. Teama v-a învins şi, speriaţi, aţi apelat la înaltul cancelar, Adam Sutler. El v-a promis ordine, pace.

A cerut ca în schimb să vă supuneţi în tăcere. Aseară, am vrut să pun capăt acestei tăceri. Am distrus Old Bailey pentru a aminti acestei ţări ce uitase.

Acum peste 400 de ani, un mare cetăţean a dorit ca 5 noiembrie să ne rămână veşnic în memorie.

Spera să amintească lumii că dreptatea, justiţia şi libertatea nu sunt doar cuvinte, ci şi perspective.

Dacă n-aţi văzut nimic, dacă crimele acestui guvern vă sunt necunoscute, vă sugerez să lăsaţi ca 5 noiembrie să treacă neobservat.

Dar dacă vedeţi ce văd şi eu, dacă simţiţi ce simt şi eu, dacă vreţi ce vreau şi eu,
staţi alături de mine, peste exact un an, la porţile Parlamentului.

Împreună, le vom oferi un 5 noiembrie ce nu va fi uitat niciodată.




Pentru cei care nu ştiu ce s-a întâmplat pe 5 noiembrie, aveţi aici istoria.

21 de comentarii:

alex@formidabilii.org spunea...

E clar. Iar nu dorm la noapte din cauza artificiilor :)

Flavian spunea...

Multumim, multumim... :)

John Galt spunea...

Flavian, tu nu ar prea trebui sa te bucuri. 5 Noiembrie (sau pe intelesul tau QE2) a fost o bomba nucleara lansata impotriva socialismului si a lasat deja efecte absolut peste tot. Victoria republicanilor, mai exact a partidelor Tea Party, a fost devastatoare. Vezi seria de aici, este EXACT ce ziceam amandoi mai demult. Inflatie la dolar (remember pariul de acu 2 ani? :D), viol maxim si din absolut toate pozitiile PENTRU TOTI CEILALTI. (mai putin pentru dolar (caruia ii convine de minune). :D

Dar stii unde se strica treaba pentru anarhistii socialisti (as zice ca tine dar sigur te superi) ce vor disparitia statului & so on? Tea party-ul nu e neaparat libertarian, nu e deloc de stanga. Este exact de dreapta, de la mama lui de acasa, exact liberalismul ala clasic si capitalist care tie nu-ti place absolut deloc.


Serios acum, bomba a explodat. Singurul mod in care poti sa vezi ca e adevarat e sa mergi cu un contor Geiger si sa verifici fiecare pas. Piesa de domino a fost pornita, exact cum zice si Dan (BIS SDR 10 decembrie). Urmeaza ca lumea de rand sa simta pe pielea ei absolut tot.

:)

John Galt spunea...

Giving money and power to Government is like giving whiskey and car keys to teenage boys. P. J. O'Rourke, Parliament of Whores (1991)

Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, Mr. Creedy, and ideas are bulletproof.

"May justice be done though the heavens fall."

Flavian spunea...

Raducule, esti atat de ametit de doctrine ca nici tu nu mai poti face diferenta intre ele. Vezi sa nu ti se faca rau... :)

Dan Selaru spunea...

@john & @flavian

Sunteti de fapt in aceeasi tabara :-), si-mi sunteti simpatici amandoi cu toate ca nu prea sunt de acord cu niciunul. Atata vreme cat putem vorbi normal suntem intr-o lume normala. Mai avem pana sa punem mana pe pusca, sper sa n-o facem. Asa ca, fara suparare, calm. :-)

Flavian spunea...

Dane, daca vrei sa te distrezi, mergi si intreaba un preot simplu despre ecumenism. O sa primesti in majoritatea cazurilor drept raspuns un discurs naucitor, despre faptul ca ortodoxismul e singura religie adevarata, ca sfintii parinti condamna asta, ca BOR-ul nu stie ce face si altele de genul.

Te intrebi poate ce legatura are cu discutia de fata, ca pe tine te doare fix undeva de impartirea pe biserici si dogmele fiecarei grupari de pupatori de moaste. Ei bine, cam la fel e si pentru mine povestea cu doctrinele si propovaduitorii singurei doctrine adevarate gen raducu... :)

John Galt spunea...

Flavian, uite aici: unda de soc.

Vezi razboaiele sangeroase de pe orice forum sau blog, vezi discutiile interminabile despre socialism, ce nu iti prea conveneau nici tie aproape deloc. :D

Observi cum absolut toti discuta acum ce ziceam atunci? Vezi cat de importanta e sa definesti doctrina corect? Sau hai altfel ca tie nu-ti place acest cuvant - vezi cat de importanta este IDEOLOGIA? Pentru ca in spatele fiecarui gest pe care il faci STAU IDEI, sta un sistem de valori care structureaza absolut tot, chiar si atunci cand NU vrei lucrul asta.

Bomba nucleara a explodat (vezi aici: analogia este uimitoare). Unda de soc din 19 septembrie a fost doar asa, de efect. Sa se agate "lumea", sa vada ce urmeaza.. Ce nu stiu insa multi e ca pericolul nu e chiar atat de mare doar de la o explozie, daca esti la 3-4 km distanta nu mai simti aproape nimic. O lumina intensa, o adiere, si atat. Partea urata vine abia dupa, cand norul radioactiv (rostogolirea datoriilor facute in bail-out/ochelarii de soare) se depune pe pamant (15-20 min / 2 3 ani in cazul de fata).


Astazi insa e altceva, acum se joaca "murdar". Norul radioactiv poate fi imprastiat si altfel.

In noiembrie 2010 s-a atins masa critica. Acum nu mai e nevoie de artificii la vedere. Acum efectele se vor simti in BOLI si SUFERINTA. Trecerea "spre noul sistem" nu se va face cu surle si trambite, nu e spectaculoasa absolut deloc. Insa fiecare va trai aventura vietii lui pe propria piele indiferent daca vrea sau nu.


Pariul cu dolarul valorand cat o ceapa degerata mai este valabil? :D

Socialismul (ideologia) nu conteaza? :D

Flavian spunea...

Visezi si noaptea la bombele alea ? Te ajuta la pregatirea psihica sau din contra ? Sa-ti trimit un bax de pampersi ? :)

John Galt spunea...

Zi cu pariul ala vechi - mai ramane valabil sau nu?

:D

Nu de alta insa eu cred ca dolarul va fi cel mai puternic (dupa ce va fi cel mai slab - aici fiind si violul in grup de care ziceam). :D

Flavian spunea...

Stii bine ca uischiul ala asteapta din vara o adresa la care sa fie trimis.

Asta daca nu te-au speriat bombele prea tare si vrei un bax de pampersi in loc... :)

John Galt spunea...

Nu iti dau adresa pentru ca nu am incredere in cei ca tine.

Socialistii (care oricum falsifica pana si medicamente) ar fi in stare sa-mi toarne ceva in el. Sa ataseze un gps ca apoi sa-mi trimita o racheta pe geam.

NODUL INFORMATIONAL creat de mine este extrem de periculos acestei Noi Oranduiri. A fost util pana la un punct insa acum trebuie eliminat (vezi se va ajunge. Si NU din vina mea.

Eu nu fac altceva decat sa trag un semnal de alarma. Ca tine dealtfel.

Uite pasii ce vor urma.

Flavian spunea...

Era suficienta localitatea si il puteai ridica de la sediul Fan Courier din oras.

Dar intr-adevar, e greu daca pun un GPS sau altceva in el... pff.. paranoia asta este si dureroasa... ? :)

Flavian spunea...

P.S. Filmuletul e chiar misto, mersi. Doar ca n-ai fost atent la final... :)

Panic is what gets you. Fear is what gets you. When you know it, when you see it coming and you prepare you don't need to panic. That's our goal tonight.

La capitolul asta mai ai de lucru.

John Galt spunea...

S-a stricat penultimul link, uite il dau din nou.

Nu inteleg ce vrei sa spui Flavian, pana una alta eu am nimerit destule chestii (ba chiar foarte precis, cu cauza, estimari samd), pe cand tu ai pierdut deja 2 pariuri.

:)

John Galt spunea...

Btw: Glenn Beck warns of catastrophic event.

Vezi de ce. Remember Leo Wanta?

Flavian spunea...

Glenn Beck vorbea exact in finalul materialului cu scenariul economic despre un final pozitiv, despre faptul ca nu trebuie sa lasi panica sa iti conduca viata chiar daca dolarii vor ajunge hartie igienica.

Ideea era ca va trebui sa te ajuti cu vecinii si sa imparti rezervele cu ei in loc sa le dai in cap sau sa-i impusti cum recomanzi matale... :)

Dar hai ca o luam din nou pe aratura, asa ca te las sa-ti vezi de nebunii mai departe. Have fun.

John Galt spunea...

Flavian, ca sa imparti ceva trebuie mai intai sa ai ce sa imparti, nu merge invers.

In plus, eu nu spun sa impusti pe nimeni. In primul rand ar fi o agresiune, UN FURT, o sursa a violentei, si in al doilea rand ar fi INUTIL - analogia nu merge la infinit pentru ca daca ar fura toti uite ca nu ar mai produce (plus valoare) NIMENI. Vezi ro..

Tu insa confunzi agresiunea cu DREPTUL LA AUTOAPARARE. Violenta este justificata daca iti aperi interesele. Zi si tu, e normal sa te aperi cand esti atacat?

Preferi o impozitare progresiva, "fiecaruia dupa nevoi"? Crezi ca eu nu stiu "sa impart"? Cam cati oameni (familii) crezi ca au depins de mine pana acum? Cam cati oameni crezi ca au incredere in mine, cati crezi ca ar veni unde vreau daca ii sun la miez de noapte, chiar daca au trecut ani buni de cand nu am vorbit cu ei?

Ti-am zis de cele 5 NUP-uri pentru evaziune, nu? :D Crezi ca erau pe povesti sau ca am intrat in "panica"?

John Galt spunea...

Pacifismul tau a provocat cele mai multe victime din istorie, asta nu stii tu. Absolut toti hotii si socialistii din lume au facut asta.

..

Prepare for the worst, hope for the best. If you want peace then prepare for war.

Carl von Clausewitz: Peace is War!

John Galt spunea...

Trebuie sa realizati o asemenea discreditare a starii de dementa si o asemenea autoritate privind declararea acesteia incat nici un om de stat astfel etichetat sa nu mai poata fi creditat de societate. Trebuie sa lucrati pana cand sinuciderea provocata de dezechilibrul mental devine ceva comun si nu mai reclama cercetari generale sau remarci.

..

Trebuie sa dominati, ca persoane cu autoritate, domeniile psihiatriei si psihologiei. Trebuie sa dominati spitalele si universitatile.



Psihopolitica este o insarcinare solemna. Prin ea puteti sa va anihilati adversarii ca pe niste insecte. Puteti submina eficienta liderilor depistand dezichilibrul mental din familiile lor datorat folosirii drogurilor.

Totusi, munca voastra este pandita de anumite primejdii. Se poate intampla sa se descopere remedii la “tratamentele” noastre.



Totusi, daca se va intampla aceasta, daca cercetatorii independeti vor descoperi intr-adevar mijloace de anihilare a procedurilor psihopolitice, nu trebuie sa aveti odihna, nu trebuie sa mai stati sa mancati si sa dormiti, nu trebuie sa precupetiti nici un banut pe care l-ati putea avea ca sa porniti o campanie impotriva acestui lucru, sa-l discredintati, sa-l zdrobiti, si sa-l anulati.Caci prin mijloace eficiente, toate actiunile si cercetarile noastre pot fi anihilate.




"Paranoia" zici?

:D

John Galt spunea...

Dan, mai tii minte ce ziceam de SDR-uri si 10 Decembrie?

Ia uite:IMF head calls for greater role of SDR in int'l monetary system

+yuan

:|