joi, 11 noiembrie 2010

Despre tezaur, primul episod sau ultimul

Ruşii au vrut să ne transfere Tezaurul, partea de metale preţioase. S-a încercat de către reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Economice şi Comerţ al Federaţiei Ruse, proiectul D-02/122, să negocieze cu BNR transferul, totul prin intermediul unei firme româneşti, actualmente desfiinţată. Până aici nimic nou. O explicaţie a motivelor pentru care ruşii vor să transfere în mod privat Tezaurul aveţi aici, la pachet şi un istoric. Nu ştiu cât de veridică e explicaţia şi povestea. Dar o parte este veridică.

Firma românească nu a fost acceptată de către oficialii români, nu ştiu motivele, şi atunci ruşii au agreat să facă transferul printr-o firma străină, proiectul E-03/233. Firma străină era Ajeka Invest Bergambacht B.V., o firmă cu 1 angajat. O firmă absolut obscură. Dar care face din 2004 afaceri în România, mai devreme n-am reuşit să găsesc date, pagina 7, coloana din mijloc, acţionar la BREBINA HOLDING - S.R.L., firmă suspendată din 2006.


Vizualizare hartă mărită

Cam aşa arată locul unde e înregistrată firma. Şi cam aşa arată primul document (cu click).



Aşadar, această firmă olandeză primeşte acordul de la ruşi pentru a solicita reprezentanţilor României (BNR, în speţă) sosirea în Rusia a unei delegaţii cu puteri depline cu privire la bunurile Regatului României. Asta în 28.02.2006. Cam asta e pentru început.

Cum a ales Federaţia Rusă o asemenea firmă?

9 comentarii:

Flavian spunea...

Bun, bun. Eu sper sa fie primul.

Ca din lista aia de intrebari la asta cu tezaurul aveam cele mai multe dileme: cum sa refuzi domnule returnarea, pe orice cale s-ar face ea pana la urma ?

ALTmatei spunea...

Interviul pare scenariu de film SF. Probabil ca intelegerile au parti ascunse, altfel nu are logica.

originar spunea...

probabil motivatiile sunt logice, insa obscure rau, oculte chiar as indrazni sa spun, asa cum au fost cam toate conspiratiile ce au stat la baza multo evenimente ce ne-au influentat viata (vezi 9/11, "revoltuia" din '89); probabil nu le vom afla oficial niciodata, ci doar de pe canale alternative de informatiii, gen blogul acesta care a spart gheata in speta de fata, si probabil peste ani buni; daca ar fi facute publice, ar cutremura din temelii establishmentul actual al Romaniei, caci ar vedea tot bizonul votant fortele transpartinice care de fapt dirijeaza lucrurile prin tara asta.

Clodi spunea...

cum sa refuzi? simplu:iei spaga si te faci ca nu ai vazut, nu ai fost "atent". Motivatia rusilor: pai ei au returnat tezaurul dpdv tehnic - deci s-au spalat pe maini, firma olandeza l-a pus suport garantie pentru niste derivate si il va pierde evident dar ceva avantaje au fost iar ai nostrii ca de obicei au luat spagi din enteres national...
Scenarii exista...motivatie la fel..asa ca de ce nu?!

Dan Selaru spunea...

Liniste vad. :-)

originar spunea...

dar cum de nu preia mainstream media romneasca subiectul? :D
ar fi paine de mancat aicea.
ce e cu batista asta pe tambal?

Dan Selaru spunea...

Eu sunt a nu stiu cata roata la caruta, s-au facut si comisii parlamentare. Sper sa elucidez problema. Din 94 sau 96 rusii vor sa ne dea Tazaurul, de ce nu-l vrem e altceva. Dar scobesc. :-) N-o sa preia nimeni. Le e frica sau stiu ceva care-i face sa taca. O sa aflu pe propria piele :-).

John Galt spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan Selaru spunea...

Sa vedem.