sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Al Jazeera - Live Stream

Al Jazeera English: Live Stream

Peste 20 de morţi doar în Alexandria în demonstraţiile de ieri.

E incredibil, la noi nu se vorbeşte despre Egipt, nu se vorbeşte despre Forumul Economic de la Davos.

PS1 Poliţia a început să tragă în demonstranţi în Cairo. Armata a ocupat oraşele dar nu spune în ce tabără e. Se pare că aseară au fost "altercaţii" între Armată şi Poliţie.

PS2 Ambasada Egiptului din Venezuela luată cu asalt de venezueleni de origine egipteană. Bietul Hugo.

PS3 Petrolul a sărit 4 procente. Din cauză că au tăiat Internetul şi telefonia mobilă se recurge la dial-up. Nu credeam că mai există. 15 morţi în Cairo.

PS4 53 de morţi. (23 în Alexandria, 15 Cairo, 15 Suez)

PS5 Poliţia a dispărut din Cairo şi Alexandria. Şi în Suez. Peste tot armata a preluat controlul.

PS6 Zeci de sedii ale Poliţiei au fost incendiate ieri. Telefonia mobilă a revenit. Guvernul îşi depune demisia în curând. Demonstranţii cer demisia lui Mubarak.

PS7 În Cairo băncile sunt distruse, magazinele jefuite, oficialităţile susţin că jumătate din morţi sunt din rândul forţelor de ordine.

PS8 Tot de la Al Jazeera.PS9 China a blocat căutările "Egipt".

PS10 Numărul morţilor în Cairo se apropie de 50, relatările sunt confuze.PS11 Guvernul şi-a dat demisia. Arabia Saudită este alături de Mubarak şi de poporul egiptean. Mubarak este alături de "libertatea oricărui cetăţean". Au ieşit în Cairo 50.000 de protestanţi în stradă.

PS12 A crăpat şi Al Jazeera. Şi-a revenit.

PS13 Stare de asediu între 4 PM şi 8 AM. 95 de morţi.

PS14 Peste 100 de morţi.PS15 Se pare că armata pactizează cu demonstranţii. Să vedem la 4 când începe starea de asediu. Cam aşa arată.PS16 Au atacat Ministerul de Interne, 3 morţi.

21 de comentarii:

Theo-Phyl spunea...

Salut Dan,
Ai dreptate - la noi se vorbeste de nazdravaniile infantile ale politicienilor mioritici.

Avand in vedere ca ultimii 3 presedinti ai Egiptului - Nasser, El Saddat si Mubarak au fost Generali de cariera, cred ca si viitorul presedinte va fi un general.

Armata ii va facilita lui Mubarak o "retragere respectabila". Nu cred ca acum. Se va stabili un "orar."

Sper sa nu curga mult sange. Obama face re-run lui Carter in Iran sper ca nu cu aceleasi rezultate.

Flavian spunea...

Cam pesimist nea teofile. Chiar nu mai avem puterea sa credem intr-o schimbare reala ? Lumea araba chiar are nevoie de asa ceva, iar ocupatia americana pare sa se cam clatine in ultima vreme. Poate vor sti sa mearga pana la capat la curatenie, sa nu se lase intimidati de mineri sau pacaliti de iliesti cum au patit si altii care sustineau punctul opt mai acum 20 de ani.

Avantajul lor este ca 20 de ani mai tarziu nu exista o singura televiziune "libera" ci sute de mii de site-uri de pe care se pot informa cu adevarat. Eu cred ca taierea net-ului a fost o greseala. Au turnat gaz peste foc si nici nu si-au dat seama. Aviz si "amatorilor" de peste ocean cu kill.. bill... :)

Stai sa vezi global revolution daca nu se linistesc cu cenzura netului. Nu-si dau seama ca toti care mai refuleaza acum doar pe net atunci chiar vor iesi in strada ? Eu v-am zis sa stati cu ochii pe graficul ASTA... ;)

John Galt spunea...

Vezi Dan, ti-am zis ca incepe.


In martie va fi nasol.

Dan Selaru spunea...

Criza nu e politica, e mai mult economica, nu mai au ce sa manance.

Adrian Năstase spunea...

Altercaţii între Armată şi Poliţie?
Înseamnă că stănculescul lor încă nu a căzut la pace cu iliescul lor.

Ștefan A. spunea...

Dan Selaru
Mincare este. Mai scumpa dar nu au bani .Sint multi someri , marea majoritate tineri si nomenclatura egipteana acapareaza aproape tot . Ca la noi . Puterea militarilor (aprobata de occidentali de ani buni), este unica aparare impotriva valului de islamism radical . Nu mai exista ideologii care sa combata coruptia , furtul , baietii destepti . Pentru musulmani a ramas doar islamismul radical . E unicul care se propune ca alternativa impotriva coruptiei si saraciei . Iran e cazul tipic . Cu diferenta ca vine finantat cu banii din petrol si deci , are durata ! Subsidii (pomeni) larg distribuite :)
Problemele sint grave in tarile musulmane unde nu exista aceasta intrare extra de valuta .

Dan Selaru spunea...

Asta spuneau aseara. Acum Politia a disparut.

Dan Selaru spunea...

Stefan, tot aia e, au jefuit un Carrefour.

Eugen spunea...

Doar nu oi vrea sa dea stiri adevarate autointitulatele televiziuni de stiri de la noi.
Este posibil sa inceapa un fenomen de inlaturarea a regimurilor islamice din tarile arabe. Poate ca este mai simplu asa sa invinga iranul, prabusind sistemul din jurul lui, decat sa il atace direct.
Pe acelasi principiu a inceput si revolutia din Polonia. O singura bresa in sistemul comunist a dus la prabusirea lui in doar cateva luni.

Dan Selaru spunea...

Arabia Saudita conteaza, e exact ca in 89.

Alex Nicolin spunea...

"PS9 China a blocat căutările "Egipt".

Asta mi se pare cea mai tare :)

ampersand spunea...

Nici o părere despre Canalul Suez?

Dan Selaru spunea...

Canalul e atat de important ca nimeni nu zice nimic. E o afacere interna pana la Canal.

Adrian Năstase spunea...

Armata pactizează cu demonstranţii.
Parcă am mai auzit chestia asta: "Armata e cu noi!"

John Galt spunea...

E ciudat cum nu ati vazut cat de mult ar avea de castiga China in caz ca le iese schimbarea de regim. Tot din cauza canalului, evident.

Adrian Năstase spunea...

La ora actuală China are de câştigat din orice.

Alex Nicolin spunea...

Egiptenii le-au inchis sandramaua.

Flavian spunea...

Corect, China are de castigat din aproape orice.

Iar daca chinezii se vor trezi si ei un pic in urma miscarilor arabe, am avea cu totii de castigat.

Alex Nicolin spunea...

Depinde in ce sens se trezesc, si de care chinezi e vorba - cei din Politburo sau proletariatul. Saracimea se rascoala si acolo frecvent, insa represiunea e extrem de dura. Vestile ajung mai greu pentru ca rascoalele se petrec in zone mai izolate, unde nu prea patrund vestici.

Pe tibetani, dupa ce i-au stalcit cu bataia acum 2 ani, i-au mai pus sa si sarbatoreasca un festival traditional, ca sa vada americanii ca "totul e OK" :)

Pongo spunea...

Deocamdata e un soi de protoplasma politica de tipul "jos ceausescu". Sunt curios cine va fi salvatorul natiei. O fi Baradei asta ?

Alex Nicolin spunea...

Dupa ce fuge Mubarak cu elicopterul in Libia, Baradei o sa apara in pullover la TV impreuna cu "oamenii de bine" de la Fratia Musulmana :)