vineri, 18 februarie 2011

Cel mai bun tehnocrat

Văd că zilnic presa noastră scoate din pălărie nume de posibili Prim Miniştri. Tehnocraţi. Cică îi caută Preşedintele Băsescu să-l schimbe pe Boc.

Numai prostii. Spuse de diferiţi "gazetari" ca să umple ziarul cu ceva.

1. Cine e tehnocratul care să-şi ia sarcina să conducă România pe salariul penibil pe care-l are un Prim Ministru în România? Un tehnocrat adevărat face bani, nu face acte patriotice. Doar un politruc ahtiat după putere acceptă o asemenea slujbă pe atât de puţini bani.

2. Niciun tehnocrat serios nu acceptă o echipă făcută politic. Pentru că nu poate lucra cu ea. Făcutul de Guverne de către politicieni este o aberaţie. Primul Ministru trebuie să-şi facă propria echipă şi să-şi pună în fapt propria viziune.

3. Niciun om serios nu va accepta ingerinţele prezidenţiale în actul de guvernare. Emil Boc a creat un precedent periculos. Acela de a lăsa ca Preşedintele să ia măsuri în numele Guvernului.

4. Cine e omul să se dea în stambă acceptând o funcţie care nu e liberă?

5. Sunteţi siguri că Boc demisionează la comandă? Eu, nu. În locul lui, după câte am încasat, mi-aş duce mandatul la capăt.

6. Votează Parlamentul un tehnocrat?

Presa poate să scrie multe, asta nu înseamnă că sunt şi adevărate spusele din presă. Şi când spun că au informaţii "pe surse" puteţi să fiţi siguri că de fapt nu ştiu cu ce să umple ziarul. Sau intoxică sau sunt proşti făcuţi grămadă.

Cel mai bun tehnocrat pe care-l poate găsi Traian Băsescu este Emil Boc.

PS Asta nu înseamnă că nu găseşte alt politruc.

12 comentarii:

dan spunea...

asa stat, asa gazetari, dom` Selaru

Călin Hera spunea...

Jos cu jurnalistii! :)

Dan Selaru spunea...

Sa nu exageram. :-)
Dar sunt unii care chiar nu merita sa fie luati in serios. Nu ma opun dreptului de a scrie ci doar de a fi luati in serios.

Călin Hera spunea...

Sunt de acord.
În orice caz, jurnalistii sunt primii asupra cărora se încearcă manipulările, pentru că ei sunt răspândacii cei mai folositori.

Anonim spunea...

Si daca presedintele il va impune premier pe Cristian Popa ?

Dan Selaru spunea...

Ai cumva idee ce salariu are Popa? :-)

Anonim spunea...

Ce interesant ca nimeni nu a remarcat ca numirile in guvernul Tariceanu le facea tot Basescu - Vladescu,Predoiu,Orban...greu intelege romanul(dar nu numai el)adevarul...e-atat de simplu daca gandesti--- Basescu a fost numit de Iliescu si sustinut acerb tot de el-urmariti faptele -NUP-uri salvatore pentru batranul iudeo-bolsevic, initieri de suspendare aducatoare de procente in momentul cand i se scufundau corabiile matelatului, circul inutil facut de colegul vadim creator de aura de anticomunist- ma umfla rasul!- aparenta lupta cu Rusia in declaratii aberante pentru a oferii pretext pentru scumpirea gazelor,si ar fii si alte multe fapte,nu vorbe

john doe spunea...

In ROMANIA EVENIMENTELE educaționale s-au nascut ca o imitație de forma fara continut a ceea ce era in vest ,adica școala,academia vezi parerile din epoca ale lui TITU MAIORESCU.aȘA CA DE UNDE tehnocrati?

Glisse spunea...

Boc ar fi fraier sa isi dea demisia la comanda. Ar fi un fel de coitus interruptus pentru el sarmanul. Nu stiu cata influenta si autoritate mai are, in schimb.

redraz spunea...

O mica nedumerire. Isarescu cand a fost PM(99-2000), nu era considerat un tehnocrat? Sunt sigur ca salarul de guvernator nu era mai mic decat cel de prim-misitru nici la vremea aceea.

eu spunea...

Nu inteleg de ce jobul de premier nu se scoate la concurs. Ar trebui organizat concurs, sa vina jdemii de oameni interesati de aceasta munca si dintre ei sa se aleaga cel mai competent.
Pentru stabilirea competentei ar trebui create norme, teste, interviuri etc. Cel care ocupa postul ar trebui sa poata fi evaluat - asa cum intr-o firma managerul este evaluat de catre actionari, periodic.

S-ar putea sa sune aiurea ce am spus mai sus, insa, pana la urma, statul e o firma cu angajati!

Anonim spunea...

100% corect.

de fapt au fost si niste dezmintiri.