miercuri, 27 iulie 2011

Dubla personalitate a actualului Guvern

Dissociative identity disorder, personalitatea multiplă, e o boală foarte controversată. Că există sau nu există depăşeşte cadrul acestei discuţii, cert este că Justiţia, aia la care visăm noi, a dat verdicte de achitare pe baza acestei aiureli.

Cum se manifestă? Bietul bolnav, în cazul nostru Guvernul, acum se manifestă ca luptător pentru scăderea pensiilor, acum luptă pentru umplerea "coşului de solidaritate" pentru pensionari.

Cum se face? Aşa: "vor fi achizitionate prin contracte incheiate la nivel national, in urma unor licitatii transparente, iar ambalarea si distributia pachetelor se vor realiza prin institutiile administratiei publice locale"

Să zicem că Guvernul de dreapta este dominat, pe moment, de personalitatea de stânga, de care el nu ştie, şi face licitaţii şi găseşte el şi bani cu care să cumpere şi găseşte şi marfă ieftină.

După care găseşte firme de transport, locaţii de depozitare, oameni care să vândă, totul mai ieftin. O întreprindere de mari proporţii. Mă gândesc, cine este geniul organizatoric care să ducă asemenea acţiune de proporţii naţionale la capăt? Cine altul decât Sebastian Lăzăroiu, Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale (sau cam aşa ceva)? Trebuie urmărit.

Vă garantez că în afară de câteva panglici tăiate cu tam-tam nu o să se facă nimic.

Dar cum e cu "băieţii deştepţi"? Cu afacerea Sterling? Cu regionalizarea, cu Parlamentul unicameral (cu care eu nu sunt de acord), cu reducerea numărului parlamentarilor(cu care sunt de acord)? Lista poate continua mult şi bine.

Am încredere în Primul Ministru când sincer spune, subconştientul lucrează, "Am ieşit din recesiune, dar fără şampanie, provocarea e să nu facem niciun pas înainte" şi mai spune "Provocarea este să nu ne întoarcem la populism", asta pe 25 iulie. Pe 27 ne-am întors la populism.

Asta e explicaţia, Dissociative identity disorder, să le fie ruşine celor care îl acuză pe Boc de întinarea ideologiei de dreapta, momente de pierdere a memoriei sau, blasfemic, de ceva motive electorale sau asemănări cu Vanghelie. Dacă Justiţia americană a putut să dea verdicte de achitare pe motiv de personalitate multiplă de ce să nu-i iertăm şi noi lui Boc inconsecvenţele.



Mai nasol e când vede pinguini, nasol pentru noi. :-)) Dar dacă se apucă de făcut săpun?

8 comentarii:

Claudiu Minea spunea...

PDL, UNPR si UDMR se alatura Aliantei Socialiste, iar opozitia ramane domnul Varujan Pambucian. Cum suna?

Dan Selaru spunea...

Sau ramane Varujan la putere si aia trec toti in opozitie :-)

Claudiu Minea spunea...

Si asta e o varianta, dar trebuie sa numere Roberta voturile :)

Pongo spunea...

Adica justitia americana a achitat pe cineva pentru ca sufera de "personalitate multipla"? Sper ca e o gluma sau nu am inteles eu bine,ca ne fac astia sapun in mod legal...

Anonim spunea...

de ce trebuie sa fie ambalate prin institutiile statului, firme private tot prin licitatii transparente nu s-or mai gasi?

Dan Selaru spunea...

Pongo, am pus link.

Marcu spunea...

Astea-s dezavantajele democratiei: ca sa castigi alegerile, trebuie sa faci pe plac prostimii. Daca iei deciziile corecte dar nepopulare, pierzi alegerile si vin altii in locul tau, care au facut ceea ce trebuia facut pentru a castiga.

Asta nu scuza caracterul infect al politicienilor, dar dualitatea este o cerinta a jobului. Daca nu o ai, nu te apuci de meserie ca nu ai nicio sansa.

Asadar: cine este de vina, de fapt? Politicianul ca face pe plac alegatorilor ca sa castige. Sau alegatorii ca "pun botul" la pomeni?

Pongo spunea...

Thx, nu il percutasem. Tare chestia.

Mi-ar place sa ramana numai Varujan la putere, asta daca o ia razna unul din lucrurile pe care cred ca le-ar face ar fi un program obligatoriu de slabire pentru cetatzeni. Si m-am scos! :P