vineri, 20 ianuarie 2012

La zi

Evenimentele par a se amplifica.

Avem de o parte o Putere speriată, mai puţin Traian Băsescu, Boc umblă nebărbierit, organizând tot felul de adunări la care nu vine nimeni. La televizor apar feluriţi ciumpalaci din rândul doi, care cum deschid gura, cum se măresc rândurile manifestanţilor, pe Canacheu l-am văzut eu. Ungurii au parte de propriile manifestaţii în ungureşte iar minorităţilor, altele..., le comunic că s-ar putea ca următoarea putere să le spună un binemeritat "Adio!", cu o ieşire definitivă din Parlament, mergi cu Puterea, dar nu până la Stalingrad, ce zici Varujan? Soarta UNPR e deja cunoscută, doar Cozmâncă şi cu Oprea cred că ajung la 3 procente pe bune.

Ce mai speră PDL? Că încă 10 luni mai stă la Putere iar după, prin manevre cât se poate de în sau la limita legii apucă 30 de procente, apoi, prin şantaj, mită şi alte procedee specifice mai apucă încă o guvernare până în 2014, după 2014, Dumnezeu cu mila. Cu cine la Guvernare? Cu UDMR, minorităţi şi toate partidele de tip Gigi Becali, Gabi Oprea, DDPP, Miron Cozma plus cu ăia pe care i-ar convinge să vină la putere, specialitatea lui Traian Băsescu, una iese din urnă, alta ajunge să guverneze.

De partea cealaltă, Opoziţia nu inspiră încredere nimănui, inclusiv celor care raţional ştiu că e greu să vezi în Ialomiţianu un salvator economic al neamului, că măsurile de până acum au fost toate de o stângă sinistră şi cu rezultate nule, că Ariton e ministrul economiei, nu o gamă de electrocasnice scrisă greşit, pe scurt, Opoziţia nu convinge.

Nu poţi să spui că ai credibilitate când strângi vreo 12000 de inşi la miting. Sunt prea puţini. 12000 e media între ce spun ei şi ce spune Jandarmeria.

Al treilea actor, Piaţa, nu mai vrea politică. Jos Băsescu, jos Boc, şi, mai departe? Poţi să fii simpatic, nu e de ajuns să fii credibil. Iar cei care au făcut Piaţa Universităţii ştiu cât de greu e să te fereşti de provocări, Piaţa actuală refuzând liderii refuză organizarea şi acceptă provocările. Noi veneam din comunism, pe ăştia îi iau securiştii ca din oală.

Aici, Puterea o scoate din pălărie pe aia cu dialogul, şi-l trimite la înaintare pe Baconschi, care i-a făcut pe cei din piaţă cum i-a venit la gură şi pe Voinescu care-i face nevrozaţi şi îi trimite la film. Eu mă întreb cum s-a rezistat atât în faţa dispreţului afişat de PDL, fiecare popor are limitele sale de toleranţă. Se organizează varii comitete şi comiţii la care se încurajează unii pe alţii.

Opoziţia e la televizor. Antonescu, ieri la miting, pe lângă o grămadă de aiureli, a spus singurul lucru care i-ar aduce credibilitate, demisia generalizată din Parlament. Dacă ar face asta ar da dovadă că ascultă de Piaţă şi că nu ţine la posturile din Parlament. Asta e mişcarea pe care ar face-o Băsescu în locul lui. Totul sau nimic. Au curaj? Nu, părerea mea!

Nicio întâlnire cu Boc, niciun miting, demisia din Parlament, fără comentarii. Şi dacă Boc organizează alegeri pe locurile rămase vacante, nu alegeri anticipate, nicio candidatură depusă. Să aibă Boc până în toamnă o Mare Adunare Naţională, în felul ăsta ar demonstra Pieţei că fără politică nu se poate. Asta e ieşirea din situaţia în care ne aflăm din partea Opoziţiei. O să o facă? Nu cred.

Care e ieşirea Puterii? Până în acest moment Traian Băsescu a fost bine sfătuit de servicii să nu facă nimic. Greşelile sunt ale Guvernului care tot găseşte motive să se afle în treabă. Ieşirea Puterii este neglijarea Pieţei şi şicanarea ei, cum Piaţa refuză organizarea, Puterea o să rămână Putere dar cu costuri electorale majore, planul scurt de salvare s-ar putea să-l îngroape pe cel lung. Până acum merge ceas.

Mai există sindicatele, acestea pot conduce la căderea Guvernului printr-o grevă generală, dacă realmente sunt sindicate, nu o adunare de profitori. Mă îndoiesc că o să facă vreo mişcare.

Plecarea lui Boc şi Băsescu nu reprezintă o catastrofă, venirea Opoziţiei nu reprezintă neapărat o binefacere, rămânerea actualei Puteri nu e o catastrofă, venirea Opoziţiei poate să fie un dezastru. Piaţa moare de la sine încet, repede cu ajutorul serviciilor.

Iar personajul mut, Traian Băsescu, nu o să vorbească, nu are ce spune. Până atunci "nu vrea să vorbeşte cu tine", dar cât ar vrea.

Abia atunci evenimentele s-ar amplifica.

PS Piaţa Universităţii nu a avut sprijin popular, actuala Piaţă are. Vechea Piaţă a avut reprezentare politică, actuala Piaţă o refuză. Nouă ne-a luat 6 ani să-l debarcăm, temporar, pe Iliescu. Traian Băsescu s-ar putea să cadă într-o lună, s-ar putea să stea, bine merci, până în 2014. Noi l-am avut pe Corneliu Coposu, cei din Piaţă nu au pe nimeni. Politica românească nu a dat în 20 de ani niciun nume de încredere. Tragic. Pe Ion Iliescu l-au părăsit în 1996 serviciile, pe Traian Băsescu încă nu. Se joacă.

52 de comentarii:

vala spunea...

bancile sunt institutii hulite la maxim...

dar la un sondaj cat de cat corect personalitatea cu cele mai multe voturi ar fi ... Isarescu

ironic spre paradoxal... isn't it? :)

Moromitic spunea...

Ca de obicei, un bun rezumat, ca o cafea fierbinte de dimineata.

Claudiu Minea spunea...

Boc umbla nebarbierit pentru ca i-a murit tatal...

Dan Selaru spunea...

Boc e Prim Ministru, a pus si steag negru pe Guvern?

Claudiu Minea spunea...

Aveti dreptate, poate trebuia sa se imbrace in costum rosu, cu pantofi negri luciosi...

Dan Selaru spunea...

Ala e Mos Craciun, sunt la fel de credibili :-))

Gamma spunea...

Buna analiza , un singur lucru imi lipseste cum e asta cu serviciile ? Pe bune aici sunt tufa , fiind reticent in ce priveste elementul conspirationist pur si simplu nu pot observa acesti poli nebulosi dar priviti ca fiind foarte puternici. Mai degraba pot observa mogulii si influenta lor decat serviciile ...(unu care zice de dictatura si "murit de fuame" e clar spalat la cap).Murit de frig da ... ma paste somajul si deja temperatura in casa a fost reglata mult mai jos :))

Claudiu Minea spunea...

Omului ii moare tatal si nu se barbiereste in semn de respect.

Incep manifestatiile, dvs trageti concluzia ca din cauza asta nu s-a barbierit, fara sa va ganditi ca alta e cauza.

Nu e mai onest sa recunoasteti ca ati gresit? Ca nu v-ati gandit ca alta poate fi explicatia? Nu va ia nimeni gatul... :)

Manole Buican spunea...

@Claudiu Minea

Mie personal nu mi-a trecut prin cap ca Boc nu s-ar rade pentru ca e in doliu, dar cred ca s-ar putea sa aveti dreptate. Nu m-ar mira foarte tare ca pe Boc sa nu-l duca capul mai mult. Daca traditia ar spune sa nu spele, banuiesc ca ar face-o. Deh, cand ii dadea raposatul, de Paste, cu oul in cap... urmarile se vad :))

Dan Selaru spunea...

Domnu' Minea, eu nu neg ca poate ala e motivul, nu e cazul sa faceti o drama, decat daca va aduce bucurii intelectuale. Ca Dvs. considerati ca e normal e o optiune personala, e consider ca e o actiune teatrala.

Sau acum aveti si Dvs. monopolul parerilor definitiva.

Claudiu Minea spunea...

Dan Selaru: nu va inteleg iritarea. Dl Manole Buican (comentariul precedent) are o reactie mult mai normala: poate ca e asa...

O avea Boc muuulte hibe, dar haideti sa nu il privim ca pe simbolul raului, ca nu e cazul.

De regula, aveti o atitudine aristocrat-filozofica (rar intalnita pe net), asa ca imi e cu atat mai greu sa va inteleg tonul taios, pe o chestiune - in definitiv - absolut marginala...

presacaopra(v)da spunea...

În timp ce-i îmbăta cu apă rece pe ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, Mitocanul recunoştea, pe bună dreptate, că a fost „euforic” faţă cu „primăvara arabă”. Ba, a dat semne certe că nu s-a trezit nici acum din euforie, în plină iarnă românească, din moment ce n-a suflat niciun cuvânt despre protestele din toată ţara, proteste ce-l vizează în mod direct. Precis din aceeaşi euforie, Băsescu a relansat ideea desfiinţării judeţelor. Gaz pe foc, pentru o naţiune care deja s-a aprins! Domnul Preşedinte îi invită astfel pe „ciumpalaci” la noi proteste-„regionale”, în fiecare judeţ! Această ultimă aroganţă a Mitocanului naşte o grea dilemă...

Dan Selaru spunea...

Domnu' Minea, eu am mai incercat un zambet, un spirit de gluma :-)), nu sunt mai taios decat de obicei :-)).

Domnul Boc este un personaj tragic, asta nu-l scuteste de raspundere.

Claudiu Minea spunea...

Va raspunde (din punct de vedere politic), fara indoiala. Cred ca toata lumea era mai castigata (Romania, PDL, insusi Boc) daca se retragea toamna trecuta. Acum e deja tardiv...

Dan Selaru spunea...

Suntem de acord.

Anonim spunea...

@Claudiu Minea: las-o p-aia cu decesul tatalui; la cat timp a trecut de cand a murit tatal lui Boc, acum trebuia sa aiba ditamai barba; asa ca lasa vrajeala ... mai si gandeste (si sa nu-mi spui ca lui Boc ii creste barba mai greu ... ca ma cracanez de ras); in plus, eu personal l-am vazut dupa regretabilul eveniment pe care-l evoci fiind barbierit.

Deci, in concluzie, comenteaza lucrurile importante pe care le-a scris Dan aici si lasa falsele iritari si psihodrame.

owlman spunea...

Domnu' Selaru, eu merg cu Varujan si la Stalingrad daca e nevoie, ca datorita lui ramura economica in care activez eu nu sufera acum de criza. Si, daca nu ma insel, cred ca e singura din Romania. Eu l-as pune prim-ministru. Si banuiesc ca nu sunt singurul care gandeste asa.

Drept urmare, am disponibil doar votul pentru Senat. Contemplu ideea sa-l dau Noii Republici.

Dan Selaru spunea...

Il votez pe Varujan din 96, mi-a fost profesor, sunt de acord. Sunt in aceeasi situatie la Senat, sa ajungem pana acolo :-).

Anonim spunea...

@owlman
Varujan nu e de capul lui acolo ca sa plece cand vrea el; el e reprezentantul tuturor minoritatilor.

Iar referitor la softisti: in guvernul Nastase s-a luat decizia, iar Boc voia sa o scoata ... daca nu era Varujan.

owlman spunea...

@Anonim
Asa e. A fost ideea lui pe care a reusit s-o apere de-a lungul anilor.

Schimband un pic subiectul: n-ar fi mai bine sa se generalizeze? Impozit pe munca 0? Pana la urma CAS-ul n-are cum sa scada, ca sunt multi pensionari. Dar impozitul pe munca? Pe pariu ca, in prima instanta, ar creste incasarile din TVA si din impozit pe profit, ca lumea nu prea economiseste.

Anonim spunea...

Si cu ocazia asta s-a mai limpezit o dezamagire: Noua Republica.
Piata ar fi putut avea lideri, dar NR nu pare sa vrea sa conduca pe nimeni.

joness spunea...

Serviciile nu l-au parasit pe Iliescu in 96. Alternanta democratica la putere a fost una dintre conditiile pentru aderarea la EU. Au vrut nemtii alternanta, baietii le-au dat alternanta.

In schimb l-au parasit pe Nastase in 2004, in acea duminica la sfarsitul careia a ramas doar cu Ponta si Daciana langa el.

Dan Selaru spunea...

Erai mic in 96, mai bine cauta in arhive, stiu exact ce spun. Interviul fulminant cu magureanu.

Anonim spunea...

" Impozit pe munca 0? Pana la urma CAS-ul n-are cum sa scada, ca sunt multi pensionari. Dar impozitul pe munca?"

Razi tu razi da si Ron Paul a propus asa ceva in SUA in campania pentru desemnarea candidatului la presedentie republican.

Dan Selaru spunea...

Pai poate nu rade omul :-), daca vezi de unde face Statul bani te crucesti, sunt sute de taxe care consuma bani, de fapt.

parvan spunea...

Pai tocmai iesirea lui Magureanu din 96 cu mesajul despre "schimbare" ar trebui sa-ti dea de inteles ca structura nu era intr-o singura barca :D Anyway, care-i legatura dintre 96 si Piata Universitatii? prezumi cu acel "inca" o durata mai mare de 6 ani? :)

Dan Selaru spunea...

Nu prevad nimic, sunt neprevazator.

parvan spunea...

ok, atunci carei legatura dintre piata universitatii 90 si reorientarea serviciilor din 96? :)

Dan Selaru spunea...

Pai e, ca in 96 degeaba era dorinta populara daca nu era si dorinta serviciilor, aia e

owlman spunea...

@Anonim, @Dan Selaru

Nu rad, vorbesc serios. Pornesc de la inferenta "impozitul pe salarii 0 a salvat industria soft de la recesiune, orice industrie raspunde la stimulente fiscale, deci orice industrie ar trebui sa beneficieze de impozit pe salarii 0" si propun analizarea efectelor de catre cine se pricepe, ca eu nu ma pricep...

Dan Selaru spunea...

Eu sunt de acord cu tine.

Anonim spunea...

@owlman: Industria soft aduce valoare adaugata mare; poate face sens sa oferi ceva scutiri sectoarelor care performeaza (i.e. soft); in cazul asta si celelate sectoare vor tinde sa ajunga la un anumit nivel de performanta si, numai atunci, sa fie scutite de impozit. Cu alte cuvinte, nu scutesti de impozit zonele total neperformante; scutirea asta de impozit ar trebui sa fie o recunoastere a performantei (plus valoare consistenta).

owlman spunea...

N-ai dreptate. Sectorul de soft performeaza tocmai pentru ca a avut aceasta facilitate fiscala o lunga perioada de timp (de pe vremea lui Nastase), nu a primit facilitatea fiscala ca o recompensa a performantei, cum spui tu. Ceea ce propui tu (promisiunea unei scutiri viitoare de impozit in schimbul unor eforturi prezente) e ca si cum ai avea pretentia ca un ogor sa-ti ofere intai un anumit nivel al recoltei, si numai atunci, sa bagi bani intr-o instalatie de irigatii.

Revenind la programatori, ce crezi ca tine multinationalele aici, in loc sa se duca mai spre est? Exact scutirea asta de impozit persistenta.

In plus, tu vorbesti despre "performanta" unui sector economic. Cum o definesti? Presupun ca prin suma cifrelor de afaceri ale firmelor din domeniu. Insa firmele sunt stimulate sa-si creasca acest indicator daca costurile sunt mici, si sunt stimulate sa-l reduca daca costurile sunt mari. Impozitul e unul din costuri. Fa calculele.

Si inca ceva: nu toata lumea poate face programare sau vreo alta activitate cu valoare adaugata mare. E preferabil sa-i ai angajati intr-o activitate "slab performanta", dupa puterile lor, decat someri. Astfel, ajungem din nou la reducerea impozitelor. De pilda, reducem impozitul la maturatorii de strada, ceea ce reduce costurile cu forta de munca, ceea ce permite firmelor de curatenie sa curete in aceiasi bani si spatiile verzi, nu doar carosabilul.

Dan Selaru spunea...

S-a discutat despre barba lui Boc si impozitul pe salarii, misto ;-))

Mircea spunea...

Poate ar fi mai bine sa va intrebati de ce nu se mai sufla nici o vorbulita legata de ancheta declansata recent asupra lui Ioan Niculae...

Dan Selaru spunea...

Dar de ce nu se mai vorbeste despre Sterling, de trei ani :-))?

Simona spunea...

Mie imi place o utopie: http://www.facebook.com/impreuna2012 Mi-ar placea sa se concretizeze in ceva ce ar fi alternativa la actuala clasa politica.

Eu l-am votat pe Varujan Pambuccian si am de gand sa o fac si la urmatoarele alegeri.

kilroy spunea...

"sindicatele, acestea pot conduce la căderea Guvernului printr-o grevă generală" In timp ce zapam, exact la asta ma gandeam - daca o pun baietii de o greva generala, chiar ca s-ar intruni conditiile plecarii (ar mai lipsi, cred, covorul rosu). Ma mir ca nici un lider de sindicat nu a zis nimic in acest sens.

Geppetto spunea...

"Opozitia nu e credibila!" Tare! Slogan fara nicio acoperire, bagat asa ca sa pari echidistant(afirmatie fara nicio demonstratie, probabil pt. rigurozitate). Acelasi tip de discurs aveai si inaintea alegerilor parlamentare cand vorbeai de ”partiduletul lui Antonescu” si-i mangaiai pe frunte pe basisti criticandu-i constructiv. Iti place ce s-a ales? Iti place cine te reprezinta? Stai linistit, tot mizeria lor va ramane deoarece cei ca tine ii legitimeaza cu fiecare respitratie pe portocalii.
Si sa nu uit: fa-i reclama si lui Naumovici ca vad ca l-au activat calare pe Alba ca Zapada... Asta in cazul in care n-ai aderat inca la Noua Republica. Ce bine suna:intr-o tara din ce in ce mai murdara avem parte din plin de "alternative curate"!

P.S. Reciteste-ti articolele din celelalte campanii electorale si apoi analizeaza daca atunci gandeai OK. Demonstreaza-ti in fata oglinzii ca ai fost in regula!(eu nu astept nici replica si nici sa publici acest comentariu)

Dan Selaru spunea...

Care campanie? Aia in care am spus si l-am votat pe Antonescu si apoi pe Geoana ca sa nu iasa Basescu?

Aia din 2008 la care nu am votat.

Iar de comportamentul de tip PDL sunt satul, cu ce dracu' esti mai bun decat anonimii pdl? Ai nume, asta e un pas in plus.

Iar USL-ul nu e credibil, daca scoteati 100000 va credeam, altfel? Cu Mazare care se da Che Guevara? Daca plecati din Parlament va cred, altfel gasesc o alternativa sau nu ma duc.

Deja simtiti mirosul de Putere si cascati gura ca PDL-ul. Sa va fie rusine.

Geppetto spunea...

Dan,
Daca e nevoie o sa-mi fie si rusine numai ca nu am nici cea mai mica legatura cu USL(e imposibil sa ma creada cineva, dar nu ma doare). Am vrut doar sa-ti atrag atentia ca pui carul inaintea boilor. Asteapta sa castige mai intai alegerile si dupa o sa ai timp sa-i critici(cu toate ca e din ce in ce mai greu sa cred ca vom avea alegeri mai devreme de momentul in care proiectele "Alba-lux ca Zapada" vor fi rupt suficient de mult din ceea ce acum cred ca reprezinta ”votul corect”). Te comporti de parca am trai in democratie; acolo asemenea analize sunt OK, aici nu. Ai idee cati bani cheltuiesc serviciile cu rahatul ala de miting de la Universitate unde, in afara disperatilor care striga de foame, Dan Diaconescu e platit la numarul de afisari a sloganelor diversioniste? Dupa logica ta singurul credibil e Basescu pentru ca n-au iesit 20 milioane in strada. Nu e asa!
N-am vrut sa intru in polemica, doar te-am rugat sa-ti recitesti articolele de-atunci(putin conteaza cu ce ai votat) si sa vezi catre cine ai indreptat balanta. Eu cred ca spre PDL-Basescu.
Nu trebuie sa ma crezi deoarece, nu-i asa, sunt ”ciocoi uselist”.Oricum, iti reamintesc un lucru pe care ti l-am scris in primul comentariu: nu e nevoie nici sa ma publici si nici sa-mi raspunzi. Comentariile le-am scris numai pentru tine(sunt primele pe care le public de cand iti citesc blogul si cu siguranta n-o sa mai public prea multe pt. ca nu ma intereseaza razboaiele de blog).
Pt. mai multa conformitate o sa-ti spun ca in 2004 l-am votat cu disperare pe Basescu. De-atunci am votat numai PNL. Si sa nu uit: la fel ca multa lume am reusit performanta de a vota pana acum practic intreg spectrul politic (Iliescu + FSN in 90, PNL in 92, Conventia in 1996, PNT in 2000). Si eu, ca majoritatea romanilor, am ajuns in opozitie dupa fiecare votare asa ca stiu ce e aia frustrarea.

CoBRa spunea...

Ceea ce e uimitor la societatea romaneasca actuala nu e doar imoralitatea, pardon, amoralitatea clasei politice ci imbecilitatea oamenilor simpli care din nesimtirea somnolenta in care isi dormeau neprezenta electorala s-au trezit brusc din somn (au tresarit !?) silabisind "somnul responsabilitatii politice naste monstrii".

Personal sunt foarte vesel. Am intuit de fiecare data ca Basescu e optiunea gresita.

Probleme au cei care n-au votat si acum rod scoarta de copac (Au bon entendeur, salut...) Ce sa faci frate, daca te-a durut in cur? . Data viitoare (si-ar fi bine sa-ti reamintesti mereu) datile viitoare poate-ti faci timp o juma' de ora sa treci pe la sectia de votare ca sa nu mai umplem pe urma pietele si sa ne spargem capete intre noi doar ca ai tu n-ai catadicsit sa te scarpini la oua si cu nesimtitre ai lasat sa alunecam in rahat....

Ma amuza cei care au crezut sincer in Basescu. Ii vad acum privind in gol, evitand privirile directe si mormaind un Da, asa am crezut . Ma incearca pacatul infumurarii; io mi-am dat seama inaintea lor .....

Si mai este o categorie. Care ma ingrozeste. Ma sperie si ma face sa cant OLEEEE, OLE, OLE, OLEEEEE, EU IMI FAAAAAC BAGAJELEEEEEE.
Mai sunt cei care - nu pot sa-mi imiaginez cum - au crezut si inca sunt dedicati trup, suflet, gand scl., scl., astfel ca desi sunt minititi, batjocoriti, jigniti, continua sa-l sustina pe individ.
Poate ca imposibilitatea mea de a le intui modul de gandire, poate ca incapacitatea mea de a-i intelege, nu-stiu-ce dar oamenii astia ma sperie cel mai tare. Ma fac sa-mi para rau ca n-am plecat si ma inspaimanta gandindu-ma la urmatoarele alegeri.
Pentru ca sunt multi!

Incolo multumesc bine, sanatosi, sarutari de maini acasa .....

Poate ca douazeci si doi de ani - si ce urmeaza - sunt ratacirea noastra in desert. Privesc in jurul meu si vad rasarind o generatie pentru care Ceausescu reprezinta o lume disparuta, o generatie care nu se implica in nimic decat daca ii place sau o atrage sincer si pentru care drumul DREPT este cel ales pentru ca e cel mai scurt catre tinta aleasa, unde vrea sa ajunga.
Poate ei ...
Speranta moare ultima .....

Gamma spunea...

Iazi CoBRa , cum faci tu ca sa poti privi Romania doar ca entitate izolata ? Cum poti sa ignori CRIZA care i-a furat lui Tariceanu 5 procente din cresterea economica in doar 3 luni in ciuda faptului ca a cheltuit ca nebunul (pt alegeri normal) ? Cum poti sa ignori Grecia , Ungaria , Spania ? Tot Basescu e de vina si acolo? Basescu e de vina la faza cu RMGC . Cumva asa suntem noi mai sensibili cu resursele naturale dar oricum de la afacerea Petrom /Sterling stim ca TOATA clasa politica fara nici cea mai mica exceptie e pusa pe vanzarea lor.
E inutil - e cutuma a vestului , daca vrei poti si tu sa iei in exploatere un petic in USA doar sa castigi licitatia ,sa platesti taxele si sa fii productiv .

Nini spunea...

Desi nu m-am turmentat, intrebarea caragialiana (ramane eterna, din pacate):
- Eu cu cine votez?

Nini spunea...

Scuzati dar simt nevoia de o revenire. Am votat cum am putut in 2000, 2004 si 2009. Dar m-am dus la vot, stiam pe cine sa pun stampila. Acum chiar ca nu stiu pe cine. Ma duc sa pun stampila pe toti, sa arat simt civic dar sa se invalideze votul. Nu mai e ce-a fost, au distrus si cea mai mica incredere in a vota pe cineva cu draga inima. Cel putin pentru mine, asta este diferenta majora dintre votarile trecute si cea care va urma.

cobra spunea...

Ma bucur ca ai ai dus in discutie pe fostul prim-ministru si (deasemenea fost-) presedinte al PNL. Ma bucur sincer ca ai facut-o pentru ca eu nu am facut-o. Eu n-am pomenit de el. De cei de dinaintea lu' Base.
E bine ca iti amintesti de el. ....

Nu ignor Grecia ! DELOC ! :) De mai multi ani (buni) am ales sa imi fac concediile acolo. Intre altele pentru ca e mult mai ieftin si pentru ca esti - la aceeasi bani - tratat onorabil.
Zici ca e criza in Grecia? Si mai zici si de Spania ceva... Si p'acolo am fost dar nu mai spun ca sa nu crezi ca ma laud.

Un singur lucru te-as intreba. Ai idee cat castiga un medic in Grecia? Dar in Spania? ACUM, IN CRIZA nu inainte .....

Ai idee de standardul de viata al unui AMARAT in Grecia? Al unui PENSIONAR ?

Nu stii ...

Stii de ce sunt "nenorocitii" aia de greci in criza? Pentru ca au benchetuit pana acum, au huzurit pe banii UE.

Stii de ce sunt "nenorocitii" astia de romani in criza ?

Ai?

Aha ....


N-are rost sa divagam, sa folosim cuvinte de genul CRIZA, GRECIA sau PETROM/STERLING auzite pe la radio...

Mai am o curiozitate; pentru toti bucurestenii ....

Mai tineti minte zilele cand Basescu si-a dat demisia de la primarie ca sa candideze la Presedinte?

Mai tine cineva minte?

De aproape 4 (patru) luni in Primaria Generala nu se mai votase nimic pentru ca toata primaria era "blocata"; consilierii nu mai putea colabora, discuta, vota. Totul era blocat iar Basescu jubila! M-am bucurat putin-putin ca Basescu pleaca .....

Nu vi se pare ca situatia actuala seamana cu cea de la primarie inainte de candidatura lu individu'?


Si cu asta, basta .....

Gamma spunea...

"Un singur lucru te-as intreba. Ai idee cat castiga un medic in Grecia? Dar in Spania? ACUM, IN CRIZA nu inainte .....
Ai idee de standardul de viata al unui AMARAT in Grecia? Al unui PENSIONAR ?
"
Cred ca privesti superficial Grecia. Acum e inca bine acolo dar doar in virtutea inertiei.Ei exporta produse de 22bil si importa produse de 64bil deci privit din afara cheltuie de trei ori mai mult decat produc . Adauga la asta faptul ca mai trebuie sa-si plateasca si datoria (macar o parte) si o sa-ti dai seama ce ii asteapta. Spania e echilibrata din punctul asta de vedere dar au o problema majora cu somajul, aflat la cote de neimaginat , dublu fata de media europeana si cateva alte probleme cu sectorul imobiliar si cel bancar.
Vedem noi cum se termina asta...

Gamma spunea...

Ziceam de Spania ca e echilibrata - dar e echilibrata doar comparativ cu Grecia . I =315 bil ,E=253 bil sunt mai rau ca noi care avem 57 cu 49 si au si o datorie publica mai mare. Cumva noi avem un deficit de 8 bil impartit la 20 mil de oameni , ei 62 bil impartit la 46 milioane . In ultima vreme deficitele astea nu mai sunt acoperite de "investitori" , ghici ce o sa se intample . Ghici a cui pensie si salariu o sa scada .

Gamma spunea...

Inca o precizare si ma opresc . Din cat am calculat eu din exterior ii vin spaniolului per capita cam 112 E / luna , noua cam 33 . Grecii au 318E lunar cadou din exterior . Nu pare mult dar daca vrem sa vedem cat din salariu reprezinta asta trebuie sa raportam cifrele doar la nr de slariati si atunci cifra se apropie de 600E cadou din exterior pe cap de grec .Aici e buba.

B spunea...

Stati voi linistiti la locurile voastre, Isarescu are metoda incercata in anii '90 de a saracii populatia prin inflatie si a tine in brate securistoizii si aparatul de stat care e conectat direct la teava de lei a BNR-ului... In caz ca rahatul loveste ventilatorul se (re)activeaza planurile de contingenta din anii '90 atat de bine testate, iar aia o sa se salveze pe spinarea noastra a tuturor, precedent exista! In legatura cu cetateanul turmentat, esti nesigur candideaza tu si pune la CV faptul ca nu ai facut parte dintr-un partid, strange pe altii pe langa tine si nu te mai lamenta! Eu merg la vot si caut pe al mai necunoscut dupa ce ii dau o cautare pe linkedin si ma asigur ca nu a mai facut parte dintr-un partid.

owlman spunea...

@B: Eu am citit ca inflatia din anii '90 a fost generata de Iliescu, care a marit salariile din condei, nu de Isarescu care a devenit guvernator abia in septembrie 1990. Pentru conformitate, vezi Decretul-Lege nr 35 din 19 ianuarie 1990 pentru modificarea unor reglementari privind salarizarea, semnat de Ion Iliescu.

Isarescu are alte pacate despre care nu se prea vorbeste (isi mai aduce aminte cineva de marile falimente bancare tot din anii '90?)

Insa, una peste alta, e bine sa ne informam inainte sa dejectam zvonuri, ce zici, B?

MIA spunea...

Poate is mai fraier - dar io unul cred ca in '96 Iliescu si PSDR-ul nu mai castigau alegerile nici cu dublul "serviciilor". :)

Magureanu nu a facut altceva decat sa lanseze petarde si fumigene ( si nu a fost prima data ) ca sa arate ca vezi doamne ... e ( inca ) in controlul situatiei ... s.a.m.d.