"L' humour est la politesse du désespoir." Pierre Desproges
joi, 16 februarie 2012
1000 de cuvinte
Producţia, consumul şi exporturile de electricitate între 5 februarie şi data curentă, medii orare, click pentru zoom. Linia aia roşie, verticală, am tras-o eu, e între duminica trecută şi luni.
PS Luni şi-a dat demisia Hăhăianu
28 de comentarii:
Anonim
spunea...
din cate vad, au fost momente in care soldul a fost peste zero. inseamna oare ca am importat?
se pare ca problema este hidro. si se pare ca degeaba am opri exporturile, tot ar fi momente in care consumul depaseste productia. intreb si eu: productia de electricitate se poate stoca, sau daca ai un surplus, ori o exporti ori o pierzi?
@Anonim Depinde de sursa de energie. In cazul hidro poti stoca eventual apa mai multa in barajele de acumulare daca iti mai permite nivelul apei, dar si asta pana la o anumita limita. Productia de energie din combustibili se poate "stoca" in sensul ca nu mai arzi in centrale. :) De obicei, termocentralele dau energie cand sunt varfuri de consum. Dpdv al eficientei, in mod normal, hidro + nucleara dau in continuu o cantitate in jurul unei valori nominale, iar termo- sunt folosite pt regularizare. Acum intervine si partea comerciala, adica cum s-au semnat contractele de furnizare a energiei intre unitati... Per ansamblu, odata ce ai transformat energia din forma primara in energie electrica nu prea o poti stoca, exceptie fac unele parcuri de eoliene sau panouri solare care incarca acumulatori sau super-condensatori, dar e nesemnificativ la nivelul retelei nationale.
@Sinthesis Aveti o greseala enorma in comentariul dumneavostra . Nucleara + centrale pe carbuni sint baza sistemului energetic national . Daca urmariti graficele SEN pe site Transelectrica ,veti vedea ca aceste doua componente asigura necesarul principal de electricitate in RO . Ca urmare , si productia acestora este constanta in timp cu oscilatii relatic reduse de putere in functiune . Cit despre hidro , in afara sistemului Portile de Fier , restul centralelor hidroelectrice au rolul de a asigura suplimentul de energie in orele de virf sau/si compensatori a energiei reactive . (gasiti pe net explicatia acestei denumiri) . NOTA . E mai usor de pornit/oprit o centrala hidro , eoliana decit o centrala pe carbuni , petrol , gaz metan sau nuclear. Destul sa mentionam ca un grup energetic bazat pe abur produs de un cazan pe carbune sau reactor nuclear are nevoie de ore pentru a avea aburul necesar la temperatura si presiunile necesare . Exportul energiei hidro e o facatura pentru a imbogatii pe unii si gata . Fiind si cea mai ieftina energie electrica produsa prin simpla cadere de apa (se cumpara in lei ) . Se vinde in dolari sau euro cu adaos pur din pix colosal .E suficienta o SRL de apartament cu investitii 0 barat pentru a obtine profituri colosale si in valuta . Nu se poate incadra in conceptul de "investitie" spaga , donatia catre un partid sau om politic pentru a avea contracte cu dedicatie si secretizate din pur motiv de a ascude devalizarea .
@Stefan Aveti dreptate! Am scris mai in graba si nu am nuantat! Unele termocentrale sunt folosite pt orele de varf (din ce citisem mai demult - nu mai retin numele grupurilor). Dar am precizat in comentariu ca daca ar fi respectat criteriul economisirii per ansamblu hidro ar trebui sa fie folosita cat mai mult. E adevarat si ce spuneti despre pornirea termo-centralelor. Unul din fostii mei profesori de automatizari a fost un star in proiectarea sistemelor de acolo si ne-a povestit acelasi lucru.
Eu pricep din poza ca in cele trei zile anterioare consumul a tot scazut, iar productia hidro a scazut concomitent, pastrand sistemul echilibrat. Un singur eveniment notabil, in cea de-a treia zi anterioara exportul a fost mai mare decat media. Trebuia sa pricep altceva?
Cand soldul e negativ (sub zero) am importat. Deci in 15/16 feb am fost importatori. Nu?
Am studiat graficul pe 2012 si in 10 feb am importat cel mai mult. Cel mai mult am exportat in 7 ian. Ceea ce explica oarecum asta:
http://www.transelectrica.ro/news.php?cod=143
2012-02-10 02:27:28 PM ANUNT IMPORTANT
Din cauza deficitului de energie electrica din SEN (secete prelungite, temperaturi foarte scazute, scaderea cotelor in lacurile de acumulare, reducerea stocurilor de carbine, pacura si gaze naturale), in anumite ore nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum si de export . De asemenea, nu exista rezervele necesare unei functionari sigure a SEN. In aceste conditii CNTEE Transelectrica SA este nevoita sa aplice reducerea graficelor de export conform procedurii operationale “Definirea situatiilor de urgenta pentru care CN Transelectrica SA poate restrictiona dreptul participantilor de a utiliza capacitatea de interconexiune castigata in cazul licitatiilor si modificarea operativa a graficelor de schimb notificate “ Cod: TEL- 07.III AV – DN/103, aprobata de ANRE prin Aviz nr.7/09.02.2012.
@Sinthesis E adevarat si ce zici tu exista centrale termo pe gaz ( turbine de gaz conectate la generatoare) care intra pe varfuri dar nu stiu cat de multe exista la noi , e ceva ce se poarta in vest pentru ca sunt ieftine si curate ... desi combustibilul e scump .
*Turbinele de gaz sunt motoare ce folosesc diversi combustibili si se folosesc de la fregate pana la elicoptere . In cazul nostru merg pe gaz metan si sunt legate la generatoare , nu la vre-o elice :)
The Serbian industry is lowering production after the government imposed tough measures to curb power consumption. “It [power supply limits] affects all heavy industry in Serbia,” a source close to the situation says.
“Electricity will not be cut off to the citizens and organisations that provide vital services, i.e. power plants, hospitals, water supply, food factories and similar,” the government says in a statement.
The government did not specify when restrictions would end but the situation should become clearer on Monday.
In order to cut electricity use, the government declared today, 17 February, will be a non-working day. Earlier this week it also recommended that businesses minimise activity on 13-14 February.
The Serbian business environment is also being disrupted by the impact of harsh weather conditions on its main transport routes. Navigation on the Danube is still being hampered by the thick ice covering most of the river, while the roads and railways are blocked by heavy snowfalls, local media report.
Plus chestia aia cu Franta- nu stiu daca ati citit-o- ca electricitatea a ajuns de 10 ori mai scumpa decat in mod normal.
Eu cred ca se fac niste jocuri mari zilele astea pt ca cine cumpara energie la pretul X si o vinde la pretul 10X face o caruta de bani nemunciti in cateva zile.
dane, offtopic, dar nu te vei supara prea tare... sper prin alte parti, pe unde gazdele cenzureaza, spui ca o anume critica la adresa unui parlamentar special vine dintr-un substrat socialist. as vrea sa detaliezi asta, te rog, ca nu prea inteleg, ce legatura e intre un om care e platit din bani publici sa faca un lucru, iar el nu-l face, si o viziune politica oricare?
dane, ce facem, vorbim in doua locuri? eu nu mai intru unde sunt cenzurat. daca un om e capabil sa isi apare opiniile doar in fata celor de acord cu el, iar pentru ceilalti are doar argumentum ad hominem sau cenzura, sa-i fie de bine, dar eu nu-i fac trafic. discutia e cu tine, aici.
Trebuie sa dau un raspuns. De ce e PD-ul socialist? Pentru ca are impresia profund socialista, marxista de fapt, ca munca reprezinta o masura a valorii. Fals, munca este unul, nu unicul, din mijloacele prin care se obtine accesul la o resursa considerata valoroasa. Munca, in sine, nu reprezinta nimic.
Exemplul hotarator este ca daca PD-ul sapa un sant iar USL-ul il umple, asta nu reprezinta o valoare adaugata.
Greva parlamentara este un mijloc parlamentar de lupta. Asta ca sa intelegeti ca “a sta” este o forma de lupta politica. Asa cum PD-ul nu voteaza, de frica, o metoda de lupta politica plina de cretinism, acelasi lucru il poate face zilnic si Antonescu.
Cum in Parlament se voteaza fara a se mai dezbate, faptul ca Antonescu e sau nu in sala e un fapt divers. Din nou iese la iveala socialismul din PD, faptul ca sunt prezenti si ridica o mana crede ca-i face superiori, ca “aia e treaba lor”, nu aia e treaba lor, aia e treaba “Marii Adunari Nationale”, in MAN, ei si prietenii lor de la PSD, au transformat Parlamentul.
Modul cum un partid politic isi duce lupta este sanctionat sau nu de publicul cu drept de vot, este dreptul celor care-l urasc pe “harnicul” Antonescu sa nu-l voteze, cum este dreptul celor care-i inteleg si suporta metodele sa-l voteze.
Esenta liberalismului este laissez faire-ul, daca PD-ul ar fi inteles asta nu l-ar mai injura atat pe Antonescu pentru chiul. Aici se poate adauga proverbul cu cainele si drumul lung.
merci. insa imi face impresia ca nu vorbesti la tema. poate ma insel. ma rog. e vorba de un parlamentar care nu-si face treaba ca parlamentar (nu are initiative legislative, nu are activitati in parlament, in comisii, nu are activitati in teritoriu, inca o data, nu isi justifica statutul de parlamentar. scuza invocata e „specialitatea” sa de sef. or, aceasta nu are legatura cu activitatea pentru care e platit din bani publici. iar de aici tu vezi o perspectiva socialista. acuma, pedeii au asa o perspectiva, e suficient sa ne uitam la datele bugetului, la legile promovate etc, dar, in cazul de fata e mult mai simplu, vedem un om (nu singurul, sa fie clar: e doar cel mai vizibil), care e platit din bani publici si nu face nimic din fisa postului. despre asta e vorba, nu despre cei ce-l urasc sau nu, il voteaza sau nu pe un cutare
ps. din cate tin eu minte, coposu nu era parlamentar, sef, special era.
Parlamentul, in loc sa dea atatea legi contradictorii, mai bine s-ar ocupa, cel putin o legislatura, doua, cu eliminarea contradictiilor si simplificarea.
Iar scopul unui Partid politic in Parlament nu e sa voteze, e sa-i reprezinte pe cei care l-au votat.
total de acord ca parlamentul romaniei ar trebui sa simplifice, insa nu prea vad sa faca asta nimeni. si din nou, nu e la tema. si am impresia ca vorbeam de o persoana, nu de un partid. oricum functia de reprezentare a unui parlamentar presupune activitate de parlamentar. asta lipseste. nu e nimic socialist sau liberal aici
Dragul meu, eu am spus ca majoritatea acuzatiilor vin din spiritul socialist al PD-ului. Asta la locul unde esti tu cenzurat, apoi ai vrut sa ma explic, m-am explicat, acolo, nu ti-a placut, m-am explicat aici, mi-ai spus ca e Antonescu sef ca asta e scuza, eu nu am folosit aceasta scuza, tu imi explici acum ca nu asta e subiectul.
Nu ti-a placut locul, discutam total offtopic, de dragul tau, m-ai acuzat ca folosesc scuze pe care nu le-am folosit, acum imi spui ca eu sunt offtopic.
Te citez: "prin alte parti, pe unde gazdele cenzureaza, spui ca o anume critica la adresa unui parlamentar special vine dintr-un substrat socialist. as vrea sa detaliezi asta, te rog, ca nu prea inteleg, ce legatura e intre un om care e platit din bani publici sa faca un lucru, iar el nu-l face, si o viziune politica oricare?"
Ti-am explicat in 2 comentarii de ce e socialist modul de gandire.
Daca vrei ti-l mai explic odata, pleci de la premisa falsa ca Parlamentul are ca scop unic legiferarea. Parlamentul are ca scop reprezentarea cetatenilor in lupta politica. Ca sa nu-si dea cu ciomagul in cap pe strada.
Tot voi acuzati tot poporul ca e lenes, Antonescu ii reprezinta pe astia si nu face nimic. Acum esti multumit?
nu cadea in aceeasi capcana a lui „voi”, te rog. cred ca poti mai mult, ce dumnezeu! in rest, bag sama ca vorbim discutii. asa ca eu ma retrag cu nelamurirea mea: de ce sunt platiti parlamentarii care nu au activitate parlamentara?
M-ai enervat, daca asta era scopul ai reusit. Si dupa aia va mirati, voi, da voi, ca va uraste lumea, pentru ca nu stiti niciodata sa va opriti, nu aveti masura, impuneti conditiile, schimbati regulile in timpul jocului, incalcati logica si dupa aia va retrageti aruncand o vorba.
Si asta pe blogul meu. Te miri de ce te-a cenzurat Cristi, exact din acelasi motiv pentru care o sa te cenzurez si eu. Voi nu dialogati, voi monologati. De aia.
28 de comentarii:
din cate vad, au fost momente in care soldul a fost peste zero. inseamna oare ca am importat?
se pare ca problema este hidro. si se pare ca degeaba am opri exporturile, tot ar fi momente in care consumul depaseste productia. intreb si eu: productia de electricitate se poate stoca, sau daca ai un surplus, ori o exporti ori o pierzi?
Asa e, am importat, dar mult mai mult am exportat.
@Anonim
Depinde de sursa de energie. In cazul hidro poti stoca eventual apa mai multa in barajele de acumulare daca iti mai permite nivelul apei, dar si asta pana la o anumita limita. Productia de energie din combustibili se poate "stoca" in sensul ca nu mai arzi in centrale. :) De obicei, termocentralele dau energie cand sunt varfuri de consum. Dpdv al eficientei, in mod normal, hidro + nucleara dau in continuu o cantitate in jurul unei valori nominale, iar termo- sunt folosite pt regularizare. Acum intervine si partea comerciala, adica cum s-au semnat contractele de furnizare a energiei intre unitati... Per ansamblu, odata ce ai transformat energia din forma primara in energie electrica nu prea o poti stoca, exceptie fac unele parcuri de eoliene sau panouri solare care incarca acumulatori sau super-condensatori, dar e nesemnificativ la nivelul retelei nationale.
@Sinthesis
Aveti o greseala enorma in comentariul dumneavostra . Nucleara + centrale pe carbuni sint baza sistemului energetic national . Daca urmariti graficele SEN pe site Transelectrica ,veti vedea ca aceste doua componente asigura necesarul principal de electricitate in RO . Ca urmare , si productia acestora este constanta in timp cu oscilatii relatic reduse de putere in functiune . Cit despre hidro , in afara sistemului Portile de Fier , restul centralelor hidroelectrice au rolul de a asigura suplimentul de energie in orele de virf sau/si compensatori a energiei reactive . (gasiti pe net explicatia acestei denumiri) . NOTA . E mai usor de pornit/oprit o centrala hidro , eoliana decit o centrala pe carbuni , petrol , gaz metan sau nuclear. Destul sa mentionam ca un grup energetic bazat pe abur produs de un cazan pe carbune sau reactor nuclear are nevoie de ore pentru a avea aburul necesar la temperatura si presiunile necesare . Exportul energiei hidro e o facatura pentru a imbogatii pe unii si gata . Fiind si cea mai ieftina energie electrica produsa prin simpla cadere de apa (se cumpara in lei ) . Se vinde in dolari sau euro cu adaos pur din pix colosal .E suficienta o SRL de apartament cu investitii 0 barat pentru a obtine profituri colosale si in valuta . Nu se poate incadra in conceptul de "investitie" spaga , donatia catre un partid sau om politic pentru a avea contracte cu dedicatie si secretizate din pur motiv de a ascude devalizarea .
@Stefan
Aveti dreptate! Am scris mai in graba si nu am nuantat! Unele termocentrale sunt folosite pt orele de varf (din ce citisem mai demult - nu mai retin numele grupurilor). Dar am precizat in comentariu ca daca ar fi respectat criteriul economisirii per ansamblu hidro ar trebui sa fie folosita cat mai mult. E adevarat si ce spuneti despre pornirea termo-centralelor. Unul din fostii mei profesori de automatizari a fost un star in proiectarea sistemelor de acolo si ne-a povestit acelasi lucru.
Eu pricep din poza ca in cele trei zile anterioare consumul a tot scazut, iar productia hidro a scazut concomitent, pastrand sistemul echilibrat. Un singur eveniment notabil, in cea de-a treia zi anterioara exportul a fost mai mare decat media. Trebuia sa pricep altceva?
Cand soldul e negativ (sub zero) am importat. Deci in 15/16 feb am fost importatori. Nu?
Am studiat graficul pe 2012 si in 10 feb am importat cel mai mult. Cel mai mult am exportat in 7 ian. Ceea ce explica oarecum asta:
http://www.transelectrica.ro/news.php?cod=143
2012-02-10 02:27:28 PM
ANUNT IMPORTANT
Din cauza deficitului de energie electrica din SEN (secete prelungite, temperaturi foarte scazute, scaderea cotelor in lacurile de acumulare, reducerea stocurilor de carbine, pacura si gaze naturale), in anumite ore nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum si de export .
De asemenea, nu exista rezervele necesare unei functionari sigure a SEN.
In aceste conditii CNTEE Transelectrica SA este nevoita sa aplice reducerea graficelor de export conform procedurii operationale “Definirea situatiilor de urgenta pentru care CN Transelectrica SA poate restrictiona dreptul participantilor de a utiliza capacitatea de interconexiune castigata in cazul licitatiilor si modificarea operativa a graficelor de schimb notificate “ Cod: TEL- 07.III AV – DN/103, aprobata de ANRE prin Aviz nr.7/09.02.2012.
Nu. Minus inseamna export, plus inseamna import. Vezi legenda de aici:
http://www.transelectrica.ro/StareSistem/protocoale/starea_sistemului.php
Minus inseamna export.
Ca inainte de scandal exportam ca la nebuni, majoritatea din productia hidro.
interesant este ca in ianuarie aproape trei sferturi din timp am avut nevoie de importuri, iar din februarie am exportat in continuu.
Asta nu e in poza mea :-)
@Sinthesis
E adevarat si ce zici tu exista centrale termo pe gaz ( turbine de gaz conectate la generatoare) care intra pe varfuri dar nu stiu cat de multe exista la noi , e ceva ce se poarta in vest pentru ca sunt ieftine si curate ... desi combustibilul e scump .
*Turbinele de gaz sunt motoare ce folosesc diversi combustibili si se folosesc de la fregate pana la elicoptere . In cazul nostru merg pe gaz metan si sunt legate la generatoare , nu la vre-o elice :)
Corect, ma scuzati. :)
Deci pe 10 feb am exportat ca la balamuc in timp ce asta dadea comunicate ca se opresc exporturile?
Nice.
:-) very nice
Serbian power curbs hit output
The Serbian industry is lowering production after the government imposed tough measures to curb power consumption. “It [power supply limits] affects all heavy industry in Serbia,” a source close to the situation says.
“Electricity will not be cut off to the citizens and organisations that provide vital services, i.e. power plants, hospitals, water supply, food factories and similar,” the government says in a statement.
The government did not specify when restrictions would end but the situation should become clearer on Monday.
In order to cut electricity use, the government declared today, 17 February, will be a non-working day. Earlier this week it also recommended that businesses minimise activity on 13-14 February.
The Serbian business environment is also being disrupted by the impact of harsh weather conditions on its main transport routes. Navigation on the Danube is still being hampered by the thick ice covering most of the river, while the roads and railways are blocked by heavy snowfalls, local media report.
Plus chestia aia cu Franta- nu stiu daca ati citit-o- ca electricitatea a ajuns de 10 ori mai scumpa decat in mod normal.
Eu cred ca se fac niste jocuri mari zilele astea pt ca cine cumpara energie la pretul X si o vinde la pretul 10X face o caruta de bani nemunciti in cateva zile.
dane, offtopic, dar nu te vei supara prea tare... sper
prin alte parti, pe unde gazdele cenzureaza, spui ca o anume critica la adresa unui parlamentar special vine dintr-un substrat socialist. as vrea sa detaliezi asta, te rog, ca nu prea inteleg, ce legatura e intre un om care e platit din bani publici sa faca un lucru, iar el nu-l face, si o viziune politica oricare?
Am sa raspund acolo.
dane, ce facem, vorbim in doua locuri? eu nu mai intru unde sunt cenzurat. daca un om e capabil sa isi apare opiniile doar in fata celor de acord cu el, iar pentru ceilalti are doar argumentum ad hominem sau cenzura, sa-i fie de bine, dar eu nu-i fac trafic. discutia e cu tine, aici.
Trebuie sa dau un raspuns. De ce e PD-ul socialist? Pentru ca are impresia profund socialista, marxista de fapt, ca munca reprezinta o masura a valorii. Fals, munca este unul, nu unicul, din mijloacele prin care se obtine accesul la o resursa considerata valoroasa. Munca, in sine, nu reprezinta nimic.
Exemplul hotarator este ca daca PD-ul sapa un sant iar USL-ul il umple, asta nu reprezinta o valoare adaugata.
Greva parlamentara este un mijloc parlamentar de lupta. Asta ca sa intelegeti ca “a sta” este o forma de lupta politica. Asa cum PD-ul nu voteaza, de frica, o metoda de lupta politica plina de cretinism, acelasi lucru il poate face zilnic si Antonescu.
Cum in Parlament se voteaza fara a se mai dezbate, faptul ca Antonescu e sau nu in sala e un fapt divers. Din nou iese la iveala socialismul din PD, faptul ca sunt prezenti si ridica o mana crede ca-i face superiori, ca “aia e treaba lor”, nu aia e treaba lor, aia e treaba “Marii Adunari Nationale”, in MAN, ei si prietenii lor de la PSD, au transformat Parlamentul.
Modul cum un partid politic isi duce lupta este sanctionat sau nu de publicul cu drept de vot, este dreptul celor care-l urasc pe “harnicul” Antonescu sa nu-l voteze, cum este dreptul celor care-i inteleg si suporta metodele sa-l voteze.
Esenta liberalismului este laissez faire-ul, daca PD-ul ar fi inteles asta nu l-ar mai injura atat pe Antonescu pentru chiul. Aici se poate adauga proverbul cu cainele si drumul lung.
Asta e la o prima strigare, mai pot detalia.
merci. insa imi face impresia ca nu vorbesti la tema. poate ma insel. ma rog. e vorba de un parlamentar care nu-si face treaba ca parlamentar (nu are initiative legislative, nu are activitati in parlament, in comisii, nu are activitati in teritoriu, inca o data, nu isi justifica statutul de parlamentar. scuza invocata e „specialitatea” sa de sef. or, aceasta nu are legatura cu activitatea pentru care e platit din bani publici.
iar de aici tu vezi o perspectiva socialista. acuma, pedeii au asa o perspectiva, e suficient sa ne uitam la datele bugetului, la legile promovate etc, dar, in cazul de fata e mult mai simplu, vedem un om (nu singurul, sa fie clar: e doar cel mai vizibil), care e platit din bani publici si nu face nimic din fisa postului. despre asta e vorba, nu despre cei ce-l urasc sau nu, il voteaza sau nu pe un cutare
ps. din cate tin eu minte, coposu nu era parlamentar, sef, special era.
Eu nu am spus nimic de sef, amesteci persoanele.
Parlamentul, in loc sa dea atatea legi contradictorii, mai bine s-ar ocupa, cel putin o legislatura, doua, cu eliminarea contradictiilor si simplificarea.
Iar scopul unui Partid politic in Parlament nu e sa voteze, e sa-i reprezinte pe cei care l-au votat.
total de acord ca parlamentul romaniei ar trebui sa simplifice, insa nu prea vad sa faca asta nimeni. si din nou, nu e la tema.
si am impresia ca vorbeam de o persoana, nu de un partid. oricum functia de reprezentare a unui parlamentar presupune activitate de parlamentar. asta lipseste. nu e nimic socialist sau liberal aici
Dragul meu, eu am spus ca majoritatea acuzatiilor vin din spiritul socialist al PD-ului. Asta la locul unde esti tu cenzurat, apoi ai vrut sa ma explic, m-am explicat, acolo, nu ti-a placut, m-am explicat aici, mi-ai spus ca e Antonescu sef ca asta e scuza, eu nu am folosit aceasta scuza, tu imi explici acum ca nu asta e subiectul.
Nu ti-a placut locul, discutam total offtopic, de dragul tau, m-ai acuzat ca folosesc scuze pe care nu le-am folosit, acum imi spui ca eu sunt offtopic.
Te citez:
"prin alte parti, pe unde gazdele cenzureaza, spui ca o anume critica la adresa unui parlamentar special vine dintr-un substrat socialist. as vrea sa detaliezi asta, te rog, ca nu prea inteleg, ce legatura e intre un om care e platit din bani publici sa faca un lucru, iar el nu-l face, si o viziune politica oricare?"
Ti-am explicat in 2 comentarii de ce e socialist modul de gandire.
Daca vrei ti-l mai explic odata, pleci de la premisa falsa ca Parlamentul are ca scop unic legiferarea. Parlamentul are ca scop reprezentarea cetatenilor in lupta politica. Ca sa nu-si dea cu ciomagul in cap pe strada.
Tot voi acuzati tot poporul ca e lenes, Antonescu ii reprezinta pe astia si nu face nimic. Acum esti multumit?
nu cadea in aceeasi capcana a lui „voi”, te rog. cred ca poti mai mult, ce dumnezeu!
in rest, bag sama ca vorbim discutii. asa ca eu ma retrag cu nelamurirea mea: de ce sunt platiti parlamentarii care nu au activitate parlamentara?
Asa e viata, grea si nefericita.
M-ai enervat, daca asta era scopul ai reusit. Si dupa aia va mirati, voi, da voi, ca va uraste lumea, pentru ca nu stiti niciodata sa va opriti, nu aveti masura, impuneti conditiile, schimbati regulile in timpul jocului, incalcati logica si dupa aia va retrageti aruncand o vorba.
Si asta pe blogul meu. Te miri de ce te-a cenzurat Cristi, exact din acelasi motiv pentru care o sa te cenzurez si eu. Voi nu dialogati, voi monologati. De aia.
Trimiteți un comentariu