vineri, 6 aprilie 2012

Cine pe cine prosteşte

"Ma uit la cei care se duc la candidatii nostri ca la niste proxeneti politici, le promit ca-i fac modele si de fapt ii arunca pe centura politicii ca sa isi faca interesele. Le cer acestor proxeneti politici sa inceteze cumpararea, pentru ca nu se face altfel decat prin cumparare, pentru ca sunt institutii ale statului care sunt foarte atente la modul in care se face 'trafic de carne vie in politica

Citatul aparţine lui Cezar Preda, Preşedinte al Comisiei comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, Preşedinte al Comisiei comună specială a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea pachetului de legi privind Securitatea Naţională, cea mai avizată persoană, prin prisma poziţiei, în privinţa acţiunilor pe care serviciile secrete le desfăşoară în România.

O altă declaraţie surprinzătoare, a "trădătorului" Sorin Frunzăverde, este aceasta: "Romania este un stat politienesc, parerea mea este impartasita de mai multi oameni dar poate nu au avut curaj sa o afirme.  S-a ajuns in aceasta situatie pentru ca factorul politic a acceptat aceasta situatie"

Continuăm cu declaraţiile Primului Ministru, Mihai Răzvan Ungureanu,  "E nevoie de o motiune de cenzura pentru a prabusi un Guvern care abia s-a instalat si merge foarte bine? Este un efect strategic paradoxal. Daca motiunea trece, aratam ca suntem intr-o tara in care schimbarea de guverne nu duce la altceva decat la semianarhie inesitutionala. Este riscant si complet daunator la adresa stabilitatii noastre politice si economice"

Declaraţia domnului Cezar Preda ne spune că nu clasa politică veghează ca serviciile secrete să nu iasă din limitele legii, ci serviciile secrete veghează asupra clasei politice. Un stâlp al partidului care conduce România, până acum 2 săptămâni, declară cu subiect şi predicat că Statul este unul poliţienesc. Primul Ministru consideră că trecerea unei moţiuni de cenzură este un factor care conduce la anarhie şi "complet dăunător".

Tot aceast asalt al serviciilor secrete asupra instituţiilor Statului nu este un lucru nou, înfiinţarea UNPR, o adunare a tuturor re-evaluaţilor, aproape toţi legaţi într-un fel direct sau nu de structuri, mai mult sau mai puţin oficiale, cu încălcarea oricăror norme constituţionale, a fost doar începutul oficializării preluării Puterii directe de către serviciile secrete. Finalul acestei preluări este numirea actualului Prim Ministru.

Metoda prin care acest Stat este dominat de serviciile secrete este desemnarea sau impunerea, legală sau nu,  în toate funcţiile cheie a unor personaje fie membre ale serviciilor secrete, fie şantajabile, fie fără personalitate. 

Şantajul asupra persoanelor incomode regimului se face prin apariţia unor "dosare", reale sau fabricate, dar care nu se finalizează aproape niciodată, dosare care nu au ca scop înfăptuirea Justiţiei, ci reducerea la tăcere a celor care încă se mai opun vocal şi care au şi o cât de mică putere de decizie. Prin şantaj şi expunere mediatică la "televiziunile mogulilor". De altfel majoritatea posturilor cu putere de decizie sunt deja ocupate de personaje pătate provenite din guvernările anterioare. 

Aceasta este o metodă tipică de racolare pentru orice serviciu secret. 

În acest context putem înţelege şi rolul "manifestaţiilor spontane" din ianuarie, implicarea galeriilor de fotbal, şi trecerea bruscă în planul doi a PDL, plus "gogoaşa" înghiţită de televiziunile "de Opoziţie", acestea au fost manipulate într-un mod absolut ridicol dovedind, ca de atâtea ori, o prostie nemărginită. 

Mergând mai departe pe firul logicii putem spune că s-a dat ordin pe unitate, inclusiv agenţilor din presă, să o sacrifice pe doamna Udrea, demonizarea fiind o tehnică de luptă specifică, cu scopul deturnării frustrărilor spre un personaj care oricum nu se bucură de prea multă simpatie. Mai putem înţelege de aici cine conduce ţara cu adevărat. 

Delirul arestărilor, anchetărilor, dosarelor apărute din senin, fugilor în Kenya şi reîntoarcerilor spăşite, eliminărilor intelectualilor, tot acest circ are ca scop delimitarea clară a taberelor.

O singură problemă mai au în acest moment serviciile, vectorul electoral prin care în toamnă să rămână, nu la Putere, cu la fel de multă Putere. 

Mihai Răzvan Ungureanu, Musafirul :-), este însărcinat cu construcţia acestui vector, construcţie greu de înfăptuit de personajul în cauză, lipsit de orice fel de charismă electorală. Altul mai bun nu au avut, lipsa de cadre competente, deşi mai mică, îşi spune cuvântul şi acolo.

Şi ca să terminăm într-un ton optimist, să nu credeţi că de partea cealaltă a baricadei ar fi mai bine, şi acolo infiltrările sunt până la vârf.  Totdeauna există un Plan B.


Democraţie.

30 de comentarii:

Claudiu Minea spunea...

Nu cred ca lucrurile sunt in alb si negru (in negru absolut in cazul de fata). E prea simplist.

Asta nu inseamna ca tentatia de a incerca nu poate exista...

Dan Selaru spunea...

Nu e nimic in negru absolut.

Moromitic spunea...

Eu cred ca supralicitezi abilitatile lor conspirationiste. Uneori explicatiile sunt simple iar evolutiile absolut intamplatoare. Tine pur si simplu de seria "viata bate filmul". Nu de teoria conspiratiei.

Ma bazez pe faptul ca ofiterii si coloneii de informatii de cele mai multe ori sunt niste gainari ieftini incapabili sa planifice scenariile de mai sus.

Weekend fain! :)

Dan Selaru spunea...

Securitatea a murit, traiasca Serviciile Secrete

niku_elektriku spunea...

in cazu asta, vreau servicii secrete!

daca zici ca o sacrifica pe duduca...

desi, de la mine se vede invers

Anonim spunea...

Dane, sper ca ai mai multe informatii decat cele puse in articol, altfel miroase a paranoia.

Dan Selaru spunea...

Paranoia sa-i fie numele. Dar ce am spus si nu stiati? :-))

alex@formidabilii.org spunea...

Da, se ascute complexitatea :)

Dan Selaru spunea...

Asta e simplificare a complexitatii :-), ce atata democratie

Anonim spunea...

Ai totusi ceva scapari de logica...

1. "Un stâlp al partidului care conduce România, până acum 2 săptămâni, declară cu subiect şi predicat că Statul este unul poliţienesc"

si de ce ar trebui sa-l credem??? Era credibil daca facea declaratiile astea si ramanea in PDL. De ce n-ash crede ca tot ce a facut Frunzaverde a fost sa preia lozincile USL pentur a fi pe placul noilor colegi?

2. "Primul Ministru consideră că trecerea unei moţiuni de cenzură este un factor care conduce la anarhie şi "complet dăunător"."

Premierul a spus pur si simplu altceva. Si n-ash prea crede ca n-ai inteles... MRU a spus:

"E nevoie de o motiune de cenzura pentru a prabusi un Guvern care abia s-a instalat si merge foarte bine?"

Deci, a spus ca parlamentul e neserios daca schimba un guvern pe care l-a votat cu 2 luni in urma. E ceva gresit aici?

3. "UNPR, o adunare a tuturor re-evaluaţilor, aproape toţi legaţi într-un fel direct sau nu de structuri, mai mult sau mai puţin oficiale, cu încălcarea oricăror norme constituţionale"

Care norme constitutionale au fost incalcate?

4. "Finalul acestei preluări este numirea actualului Prim Ministru"

In ce fel? Premierul a fost seful civil al unui serviciu secret, nu parte din sistem. Si a fost votat de parlament, nu impus de servicii.

5. "Metoda prin care acest Stat este dominat de serviciile secrete este desemnarea sau impunerea, legală sau nu, în toate funcţiile cheie a unor personaje fie membre ale serviciilor secrete, fie şantajabile, fie fără personalitate. "

Chiar asha o fi? Zi-mi si mie in care categorie se inscriu: Predoiu, Orban, Diaconescu, Kovesi sau Morar?

Ma mira foarte tare fracturile astea de logica la cineva pe care-l consideram ... logic.

Si nu pot sa nu observ atacurile din toate partile la adresa lui MRU, mai cu seama din momentul in care a declarat ca se va implica in politica. Aici ar merge replica aia celebra: "Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati ca bate la ochi!".

Si atunci ma intreb si eu: cine o fi atit de speriat sa nu vina unul ca MRU si sa fure jucarica asta numita clasa politica romanesca si care da de mincare laolalta la politicieni, judecatori sau jurnalisti? Cine e manipulatorul de fapt?

Robert Horvath spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Dan Selaru spunea...

Sa nu degeneram cu totul :-). e de ajuns ca sunt eu securist si ca sunt platit de clasa politica pe care o sa mi-o fure MRU, e suficient.

Domnu' anonim, comentariile incep cu gradul si functia.

Lucian spunea...

Cum, n-ai auzit că SRI este "ultracontrolat în sistemul guvernamental (!) şi parlamentar"?

http://www.evz.ro/detalii/stiri/george-maior-garantez-neutralitatea-sri-974030.html

Dan Selaru spunea...

Vaaaaai, cum mi-a scapat :-))

radu spunea...

o dam in paranoia. pai asa absolut oricine are un interes si isus si mahomed si buddha si cine o mai fi.orice face parte dintr-un plan si nimic nu este intamplator. ajungem sa vedem hipopotami incolaciti

Dan Selaru spunea...

Ce paranoie, ce am declarat eu ceva, lucrez cu marfa clientului? De ce sa nu-l cred pe Frunzaverde? El il confirma pe Cezar Preda. Sa nu-l cred pe Preda? Pai sunt paranoic daca nu mai cred pe nimeni.

Nu s-a facut UNPR prin re-evaluari, nu are sefu' patru stele si e gata, gata sa ajunga maresal :-)), ca avem generali cat jumatate din Europa? Ce, asta a votat Romania in 2008, sa ne uitam la cum au aratat rezultatele la alegeri si cum e Parlamentul.

Cate dosare s-au finalizat? Cati au fost insa acuzati? Ce mai face Voicu, dusmanul national? Voteaza, asta face.

Madamei Udrea nu-i mai iese nimic de 2 saptamani. Ii fuge seful de campanie, o ataca intelectualii, cate si mai cate. De ce oare?

Cum dracu' fuge ala in Kenya si se intoarce ca sa-l aresteze? Kafka frate. Hipopotami, chiar despre ei e vorba.

Cat despre ultima propozitie, prefer sa nu extind subiectul.

bulz-al-arab(8stele-4 pe fiecare epolet) spunea...

OK, servicilii au preluat puterea. Intrebarea e, de la cine?

Dan Selaru spunea...

de la partidul comunist, de la cine?

kilroy spunea...

Bineinteles ca exista un plan B. Vorba lui geoana "Nici nu mai stim cati suntem"

Dan Selaru spunea...

Se pare ca Planul B devine realitate, dupa miscarile de pe piata :-). si ala are un Plan B al lui, planul B al planului B, nu fac misto, poate sa conduca la realizarea in ultima clipa a planului A. Spre consternarea generala.

A spus-o ca sa ramana scrisa.

bulz-al-arab(8stele-4 pe fiecare epolet) spunea...

...ai carui reprezentanti sunt...
Si impotriva cui lupta?

Dan Selaru spunea...

tie ce-ti spun stelele? presupun ca vorbesc cu generalul re-evaluat

ordonanta lu' bulz-al-arab(8stele-4 pe fiecare epolet) spunea...

Stelele sefului meu spun ca 8 nu sunt de ajuns, ar mai trebui vreo 42 si inca 13 dungi.

Adrian Năstase spunea...

Ce mi-a rămas mie pe creier din povestea asta este că PDL a condus România până acum 2 săptămâni. Acuma nu o mai conduce - e în opoziție car'va'zică.
Adică o să intre în campania electorală ca partid de opoziție!!! Și o să "combată bine", așa că hai să-l votăm!
Uite că s-a umplut Parlamentul de partide de opoziție - nimeni nu mai e la putere...

Dan Selaru spunea...

:-) Stiu ca se intelege gresit, da, o sa avem numai Opozitie

Deceneu spunea...

Toti vor fi in opozitie si guvernul va da hotarari si ordonante pe banda rulanta!
Toti se vor opune exploatarii gazelor de sist si vanzarii cuprului, dar guvernul hotaraste altfel.
Cum de nu-si ia parlamentul in responsabilitate asemenea decizii de instrainare de resurse si eventuale concesionari de teritorii?
Toate partidele se eschiveaza sa nu fie sanctionate de eletorat si transfera responsabilitatea spre o puterea care nu este aleasa. Totul se decide in culise.

In anii '90 presa occidentala scria ca Romania risca sa intra sub conducerea generalilor, sau va aluneca spre un razboi civil.
Aparatul servicilor secrete supradimensionat, dupa '90 a crescut ca "aluatul".
Ne prabusim ca natiune daca nu se "sparge" puterea. Daca puterea se faramiteaza exista riscul unor conflicte interne.
Mai exista si alt scenariu?

Adrian Năstase spunea...

A mai fost odată situația asta în care toate partidele s-au vrut în opoziție.
Și a luat puterea Antonescu... Ion Antonescu.

Anonim spunea...

La fel este peste tot.Din Rusi pana in SUA. Vedeti ce scandaluri au fost prin Franta cu serviciile secrete si intelegeti ca uneori serviciile secrete se implica in politica pentru ca situatia sa nu o ia razna, si sa fie stabila.
Uneori o stare stabila nu inseamna si o stare buna pentru toti.

Dan Selaru spunea...

Perfect adevarat, dar unele lucruri se fac mai pe tacute, iar stabilitatea e un lucru imposibil de atins :-))

Deceneu spunea...

Anonim - "La fel este peste tot. Din Rusia pana in SUA."
In Rusia nu-i ca in SUA, asa cum "iarna nu-i ca vara".
In Rusia servicile secrete sunt instrument de conducere a societatii daca nu chiar principalul element de decizie, iar in sunt SUA factor de securitate.
Modelul Romanesc este tipic rusesc. Servicile ca factor de conducere si adminstrare economica, sunt principala cauza a colapsului economic.