joi, 28 august 2008

Un T-Rex de mucava

Rusia s-a dat mare. Un T-Rex de mucava. Putin ne spune ca toată afacerea georgiană a fost orchestrată de americani. Şi de ce puneţi botul papagalilor?

Aceeaşi Rusie se inflamează că şi-au tras, în Polonia, scutuleţ antirachetă occidentalii. Şi? E defensiv, de mult vreau să le-o spun. Adică eu trebuie să stau cu chiloţii în vine ca să ai tu rus linişte, palavre, ruşii ne vor la mâna lor, io-te că nu suntem de acord.

O să se joace prin Transnistria şi Moldova, proştii vor ceda. Dacă vor ceda şi dacă sunt proşti. De fapt ruşii se folosesc de trecutul lor întunecat, nu de realitate.

Ucraina nu-i iubeşte, ba mai mult le comunică faptul că susţine integritatea Georgiei. Acelaşi lucru, sub o formă diplomatică, e susţinut şi de cetăţenii din tratatul de la Shanghai. Adică tovarăşii chinezi le-au spus s-o lase moale cu înfiinţarea de state noi, au şi ei Tibetul lor. Asta chiar e o palmă luată de ruşi.

Ruşii ne spun că au rachete care penetrează scutul antirachetă. Şi? Unu, ca să penetreze scutul trebuie să verificăm, şi doi, şi dacă au ce? O să-i apuce bombardamentele cu nucleare? Prostii.

Fac declaraţii isterice, că speră să nu se ajungă la confruntări directe, da' cine presupune, în afara lor, confruntări directe.

Putin, un personaj laş, n-a făcut tot circul ăsta când era preşedinte, l-a scos pe Medvedev la înaintare, acest personaj încearcă acum să dreagă busuiocul şi să continue poziţiile de forţă, e doar teatru.

Sper ca comunistul Voronin, cacofonia e voită, să nu cedeze presiunilor penibile ruseşti. Şi nici ucrainienii.

Şi dacă vorbim despre T-Rex:



că tot sunt mujicii revoluţionari din orice poziţie.

Niciun comentariu: