joi, 8 ianuarie 2009

Arătarea pisicii în plan bilateral


Exprimarea din titlu aparţine lui Bogdan Chireac şi este fabuloasă, este fabuloasă prin absurdul ei şi, în acelaşi timp, prin adevărurile pe care le exprimă.

Să vedem exemple. Sunt opriţi de la cumulul de salariu cu pensie mahării cu 300 de milioane pe lună, bucătăreasa de la grădiniţa la care-mi am odorul trebuie să aleagă la rândul ei. Nu e uşor de găsit o bucătăreasă care să gătească pentru copiii dintr-o grădiniţă, e o chestie destul de complicată. O să plece cred.

Ruşii zic că ei trimit gazele, ucrainienii că nu, noi n-avem. Pisica are două feţe, bilaterale, noi suntem chiar în planul în care pisica este doar o dungă din care nu se înţelege nimic, are legătură cu geometria. Trebuie doar să alegem direcţia în care ne mişcăm ca să vedem o faţă a pisicii.

În Gaza se moare pe capete, israelienii au dreptul să-l atace pe atacatorul ţării lor, palestinienii sunt victime garantate şi de multe ori inocente. Dezastrul este evident pentru ambele părţi.

Rolul presei, pe care nu-l joacă aproape nimeni din presa noastră, este să prezinte dunga din mijloc, aia din care fiecare, cu capul lui, trage concluziile. Sunt dezamăgit, ca să nu spun mai mult, de presa din România, trist.

Există şi contraexemple.

Şi ca să aveţi o imagine frumoasă a pisicii...(clipul e aici) ascultaţi-o pentru azi pe Gabriella Cilmi. Gaza şi gaze avem şi n-avem.

11 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

soietatea de azi e atat de absurda, incat nu mai ai ce sa zici. te blochezi. numai ca absurdul permite non-valorilor sa ramana pe vecie la putere.

filadel spunea...

Presa din România ar trebui să fie o oglindă nu un ecran. Ea nu reflectă ci creează realitatea. Mai e un pas şi va deveni un scop în sine, un univers închis, un perpetum mobile fără rost şi fără public.

Anonim spunea...

Singura pisică pe care o văd aici e pisica rusească.
Ucrainieinii nu arată nimic. Pisica e la Putin.

Nici arabii nu arată vreo pisică. O detonează.
Şi nici evreii. Ei le arată tancul.

Guvernul nostru n-a arătat nici el vreo pisică.
A rupt-o în două.

:)

Anonim spunea...

Mai precis:

Ucrainienii nu arată nici o pisică - o tranzitează.

:)

Anonim spunea...

In esente si brutal: "Cine plateste lautarii, comanda muzica."

Daca media este platita de consumatorul de stiri, atunci, pentru a-i supravietui trebuie sa ii faca pe plac si sa puna in evidenta acea "dunga din mijloc".

In prezent in cam toata lumea si nu in ultimul rind in Romania cei care finanateaza decisiv activitatea din media nu sint consumatorii, deveniti din clienti "stapini" audienta sau circulatia "cistigata", ci cumparatori de reclama si PR in general, interesati de transmiterea eficace a mesajului propriu, pentru care uneori spatiile declarat publicitare nu sint suficiente.

De aceea mi e pare normal ca mass media sa fie tot mai putin un serviciu de informatii in slujba consumatorilor si tot mai mult un serviciu de influentare a publicului la dispozitia clientilor de publicitate si a "sponsorilor" privati si publici.

Este normal sa avem cacofonie in mass media pentru ca sintem bombardati cu mesaje contradictorii de catre emitatori cu interese divergente. Asta cind confuzia nu este deliberata, pentru a crea confuzie sau a abate atentia.

Anonim spunea...

Domnule Selaru, cred ca va intereseaza:

http://patrupedbun.net/daca-esti-musulman-poti-ucide-un-musulman-nici-o-problema-nimeni-nu-se-va-plinge/

Dan Selaru spunea...

Am sa dau mai departe.

Viorica spunea...

Uite ca pisica ruseasca a facut un salt mortal peste Ucraina si ne ofera noua gazele ei. Oare ce i-o fi promis omologul nostru?
Si sa stii ca pe Bogdan Chireac nu am rabdare sa-l suport mai mult de cateva minute, cat sunt eu de masochista.

Viorica spunea...

m-am dus la adresa postata de imperialist si pt ca acolo comentariul meu "asteapta in coada de moderare" am facut copy in prealabil si-l postez si aici, sper sa nu te superi:

Partea intai din primul videoclip mi-a trezit niste amintiri cumplite si niste analogii dureroase. Daca ar fi avut arme, care ar fi fost diferenta dintre ce au facut minerii in 14-15 iunie 1990 si ce am vazut in videoclip?
Iar al doilea videoclip,in secventa in care liderul Hamas ameninta Roma cu distrugerea mi-a adus in minte partea treia a Mesajului de la Fatima, cea care a fost tinuta secreta multa vreme, in care Roma e pe jumatate distrusa si un om imbracat in alb umbla printre mormane de morti. Nu pot decat sa ma rog Doamne fereste sa se intample una ca asta!

Dan Selaru spunea...

Sa nu se :-) intample.

adrian spunea...

Frumos articol :)
In cautarile mele pe web am gasit un program frumos de negociere si persuasiune. Si ca tot a venit vorba de influentare va dau si siteul: http://www.traininguri.ro . Firma se numeste Extreme Training