miercuri, 11 martie 2009

Povestea lui Gruia

Asta e povestea unui copil, Gruia, care are nevoie de ajutor. Există şansa să-i redăm vederea. Este acceptat la o clinică din China unde copii în aceeaşi situaţie au început să vadă.

"Buna, numele meu este Gruia si am venit pe lume impreuna cu fratiorul meu geaman Vlad in data de 19 martie 2007. Sunt cel mai mare dintre frati. Cu 5 minute mai exact. Am fost mai mare si ca greutate, am avut 2460 de grame, iar Vlad a avut aproape 1900 de grame. Pentru ca am venit pe lume mai repede decat era planificat, plamanii mei nu au fost pregatiti, asa ca medicii mi-au dat oxigen timp de mai multe zile.

La aproape 5 saptamani de la nastere am mers impreuna cu Vlad la un control la ochisori si atunci alti medici au descoperit ca ochisorii mei sunt bolnaviori. Din cauza oxigenului pe care l-am primit cand m-am nascut retina a inceput sa se desprinda la amandoi ochii. Ochii mei sufereau de o boala numita Retinopatie de Prematuritate (ROP). Mamica si taticul meu au fost foarte speriati pentru ca nu stiau exact ce inseamna asta pentru mine. Au inteles insa ca nu voi putea vedea cu ochisorii mei albastri. Si fratiorul meu Vlad avea aceeasi problema. La el insa boala era intr-un stadiu incipient si a regresat pana la urma. Vlad este foarte bine acum.

In aceeasi zi medicii mi-au facut operatie cu laser la ochi, iar o saptamana mai tarziu eram cu mama si cu tata in Germania la o alta clinica. Din pacate, pentru ochisorii mei nu se mai putea face nimic. Era prea tarziu. Si acolo medicii germani au stat cu mami si cu tati si le-au explicat ca nu voi putea vedea niciodata. Si ca voi avea nevoie de tot ajutorul pentru a ma bucura de viata alaturi de fratiorul meu.

Mami si tati au fost tare tristi. Tata pentru nu voi putea sa fac sport sau sa merg cu bicicleta, iar mama pentru ca n-am sa-i pot privi chipul si n-am sa pot vedea toate minunile acestei lumi.

Insa mama nu a vrut sa accepte asta. Timp de mai bine de un an mami si tati au cautat peste tot un tratament pentru ochisorii mei. Acum cateva saptamani a aparut o umbra de speranta. Mami a aflat ca un baietel din Africa de Sud, care are aceeasi boala ca si mine, a primit tratament. Pentru asta a trebuit sa mearga foarte departe, tocmai pana in China. Tratamentul costa multi bani, dar acum baietelul a inceput sa vada.

Chiar daca acum nu pot sa vad ma consider un baietel foarte norocos. Mami, tati si Vladut ma iubesc foarte mult si vor sa imi ofere tot ce este mai bun in viata. Asta inseamna si ca sunt gata sa munceasca foarte mult pentru a strange banii de care avem nevoie ca eu sa merg in China pentru tratament.

Vreau si eu sa vad. Vederea mea poate nu va fi perfecta, dar voi putea sa-l vad pe fratiorul meu Vlad, pe mami si pe tati, si poate ca intr-o zi voi putea merge si pe bicicleta, asa cum spera tati.

Pana cand clipa asta va veni si pentru mine, va iubesc pe toti si va spun

La reVEDERE!

* » Certificat medical oftalmologic
* » Certificat medical neurolog
* » Scrisoare medicala Regensburg
* » Scrisoare medicala IOMC
"

PS Poate că ne mobilizăm să-l ajutăm pe Gruia, mai ales noi din blogosferă, pentru că tatul lui, Cristi, este Dromichaetes. Şi măcar un banner nu ocupă spaţiu.

11 comentarii:

clapaucius spunea...

Am toata compasiunea pentru bietul copil, dar speranta lui este o iluzie. Oferta de tratament care costa multi bani, e o teapa, de cea mai joasa speta, pentru ca se foloseste de suferinta unor asemenea oameni. Atunci ce sunteti dumneavoastra, domnule Selaru, care puneti umarul la functionarea acestei scheme, fara o minima documentare pe net?

Anonim spunea...

Ion,
de cand am aflat de tratamentul asta am cautat pe internet orice informatie disponibila. Nu sunt foarte multe. Am gasit informatii de genul asta: Blinding Science: China's Race to Innovate sau de genul asta: Stem Cell Miracle - Boy With Optic Nerve Hypoplasia Can Now See. Si sunt zeci de astfel de relatari. E drept, cazurile astea se refera la copii suferind de ONH, ataxie, autism, dar nu ROP - boala de care sufera Gruia. Cei de la Beike Biotech ne-au comunicat ca Gruia va fi cel mai probabil al patrulea copil tratat pentru asa ceva. Pana cum au tratat doar copilul din Africa de Sud si fetita din SUA. Si un alt copil din Africa de Sud este inscris inaintea lui Gruia. Dar pana pe 3 iulie, cand trebuie sa ajungem noi, poate ca alti copii vor veni la tratament.

Nu am gasit insa nimic care sa ne faca sa credem ca ar fi o teapa. Am gasit insa oameni extrem de bucurosi si de incurajati de posibilitatile acestui tratament si mai ales de evoluatia copiilor respectivi dupa venirea din China. Cu unii dintre ei am si intrat in contact si am schimbat informatii. Cred ca daca ar fi fost o teapa parintii acestor copii, care si ei au apelat la campanii pentru strangerea fondurilor, ne-ar fi spus.

Sunt tatal lui Gruia si poate ca nu sunt cea mai potrivita persoana sa dea un raspuns aici. Insa tocmai parti pris-ul meu m-a facut sa caut si sa ma documentez cat mai mult cu putinta, in special luand legatura cu cei care au trecut deja prin asta. Tot ce am primit de la ei a fost incurajare.

Cristi Chiscop
(tatal lui Gruia)

Vaca Verde spunea...

nu cred ca atitudinea "e complicat, deci mai bine nu mai facem nimic" ajuta pe cineva. sustin aceasta campanie si cred ca atata timp cat exista chiar si cel mai mic semnal ca lucrurile s-ar putea imbunatati catusi de putin, trebuie facut ceva!

Anonim spunea...

In ce cont se pot vira bani pentru Gruia?

Anonim spunea...

Trebuie si CNP-ul titularului de cont pentru a se putea face platzi prin OP.

Anonim spunea...

@Manjusri si altii asemenea

Conturile IBAN sunt pe pagina urmatoare:

http://www.gruiasfightforsight.com/stiri/2/am-primit-acceptul-din-china/

Anonim spunea...

Dragi prieteni,

conturile IBAN sunt pe website, iar detalii privind banca, codul swift si adresa sucursalei unde sunt deschise conturile sunt afisate la pagina: http://www.gruiasfightforsight.com/donatii. Voi pune si pe site CNP-ul meu, conturile fiind deschise pe numele meu. CNP-ul meu este 1770228173179, iar numele complet este: Chiscop Cristian-Emanoil.

Multumim tuturor pentru sprijin.

Anonim spunea...

Habar nu aveam ca dromichaetes este tatl lui Gruia. Eu am primit mesajul despre Gruia de la Ada Demirgian care il avea de la Oana si am postat la mine pe blog.
O sa scriu si pe site-ul tau, dromochaetes, fiindca am o informatie despre o alta clinica, din Franta (daca nu a ajuns deja la voi pe filiera mai sus mentionata).

Dan Selaru spunea...

E bine, functionam, s-o tinem tot asa.

dana caracostea spunea...

sper din tot sufletul ca Gruia sa devina in egalitate cu fratiorul sau Vlad si pt asta trebuie sa-l sustinem noi, cei care nu vom fi nici mai bogati ,nici mai saraci daca intindem o mana catre acest ingeras...ba din contra vom fi mai bogati spiritual!seara cand ne vom pune capul pe perna vom fi mandri ca am contribuit ca ochii unui ngeras sa vegheze printre noi asa cum se cuvine...daca parintii lui au incredere si se agata de o speranta,fie ea cat de mica ,cine ne da noua dreptul sa nu-i sustinem sa incerce?eu nu sunt mamica momentan ,dar voi fi si la fel ca acesti parinti voi face si imposibilul pt copilul meu atunci cand va depinde de mine!
ati vazut emisiunea dedicata lui Gruia?I-ati vazut ochisorii?Sunt ochi pe care merita sa-i vedem privindu-ne!haideti sa fim oameni si sa redam acestui copil normalitatea!
Gruia ,sunt sigura ca in scurt timp iti vei cunoaste cu ochii fratiorul si parintii tai minunati!

Anonim spunea...

Gruia!!!ce pot spune un ingeras minunat,frumos foc..merita sa isi recapete 1005 vederea pt ca o merita,si Dumnezeu il va ajuta;sunt sigur k ca va trece cu bine..ii doresc mult noroc si sanatate si astept ca parinti mei sa ii doneze akolo cat pot si ei pt ca mi-au promis ca il vor ajuta...merita srijinul nostru al tuturor...va rog dati si voi mass la toata lista sa afle mai multa lume starea micutzului!!va multumesc anticipat..Doamne Ajuta!!