luni, 3 august 2009

Un criteriu subiectiv

Ce se întâmplă după alegerile prezidenţiale? Avem două cazuri.

1. Câştigă Băsescu. Care e continuarea? O să dea PSD-ul afară de la Guvernare? Şi cu cine o să guverneze? Cu PNL? Cu o bucată din PSD? Credeţi că o să se termine circul? Nu. De fiecare dată când a ajuns la guvernare PD-ul a făcut imposibilă guvernarea într-o coaliţie. Şi-n 97, şi-n 2005 şi acum. Cum nu poate guverna singur spectacolul continuă exact ca acum.

2. Pierde Băsescu. Indiferent în faţa cui. PDL-ul zboară de la guvernare şi se face o coaliţie PSD-PNL. Sau PSD-UDMR susţinut de PNL. PDL-ul continuă spectacolul din opoziţie, aici este cel mai bun. Am trăit asta în perioada 2007-2008 cu inversarea rolurilor. Presa o să se mute în tabăra PDL şi cu asta basta. Să nu uităm că presa a adus de fiecare dată PDL-ul la putere.

Alegerile prezidenţiale nu ne aduc nimic bun. Dar nici rău. E o falsă problemă care are ca motor orgoliile celor trei (partide sau candidaţi) la care marşează presa din motive financiare, scandalul vinde. Cred că postul de preşedinte al României nu are practic puterea să schimbe ceva, nici Constantinescu, nici Băsescu nu au reuşit să schimbe practic nimic. Iliescu nici n-a vrut.

Schimbarea trebuie să vină de jos în sus. A spera într-un om providenţial e o speranţă deşartă. Tot ce-mi doresc de la viitorul preşedinte e să nu-mi fie ruşine cu el când mă reprezintă. Şi nici Băsescu, nici Geoană, nici Antonescu nu trec acest criteriu subiectiv.

28 de comentarii:

florin spunea...

Super analiza (simpla si la obiect). Personal sunt total de acord.
Lupta din toamna e o lupta pe ciolan, si e o lupta in doi (sau doua tabere).

Laurentiu spunea...

1. ne-am pus vreodata problema de ce sunt discutii/certuri cand este pdl(pd) la guvernare? Hai sa venim cu exemple sa vedem cauza lor.
Si ca sa fim corecti, anul acesta numai gura psd-ului s-aude. Cand e vorba de decizii in guvern fac opozitie in presa. Tot timpul vanghelie&comp are ceva de comentat. In afara de 2 atentionari din partea PDL-ului, eu n-am auzit vreo tentativa de cearta a pdl-ului cu psd-ul. In schimb psd-ul este zilnic, dar zilnic, in presa cu o "observatie" sau o critica la adresa guvernului Boc din care se pare ca nu fac parte. Sa nu mai vorbim ca nu prea participa nici macar la sedintele coalitiei.


2. absolut gresit. PDL-ul a fost in opozitie 2 ani si jumatate si presa a fost calare pe ei. nu era de vina ministrul liberal filmat in timp ce impartea bani din buget prin baruri, ci pdl-ul ca au scos filmele la tv!?!? nu era devina psd-ul ca tinea un partid de 20% la guvernare ci pdl-ul ca n-a acceptat compromisul cand i s-a cerut sa o dea afara pe Macovei din guvern.
Nu stiu despre ce presa vorbim cand spunem ca a sustinut pdl-ul si la- adus la guvernare.

Basescu n-o sa aiba niciodata presa convenabila pt simplul motiv ca in 2005 a taiat fondurile alocate presei.

Si absolut gresit. O schimbare de presedinte si guvern in iarna pune batista pe tambal. N-o sa mai avem certuri dar nici nu stim cine si ce fura.

Ca exemplu, comparati reactia jurnalistilor in cazul Ridzi cu cazul Mazare.
Asta da presa "obiectiva" asa ma cuprinde cateodata sila...
Dar sunteti precum era romtelecomul in anii '90.
Ce-mi pare rau ca 99% din presa este identica. Iar restul de 1% sunt cenzurati de fosile precum Nistorescu.
Daca cerea Basescu scoaterea unei stiri nu vreau sa ma gandesc ce era in presa acum. ce scandal, ce talk-show-uri interminabile... Daca o face UNUL DE-AL VOSTRU bagati toti capul in pamant. Nici macar CRP nu schiteaza o grimasa...
Ziceam mai sus ceva legat de sila...

Anonim spunea...

Ete cucu.
Ti-a pompat Patriciu o noua transa si simti nevoia de a-l ataca pe Presedinte care cica "nu te reprezinta" si pe care il asociezi cu celelalte 2 mumii cu care Presedintele a tot luptat in trecut si pe care ii va bate dei va asculta cu urechea si la toamna. Iar voi astia presarii obsedati anti-Basescu cam veti da banii murdari inapoi si nu veti mai avea tupeul de acum. Ce ma voi bucura !
Traian Basescu va invinge !

Unknown spunea...

Trebuie sa recunosc ca, la fel ca multi alti romani, in 2004 eram un mare sustinator al lui TB si alinatei DA. Acum pot sa spun ca nu mai este cazul. Nu ma mai numar printre aceia care cred ca TB este solutia pentru problemele Romaniei, si, in acest caz, nu consider ca acesta este diferit de ceilalti politicieni din tara.
De ce cazul Ridzi a fost mai mediatizat? Pentru ca face parte din PDl, partidul anti-coruptie, providential, ceea ce nu a fost cazul. Mazare este, oarecum , un personaj local. Ridzi este un personaj de interes national.

manicstretpreacher spunea...

Constitutia spune clar ca presedintele nu-l poate demite pe primul-ministru. Daca Traian Basescu nu castiga alegerile, marele pericol public devine partidul stat, PSD.In plus, daca Traian Basescu pierde alegerile, PD-L devine un partid frecventabil. Se va reface Alianta DA prin excluderea PSD de la guvernare. Presedintele , chiar daca va fi Mircea Geoana, nu are ce face. Constitutia permite primului-ministu o remaniere cu schimbarea structurii politice a guvernului.

Vasile D spunea...

Basescu va castiga alegerile iar PSD va ramane la guvernare(tot acest tam tam e un pic de circ pentru mobilizarea membrilor de partid putin condimentat cu UdRea :D),deoarece dupa alegeri va fi o alta miza si aceea se numeste schimbarea constitutiei pentru care este nevoie de o majoritate de 2/3

DanBruma spunea...

O rugaminte adresata lui Laurentiu: da-ne un exemplu concret si clar de realizare a lui Basescu sau a PDL-ului in afara de balci.

DanBruma spunea...

Traian Basescu "te" va invinge, da ai dreptate :)

florin spunea...

@manicstretpreacher: presedintele nu poate demite Guvernul. True. Scenariul este: motiune de cenzura, care trece, iar noul presedinte (Mircea Geoana ?) numeste un nou prim-ministru. Si ala nu o sa fie Emil Boc.
Scenariul cu Traian Basescu castigator: indiferent cite Guverne cad, el o sa vrea un prim-ministru PDL.

Loda spunea...

Corecta analiza, dle. Selaru ;din pacate, nici eu nu ma simt reprezentata de nici unul dintre candidatii de la presedintie, si solutia ar fi sa nu ma duc sa votez.O zic cu destula ciuda, daca m-am abtinut la ultimele doua alegeri ,speram ca macar la prezidentiale sa-mi dau votul.Dar daca nu pot sa o fac cu inima impacata, mai bine ma abtin.

Dan Selaru spunea...

Eu n-am zis ca n-o sa merg la vot. Si nici nu indemn la asta.

Laurentiu spunea...

@DanBruma

1. Impozitul unic din care si statul si angajatul a castigat.
2. Primul presedinte din estul europei care a condamnat OFICIAL comunismul.
3. Refuzul de a negocia imaginea sa cu trusturile media. D-aia avem si inversunarea actuala din presa.
3. DNA-ul, singurul laudat de organismele internationale este produsul lui.
4. A fost primul presedinte din perioada postdecembrista care si-a "permis" sa puna la justitie un independent. Acel independent a reusit sa de-a un sens declaratiilor de avere. Lucru la care s-a muncit si pnl-ul si psd-ul sa-l ingroape. Partial au reusit punandu-si oameni de baza acolo.


si mai putem continua...
a spune lucrurilor pe nume nu se cheama scandal. apelativul de tonomati se observa in ultimile zile in trustul lui Vantu.
nu s-a inselat niciodata.

Stiu ca unora le convenea linistea lui Iliescu, dar d-aia suntem in situatia in care suntem acum.


Acum, poti sa-mi dai exemplu de un scandal, unul singur, care a afectat economia romaneasca? sau a afectat intr-un fel ceva negativ. mai rau de cat a lasat-o nastase si iliescu?

Imi pare rau, dar nimeni nu observa ca psd-ul este la fraiele tarii din 2000. cand pe fata cand prin intermediul pnl-ului. pnl-ul ala care incearca sa ne sperie cu fsn-ul, el voteaza cu psd-ul. comic dar si tragic in acelasi timp.

Basescu daca vroia, continua linia lui iliescu, se punea bine cu trusturile media si aveam liniste. o liniste alaturi de securisti precum felix sau hoti precum vantu. daca asta intelegi tu liniste, atunci ma lipsesc.

o zi buna

ComBo spunea...

@Laurentiu:
1. Ce treaba are Basescu cu impozitul unic. Sau daca are, impozitul forfetar de acum nu e tot in carca lui ?
2. Pai la vorbe n-a stat niciodata prost.
3. O dar vai, ca Ridzi e prietena cu Nastase. Udrea e la fel, a facut liceul cu Iliescu. Si asta cu presedintele impotriva trusturilor e jenanta. Au fost de vina liberalii, pe urma 322, acum sunt mogulii. Pe urma or sa fie bubulii. Mai avem americanii, rusii, nemtii, evreii, etc. Cand acum cateva luni era Mr. Presidente pe la Realitatea la fiecare 2 zile nu mai erau de vina mogulii. Acum ca nu s-or fi inteles la bani cum naiba sa nu fie de vina.
3bis. DNA este fostul PNA care este cam produsul lui Nastase. Si pe vremea aia aveau in lucru dosarul Flota. Cum s-au schimbat apele avem matusa Tamara, Zambaccian, etc ca astea sunt multe. Asta e exemplu de cine sapa groapa altuia, cade singur in ea.
4. Nu prea am avut eu probleme in justitie asa ca nu stiu cat de bine merge/mergea dar n-am observat ca sa se ia cineva de faptul ca Luxten plateste cu 7000 EURO/part time pe cineva cu anumite legaturi de rubedenie cu sus-numitul El Presidente. Sau ca mai avem pe cineva de face avere din vanzari anterioare. Sau ca avem 2 milioane de cazuri la 2500 de judecatori.

Eu observ ca FSN-ul e la putere din '90. Cand prin PSD, cand prin PDL, cand prin PSD cu PNL. Si oamenii noi care sunt promovati sunt de genul Ridzi si Udrea.
Pe Basescu nu l-am vazut construind nimic. PD-L cu liberalii facea exact acelasi lucru pe care il face PSD acum. Toti ieseau ministri PDL si ziceau ca aia nu e buna, ca aia e rea, ca Tariceanu face nu drege, ba ca drege si nu face. La primarie 4 ani nu aveam consiliu. N-a facut nimic din cauza asta. Apoi a avut consiliu si si-a pus palma in fund si a plecat. A fost bine pana s-a certat cu liberalii. Pe urma i-ar n-a avut "consiliu" , dar la ultimile alegeri si-a vazut visul cu ochii. 70% majoritate nu e de colea. Cum naiba se face ca mereu Basescu ar face dar nu-l lasa altii. Pai din asta reiese ca ori nu e in stare sa faca nimic ori intotdeauna isi cauta dusmani cu care sa lupte. Din punctul meu de vedere n-are decat sa considere un vot pierdut.


PS. Si on-topic, daca iese Basescu, sper sa-l puna prim-ministru pe Tariceanu si sa fie ca inainte de alegeri. Sa fie 3 factiuni. Basescu, PNL, PSd si sa stea unii cu ochii pe ailalti ca pe butelie. Ca parerea mea e ca atunci s-a furat cel mai putin.

Laurentiu spunea...

@combo

1. Nu a fost promisiunea din campanie electorala? Nu oamenii din partidul lui au pus la punct aceasta masura? Impozitul forfetar este evident tot in carca lui, desi este gaselnita psd-ului. Dar are si el responsabilitatea lui. Una nu se anuleaza pe alta sub nicio forma. ok?
2. Vroiai si altceva? In concordanta cu actuala constitutie, putea sa faca altceva? sau ne treziram comentand punctul sa nu-l sari? nu se face mestere :)
3. Da, ritdzi, udrea, nastase si care or mai fi ii cunoastem acum datorita dna-ului.
Misto pot sa fac si io, dar nu cred ca-i cazul. daca vrei sa-ti faci postul cat mai mare, exista si alte metode.
Poate-mi arati si mie, cu link-uri, in care luna de la inceputul anului trecut (observi ca e mai mult decat "cateva luni") in care base a fost prezent la realitatea macar o data pe saptamana (observi ca iar las d la mine). Nu stiri despre el, ci prezent la Realitatea. OK? Daca nu, imi rezerv dreptul dea a crede despre tine ce-mi trece prin cap. Bun. Mai departe...
PNA-ul lui nastase il avea in vizor doar pe basescu, dna-ul lui basescu are in vizor din toate partidele, inclusiv partidul lui de suflet. A fost vreun psd-ist in vizorul PNA atunci? nope? oare de ce?
Observi diferenta?
OK, sa spunem ca DNA-ul este controlat de Basescu. De ce nastase&comp n-au scos la tvr (ca ei l-au condus si in legislatura trecuta) dovezi despre implicarea lui Basescu in dosarul flota? Toti o dau cu doasrul flota, dar sa mor daca am vazut o dovada cat de cat palpabila. Ai cuvantul meu ca eram primul la cotroceni si ceream demisia. Tu spunei ceva mai sus ceva de gemul "la vorbe n-a stat niciodata prost". Se aplica si in cazul psd-ului cu flota? :) e inghesuiala? mai avem...

4. Voi aveti o problema cu stirile de la antena 3. Ba cu vila de un milion de la mosia lui popoviciu, ba cu salariul de la luxten. nu sunt bani de la buget. nu stiu ce face la luxten si nici tu nu sti, dar eu nu pot nici s-o acuz, nici s-o disculp pt ca nu stiu. de regula ma bazez pe fapte. altfel sunt niste vorbe goale.

Aveti o tendinta care se-nvata pe vremuri pe la stefan gheorghiu... ritzi si udrea... bateti moneda pe doua nume ca le-ati prins si voi... dar ala care se masturba pe web cam de ce nu-l pomenesti? pe ala de dadea din bugetul Romaniei prin baruri pe palinca si caltabosi, de ce nu-l pomenesti... si exemplele sunt cu nemiluita in tabara adversa. nu am spus niciodata ca pdl-ul este un partid de nevinovati si cinstiti. nu exista asa ceva pe toata planeta asta, daramite in Romania. Am spus doar ca la aia sunt mai putini si parca mai cu bun simt.

vad ca toti au uitat cum a incercat tariceanu sa influenteze justitia, dar toti isi aduc aminte cum basescu s-a certat cu liberalii... e absolut delicios. ce sa spun, ai un sistem de valori de m-ai dat pe spate. nu era mai bine sa-l lase pe tariceanu sa intervina pe langa procurori si ministru de justitie si era liniste???
nu era mai bine ca in 89 copii aia sa nu iasa pe strada sa nu faca scandal si sa fie liniste???
ma uitmiti. aveti o problema ca e scandal. dar nu va vad pe niciunul sa analizeze fondul problemei. nu, tocam bani marunti pe udrea si ritzi, mai dam din fleanca pe flota, doar doar cineva se satura si ne crede. mai spunem ca el cauta scandal... si uite asa, poporul asta indobitocit de emiziuni anagramate de la antene, otv-uri sau proteveuri, ajunge sa creada ca negru e alb ca asa spune ciutacu, nu?
pe bune acum, chiar ne insultati inteligenta tuturor???
insistati si voi unde merge, nu pe toate flancurile ca va faceti de ras.

O seara buna :)

Dan Selaru spunea...

1. Cota unica a fost propusa de PD si acceptata si promovata de PNL care avea doua treimi din alianta DA. Deci nu e a lui Basescu, la fel cum PSD-ul a propus forfetarul si PDL-ul l-a pus in practica. Nu cred ca au legatura cu Basescu nici de bine nici de rau.

2. Moral a fost indiscutabil un fapt laudabil. Dar in afara de o satisfactie reala nu a insemnat nimic. Ai dreptate nu putea face mai mult.

3 Ce sa negocieze cu trusturile? Imaginea unui presedinte nu se negociaza. S-au macelarit unii pe altii, el cu mogulii rai cat au putut. Sa nu uitam ca are si el mogulasul Paunescu cu B1. Si atunci pot sa afirm ca nu din principiu n-a negociat ci ca nu s-a inteles cu ei.

4. DNA e laudat dar nu se poate ca in 5 ani nu a ajuns nimeni condamnat in urma investigatiilor DNA. Si nu cred ca dosarul Flota inseamna ceva. Cred ca e o palavra. Il beleau cat a fost primar.

5. Da, a pus-o pe MM la Justitie, am intrat in UE datorita ei. Dupa care nu s-a mai intamplat nimic. Astept si eu un condamnat pentru coruptie. La fel si cu ANI.

Eu recunosc ca multe din actiunile lui au fost incercari benefice dar din nefericire nematerializate.

Toate punctele nu fac decat sa arate, inca o data, ca de fapt nu a reusit sa schimbe nimic. Si nu ma intereseaza motivele si majoritatea nici macar nu i se pot imputa. In schimb nu pot sa accept tuns de oi, tuici baute pe scena, sprituri cu Gigi, "tiganca imputita", "gaozarule", "tinichigii si filozofi" si altele. De asta am ales acest criteriu subiectiv, ca macar aspectul sa fie decent pentru ca in putinta de a schimba lucrurile de catre un presedinte nu mai cred. Oricine ar fi el.

E trist. O seara buna. :-)

Laurentiu spunea...

http://romaniadeieri.blogspot.com/2009/08/un-criteriu-subiectiv.html

Laurentiu spunea...

1. Nu. Cota unica a fot CREATA de PD, nu propusa. Si promovada de guvernul PNL-PD. Campania lui Basescu s-a bazat pe cota unica. Inclusiv in turul doi. A cooptat solutia imorala PC tocmai sa se formeze guvernul in decembrie tocmai ca sa intre de la inceputul anului. Asta ca si completare. ok?
Deci a contribuit la implemetarea ei.

2. A facut ceea ce tine de el. Apropo, comisia de investigare a comunismului, condusa de liberalul Oprea, ce mai face? De ce n-au miscat? La si reconfirmat in functie Basescu. A facut startul Nu poate sa le faca pe toate. Ca nu vrea, ca nu are timp sau nu lasa constitutia. Asta nu inseamna ca la "vorbe nu sta prost". E un fapt. E o realizare. Altii aveau obligatia, macar morala, sa o continue.

3. Ba se negociaza, vezi Geoana cu felix si antenele lui pe liste comune. Vezi geoana si Vantu in delta. vezi chiar nastase in perioada lui de glorie. Trusturile sunt OBISNUITE cu asa ceva. Cand vine unu si nu vrea sa le dea ceva, ajunge unde s-a ajuns acum. Nu compara B1TV cu antenele si realitatea. El la B1Tv a fost cel mult o data pe luna. In schimba la antene si realitatea e macel seara de seara. nu conteaza ca azi a fost canicula, de vina e Basescu!

4. Aveam alta parere despre tine. Iti citesc blogul in mod constant, nu-mi insulta inteligenta si tu. Ce treaba are DNA-ul cu procesele care bat pasul pe loc si 5 ani (vezi Copos) din cauza JUDECATORILOR??? Deci nu-ti inteleg fraza la acest punct... nu este in competenta DNA-ului finalizarea proceselor. Se incearca zilnic la antene&realitatea atriburii ideii ca DNA-ul este vinovat, nu incerca si tu. Cum la ei nu ma mai uit...

5. Aceeiasi poveste, eviti sa arunci responsabilitatea acolo unde-i locul. Datorita Monicai Si al lui Blaga Romania a intrat in EU. Doi ministri propusi de PD. Si eu astept un condamnat. Dar aici intervine CSM-ul. NU DNA-ul.

Condamanarea oficiala a comunismului s-a materializat, cel putin la nivelul la care el putea s-o faca.
Reforma ediucatie el a inceput-o. Acum se fac pasi si din punct de vedere legislativ.
Dosarele, milioanele de dosare, le-a dat la CNSAS. CNSAS-ul este majoritar PSD+PNL+PC+UDMR. E vina lui Basescu ca ies de acolo decat simpadizanti de-ai lui? :)
Cu riscul de rigoare, a dat dosarele. Daca restul fac jocuri politice cu ele, deja nu mai este problema lui.

Si cu un guvern pnl cu psd din umbra, orice ar f vrut Basescu sa faca, era blocat. Nu conta ca era bine sau rau. Adu-ti aminte ca unul din din motivele suspendarii era chiar condamnarea comunismului.

Te contrazic, a schimbat. Presa nu mai pupa sefu toata ziua pt reclame guvernamentale.
Am ajuns sa vedem ministri urmariti penal in timpul mandatului.
Am intrat in ue datorita celor doi ministri ai lui.:)

Laurentiu spunea...

Da, mai da pe laturi, la nervi mai insulta pe cineva (oare cine nu face la fel) Mai merge la sprit cu Becali (a fost cu echipa steaua pt ca tocmai castigasera un meci important si din ce stiu e stelist).
Da, mai si greseste, nu-i inger pt numele lui dumnezeu. Este om politic!!! Asta fac politicienii.
Unii se mai dau pe internet fara lenjerie intima. Altii prin masina.
Daca stam sa asteptam omul providential si perfect atunci vom avea numai nastase pana-l gasim. Pt ca asta-i tactica din cate observ.

Da-mi exemplu de unul mai bun, care ar fi facut mai multe si mai bune.
Crin e chiulangiu in parlament, ma astept sa cante cucuveaua la propriu cand ajunge acolo.
Geoana, habar nu are cu se mananca ideologia partidului sau. Daca s-ar descotorosi de vanghelie, hrebe si inca cativa manipulatori de partid, ar avea o sansa. Pana atunci mi-e teama ca o sa-l vad pe almanahe in palatul cotroceni, si zau de nu fac infarct.

Deci, eu aleg din ce am. II critic pe toti cand e cazul. Dar vine si ziua cand trebuie sa aleg, si este singurul mai aproape de ce vreau eu. Ce astept eu.

Propune-mi ceva mai viabil si pe cuvant de nu-l promovez pe unde ma duc... Altul, care sa si vrea sa faca politica, nu exista. Punct.

Da, e trist. E trist ca inca psd-ul tine fraiele in mana. din 2000 incoace. Si acum ne intrebam pe cine votam. oare cine-i devina? PSD-ul??? NU, NOI suntem de vina!

O seara buna :)

Dan Selaru spunea...

Reforma Justitiei n-a reusit. Punct. Sa-mi aduc aminte de tepele de la Piata Victoriei. Eu nu am spus ca am altul mai bun am spus ca oricine ar aparea pe post tot aia e. Nu astept pe nimeni. Iar cei doi contracandidati sunt niste imbecili. O sa votez cu Duda si gata. Si o sa vad in turul doi. In a-l vota pe Basescu gasesc un singur avantaj, ca n-o sa fie linistea din vremea lui Nastase dar nu se schimba nimic.

ComBo spunea...

@laurentiu: Cred ca Dan Selaru a zis mai bine ca mine. Intamplator anul trecut am fost plecat din tara si n-am prins nici realitatea nici antenele deci vorbesc relativ din auzite. Mea culpa din pct. asta de vedere.
Altfel, unde a incercat Tariceanu sa intervina ? La cine se pricepe/poate. :). Rog raspuns si rezolvare legala.
Cum se face ca DNA a descoperit ca avea inregistrari ambientale si probe dupa ce a intrebat GSP si parlamentul. Banuiesc ca a fost coincidenta.
Eu personal aveam 8 ani la Revolutie dar banuiesc ca puteam sa fac linistit Stefan Gheorghiu. :).
Cu ce ar fi diferita Ridzi sau Udrea de ala cu caltabosi (imi scapa numele). Iar faptul ca exista asta cu caltabosii nu-i face pe portocalii mai buni. Nici mai prosti. Ii face la fel. Cu ce e mai bun ala de a scris cu oi fata de cel care scria Traiasca si infloreasca Romania socialista cand venea nea nicu.
Mor ca nu poate sa aiba cineva o parere ca e vandut, platit, tonomat sau prost. Sau a facut Stefan Gheorghiu :).

Dan Selaru spunea...

Eu in trei zile am trecut de la deontologul lui Basescu la vandut lui Patriciu. Am sa explic maine fenomenul, e foarte interesant dar e foarte periculos.

Laurentiu spunea...

@Dan Selaru
"Reforma Justitiei n-a reusit. Punct." Din cauza cui? A lui Basescu? Tocmai ce am spus ca procesele sunt tinute de judecatori. Tocmai ce am spus ca este responsabilitatea CSM-ului, a carui conducere este numita de parlament.

De ce pui punct? Ca este mai simplu?
Inca o realizare in contul lui Basescu, apropo. A numit doi oameni laudati in mai toate rapoartele CE si cu toate opintelile parlamentului si trusturilor de presa aservite politicului, basescu i-a tinut in functie. Asta astept de la un politician. Procurorul general si seful DNA. M-am uitat cum au tratat cazul Ritzi. Cu o rapiditate de n-am vazut-o nici in cazul caltabosilor. Si in cazul asta s-au scurs informatii in presa. Dar acum nimeni nu s-a obosit sa sesizeze. O dovada pt mine ca nu sunt aserviti lui Basescu.

Mi-aduc aminte cum Nastase, ca sa scape de un proces a cerut curtii contitutionale, formata in majoritate din pnl+psd+prm+udmr sa accepte neconstitutionalitatea unei legi scoasa de... EL!!!
este absolut incredibil. te ia cu fiori. Sau cum judecatorii au amanat de doua ori consecutiv un proces pe motiv ca apararea nu a copiat cd-ul cu probe!!! Si a auzit cineva ca s-a sesizat CSM-ul votat si propus de maretul nostru parlament?

Mie mi se pare ca vedem problemele acolo unde nu sunt. Exact cum spuneam. E simplu sa pui punct si sa lasi loc de interpretare ca poate fi Basescu vinovat. nu-i asa? :)

Sper ca votul pt Duda e o... duda, nu? :) am totusi niste pretentii...

Pai scandalul de care vorbesti este tocmai pt ca au inceput sa fie verificati si luati la bani marunti. Asta nu este o schimbare?

OK, judecatorii sunt inca inregimentati politic si financiar, dar asta nu inseamna ca acum nu putem macar sa-i vedem pe cei care fura.Poate peste 5 ani, or sa se schimbe si judecatorii. Nimic nu se schimba peste noapte. Este nevoie de multa rabdare, si in cazul securistilor care conduc acum, de mult scandal. Cu vb buna nu-i scoti la suprafata. Nu este genul lor :)

@ComBo
"unde a incercat Tariceanu sa intervina ? La cine se pricepe/poate. :)."
sau al cine i-a numit...? stiu ca ti-era mai la indemana explicatia asta, dar totusi...
Chiar nu stiu despre ce inregistrari descoperite de DNA vorbesti. Nu cunosc subiectul, nu ma bag.

Nu ti-am zis ca ai facut stefan ghorghiu, am spus doar ca folosesti tacticile predate acolo. nici eu nu l-am facut. desi aveam 20 de ani la revolutie.
e ca nistorescu acum care da vina pe agenturi. :)

n-am spus ca-i face pe portocalii mai buni decat sunt, ci mai buni decat restul. daca vrei facem si o statistica.

Asta, e. Avem viziuni diferite.
voi le vreti pe toate peste noapte. eu apreciez putinul care s-a facut.
nu stiu ce sa mai zic. cu astfel de presa care il gaseste vinovat pe basescu si cand nistorescu da peste motociclisti, nu putem sa ne asteptam decat ca-n iarna-l vom avea ori pe geoana ori pe crin. Daca am ajuns la nivelul in care consideram ca-i mai bine asa. nu aveti decat.

Atata spun, ca si Churchill era un betiv si-un mitocan. Dar partea lui de treaba si-a facut-o. Si inca bine.

O seara frumoasa :)

ComBo spunea...

@laurentiu: Eu personal stii de cand nu-l mai suport pe Basescu ? De cand a baut cu Becali. Nici nu mai stiu pe cine batuse Steaua. Si mai sunt si stelist. Si cand l-am vazut cum a plecat dupa ce bause pe acolo cu masina s-a terminat cu simpatia mea pentru el. Adica vii si-mi vorbesti mie despre cinste, dreptate, tepe in Pta Victoriei si pe urma ca un borfas pleci baut cu masina. Ca esti tu presedinte si nu te opreste nimeni. M-am simtit scuipat in fata, mai ales ca are cine sa-l duca/aduca. A facut-o ca el e smecher si restul nu. Sa se duca dracului sa fie smecher unde vrea el. Na ca m-am si enervat.

alecs spunea...

Dane,
as fi fericit sa-l inlocuim pe Basescu cu cineva care sa ma convinga ca ar putea face mai mult pentru reformarea justitiei, care sa reformeze in profunzime statul roman sau care sa modernizeze educatia, sanatatea, care sa reuseasca sa continue gestul condamnarii comunismului printr-o lustratie, care sa aiba forta sa-i infunde pe cei trei borfasi, alintati cu apelativul 'moguli' etc...
Din pacate toate alternativele inseamna un mare pas inapoi in toate domeniile in care spunem ca Basescu a reusit mai putin decat am fi vrut noi!

Unknown spunea...

Inteleg sa spui ca nu te reprezinta Basescu, fiindca el a demonstrat ca nu are nimic in comun cu cei care l-au ales. Dar nu vad de ce sa spui acelasi lucru despre altii care nu au fost presedinti.

Dan Selaru spunea...

Oentru ca un om care se joaca in nisip si care depaseste in demagogie orice limita, Geoana, nu are nicio calitate care sa-l credibilizeze iar Antonescu este pur si simplu un chiulangiu care intarzie chiar si la propria lansare.

vv spunea...

@Dan Selaru:
Justitia e un punct cheie in RO. Cu o justitie ok, s-ar putea sa ne indreptam indirectia cea buna. Momentan, indraznesc sa spun ca la nivel de conducere justitia sta mai prost decat clasa politica.

Si aici vine cheia afacerii: Kovesi, Moraru, toti oamenii laudati de UE sunt "oamenii lui Basescu". Ai vreo indoiala ca ar zbura imediat daca ar pica Basescu? Daca te intrebi cu cine ar fi inlocuiti - uita-te la Popa, e omul pus de Ilici la ICCJ.
Miza e mult mai mare decat pare.

B spunea...

Oameni buni, voi nu pricepi, boala lunga moarte sigura. Momentan Basescu a facut tot ce a putut iar acum a renuntat si vrea pur si simplu la ciolan inca 5 ani. Fara un PDL majoritar parlamentar si plin de traseisti acum sansele lui de a schimba ceva sunt chiar mai mici decat acum 5 ani.
Practic daca vreti sa ne fie mai bine votati astfel incat sa ne fie rau pe termen scurt, sa se sparga buba si apoi sa speram ca vin altii mai priceputi decat muncitorii din 1946-1947... care faceau reforma cu pistolul, securea si ciocanul.