"Deseori ceea ce lumea numeşte "inteligenţă" nu e decât facultatea de a înţelege adevăruri secundare în dauna adevărurilor fundamentale.
Ceea ce ne poate dispera cel mai mult la oameni este frivolitatea.
Această inteligenţă e numită şi "talent", în general, şi se vădeşte în acea formă de polemică superficială, dictată de vanitatea de a părea independenţi şi de a nu accepta autoritatea nimănui, prin care se caută opunerea la obiecţii, la un adevăr fundamental, a unei întregi serii de adevăruri parţiale sau secundare. "Frivolitatea" trebuie căutată adeseori în stângăcia serioasă: ba chiar se numeşte "frivolitate" la anumiţi intelectuali şi la femei ceea ce în politică, de exemplu, e tocmai stângăcie şi provincialism meschin." - autor Ugo Bernasconi, citat preluat de aici.
Ziua de ieri este una din cele mai sumbre ale politicii româneşti de după 1989. După 20 de ani frivolitatea politică atât de bine descrisă de Ugo Bernasconi şi-a atins zenitul.
Crin Antonescu şi-a stins orice speranţă de a fi altceva sau de a ajunge preşedinte prin discursul de ieri, şi-a stins speranţa prin cea mai comună metodă, s-a pişat pe ea. Poate să-şi ia partiduleţul şi să-şi vadă de orice altceva. Un partiduleţ cu mentalitate de diminutiv.
Palavrele scoase pe piaţă de Traian Băsescu, cele cu Parlamentul unicameral, sunt pur şi simplu o mitocănie în comparaţie cu afişele în care Ion Iliescu făcea campanie ca Preşedinte şi toată floarea oengimii făcea spume. E evident că se foloseşte de o idee reformistă, cât e de bună sau nu e de discutat, ca măciucă electorală. Avântul electoral dat candidatului Băsescu de o asemenea idee concentrată împotriva Parlamentului o să fie major.
Cei 170 de parlamentari care o să dispară cel mai devreme în 2012 nu au nicio influenţă asupra vieţii noastre. Trebuie schimbată Constituţia ca să dispară Senatul, condiţiile de schimbare sunt şi mai complicate. O să rămânem cu două camere iar propunerea Preşedintelui, probabil corectă, e trecută în derizoriu chiar de el însuşi.
Geoană şi Boc, cele două hahalere politice, imaginea frivolităţii de cocotă politică, fac ceea ce ştiu, spun prostii. Nici măcar nu merită amintiţi.
Şi ştiu că frivolitatea publicului o să înghită pe nemestecate palavrele politice care pur şi simplu nu ne afectează în realitate. Şi-o să existe "dezbateri" şi sute de comentarii despre un subiect derizoriu.
Un alt frivol, profesorul Cătălin Avramescu, susţine că un alt frivol, Ciuvică, nu e capabil să susţină o discuţie cu el că nu înţelege noţiunea de unicameralism pentru că e medic pediatru. Prin această aserţiune profesorul Avramescu desfiinţează noţiunea de reprezentativitate a rezultatelor unui referendum, Ciuvică e un cetăţean cu drept de vot, dacă Ciuvică nu pricepe, presupun pentru că Avramescu crede că Ciuvică e prost şi neinformat, atunci ce reprezentativitate are un referendum în care 90 de procente din populaţie sunt mai neinformate decât Ciuvică. Practic Avramescu ne consideră proştii care o să votăm orice crede "elita" că poate impune. O cocotă universitară nesimţită.
În schimb ministrul Bazac ne spune senin că sistemul sanitar e în colaps, că oamenii nu şi-au mai luat leafa de câteva luni, că nu mai există tifon.
Se consideră că Guvernul Boc este al treilea din coada lumii ca eficienţă a măsurilor anti-criză.
Sistemul de pensii e în colaps.
Vive la frivolite.
PS Azi puteţi să înjuraţi. să comentaţi cum vreţi, e liber.
Donald Trump îl numește pe Scott Bessent ca secretar al Trezoreriei
Acum 37 de minute
43 de comentarii:
Ce faci, Dan?
Ai depus armele? :).
Grupul manechinelor care beau doar apa plata cu lamiie cred ca ne poate ajuta cu senzatia asta de greata... :D
Salut Dane,
Noi nu suntem frivoli? Daca nu suntem cum putem avea acces la "mase"? Ai o reteta, pune-o pe blog sa stim si noi cum!
"Un partiduleţ cu mentalitate de diminutiv"
Excelenta descriere in doar 6 cuvinte.
romanii aveau panem et circenses. noi se pare ca ramanem doar cu ultima parte. trist, dar adevarat. viitorul suna bine
Mare tristete, mare ceata pe unele minti. Te invit la o bere la "intelighentia pierduta".
nu stiu daca nu jignim frivolitatea. in fine o cauza pierduta e pierduta si ramane pierduta indiferent de actiunile exterioare ei. politicienii actuali se distrug fara interventii exterioare.
e ca si cum ai incerca sa desparti doi copii care se bat de la aceeasi jucarie. jucarie care in timp devine din ce in ce mai stricata. dar e jucaria lor.
1."Cocota universitara Avramescu" are o carte publicata la Princeton Press iar Ciuvica nu esta un simplu cetatean pentru ca nu oricine apare aproape zilnic la televizor dandu-si cu parerea despre oricine si orice are legatura cu Basescu. Cam frivola aborsarea ta.
2.Cum poti aduce 50% la vot, altfel decat cu ocazia unei mize mari ca alegerile prezidentiale?
Am trecut si eu prin starea ta. Chiar daca nu suntem de acord de obicei, vreau sa spun ca postarea ta m-a miscat. Vrem acelasi lucru chiar daca credem in metode diferite. O pauza si aer curat intaresc si reaincarca bateriile.
Imi permiti sa te citez?
obiectiv???
Permit orice, oricui.
semnul egalitatii, in ceea ce priveste cunostintele de teorie politica, intre dl Avramescu si dl Ciuvica se poate pune doar in ceea ce priveste votul. in rest, orice discutie este putin serioasa.
semnul egalitatii, in ceea ce priveste cunostintele de teorie politica, intre dl Avramescu si dl Ciuvica se poate pune doar in ceea ce priveste votul. in rest, orice discutie este putin serioasa.
aprob pozitiv :)
cam asa vad si eu lucrurile :)
si am scris oarecum asemanator ...
Cunosc modalitatea sa intre la buget sume uriase de dolari.Detali
am trimis prin mesaje electronice si Dnei Andreea Paul Vass si Dnei
Roberta A.Anastase Presedintele Camerei Deputatilor.Total e cat de rapid vor fi implementate aceste
proiecte.Fara o reactivare economi
ca la standarde internationale nu vom putea depasi criza.
davidioan09@yahoo,com
DACA se va transpune in practica ideea mareata a marelui cirmaci (apropo, de ce nu a scos acest as din minecutza cu ocazia parlamentareleor sau a alegerilor pentru trimisii la Bruxelles?), cred ca mi-as calca pe inima sa merg la vot! Macar sa imi fac datoria, dindu-mi o sansa de a mai scapa de o parte din imbuibatii societatii. Si ca sa fiu corect pina la capat, voi vota si pentru viitorul presedinte: cum toti sunt o apa si un pamint ii voi vota pe toti (cei cu sanse de peste 5%)! Sa nu se supere nimeni pe mine! Chiar daca fac risipa de tus!
Idescriptibila scarba...
Asta e cea mai apropiata descriere a starii sufletesti prin care trec, nu de ieri sau de azi ci de la inceputurile pseudodemocratiei din Romania pe masura apropierii de noul moment de criza ce inevitabil va urma.
Principala cauza a "revolutiei" din '90 a fost foamea, la cum se descurca actualii loctiitori tot la foame o sa ajungem cei mai multi. Ghici oare ce se va intampla?
Desigur viteza de deplasare (actiune) creste pe masura ce te apropii de gaura neagra. Oare de ce se precipita asa alesii (pilotii) nostrii, cumva din cauza inevitabilelor legi universale? Pasagerii par sa nu reactioneze prea violent inca. Ma gandesc ca e precum cancerul, cand simptomele apar deja e prea tarziu.
Tot te chinui sa le spui dar nu reactioneaza si apoi ramane indescriptibila scarba fata de cei care se hranesc din aproape cadavrele ce suntem, otraviti fiind de veninul picurat cu fiecare zi de minciuna fatarnica.
Asa lucreaza indescriptibila scarba - dai dracului pe toti si toate...
Pleaca de aici .... îh ce scârbos e ...
De aceea nu ma duc nici la alegeri, mi-e scarba sa intru în cotețul necrofagilor...
cred ca cel mai bine era ca ceilalti politicieni pur si simplu sa inghita galusca si atat! atata demagogie n-am mai vazut! propunerea lui Basescu este binevenita, iar restul e tacere!
Cred ca permanenta noastra stagnare intr-o stare de scarba insotita de vaicareli si lamentari nu o sa ne ajute sa facem nimic niciodata. Cred ca presa ar trebui sa redescopere discursul rational. Mi-ar place sa avem eleganta ca in loc sa punem stampile de genul "s-a pisat pe ea", "palavrele sunt [...] o mitocanie" sa explicam rational, chiar didactic daca se poate, de ce consideram anumite lucruri ca fiind gresite. Si mai ales mi-ar place sa avem eleganta de a acorda celui pe care il combatem prezumtia de bunacredinta (chiar daca suntem convinsi ca nu o are si chiar cu riscul de a fi ipocriti). Daca discutia despre parlament se va centra pe persoana lui Basescu si pe interpretarea intentiilor sale vom pierde cu totii.
Cred ca ideea unui parlament unicameral nu e foarte buna din urmatoarele motive:
- Doua filtre legislative sunt mai bune decat unul
- Mai putini parlamentari nu garanteaza o scadere a costurilor. Ii vad in stare sa-si majoreze fara nicio jena bugetul pana la nivelul anterior.
- Mai putini parlamentari inseamna o scadere a reprezentativitatii si asta nu e neaparat in favoarea democratiei
- Mai putini parlamentari inseamna mai putini oameni de convins in favoarea unor anumite interese. Asta inseamna cresterea puterii/cap de parlamentar -> cresterea pretului la care poate fi cumparat -> cresterea coruptiei
- Parlamentarii reflecta destul de fidel ceea ce suntem. Ne place sa ne amagim ca suntem diferiti de ei, suntem, dar intr-o masura mult mai mica decat credem. Cred ca cei ce contesta anumite aspecte ale comportamentului lor pornind de la considerente de moralitate, etica etc. sunt minoritari fata de cei ce o fac din invidie (chiar si neconstientizata), in sensul ca daca ar putea ajunge intr-o postura privilegiata probabil ca ar face aceleasi lucruri si ei. Asadar reducerea numarului parlamentarilor nu ofera nicio garantie de crestere a calitatii umane prezente in parlament.
In concluzie, nu. Cred ca s-ar putea face chestii mult mai destepte pentru democratia din Romania decat treaba cu "unicameralul". Aici nu sunt de acord cu Basescu, insa din pacate nu am nici cu cine sa fiu de acord, deoarece discursurile oponentilor in loc sa ma informeze de ce domniile lor nu sunt de acord cu ideea de parlament unicameral si sa-mi ofere niste alternative mai destepte, ma informeaza o chestie binecunoscuta deja si anume ca nu pot fi de acord cu Basescu orice ar spune el.
'tu-le mama lor care i-a facut, astazi si maine!
Uneori ii mai iert, dar azi iar mi'am amintit.
Va spun eu ca obrazul gros nu reactioneaza la discursul didactic ci doar la INDESCRIPTIBILA SCARBA ce o simte altcineva pentru ei
spusa fata in fata de toata tara asta, fara jena si nici mila findca ei, nu au bun simt, rezonabilitate si viziune pe termen lung. Au doar nevoi personale urgente, de a manca din cadavre, spurcand totul in jurul lor cu nesimtirea si lenea lor.
Au avut vreme un an jumate sa dezbata la poate cea mai importanta lege organica a tarii nostre, pentru perioada prin care trecem: Legea Educatiei, si ce au facut? Nimic. Au lasat pe mana guvernului ala de carton, cu copii pe post de ministri, care se joaca cu chibritele dand foc cartonului pe ici colo ca sa atraga atentia celorlalti copii guvernamentali.
Discurs didactic...
Ha...
Se vede ca burta plina toceste simturile.
N-ai dreptate, Dane. Referendumul nu poate obliga pe nimeni nimic, dar poate sa arate Parlamentului ca natiunea vrea schimbarea intr-o anumita directie. Basescu propune, romanii pot sa voteze intr-o directie sau alta. Nu e nici o problema. Ca asta il va ajuta pe Basescu, iarasi nu vad care e problema.
Constitutia Romaniei este o bataie de joc si avem nevoie de o alta lege fundamentala. Nu vad nimic periculos in a discuta, fie si doar un singur punct, din temele legate de reformarea Constitutiei.
Cat desprece a zis Avramescu, nu te supara, dar omul are dreptate: prostii/ ignorantii sa faca bine si sa isi cunoasca locul. Nu poti sa aberezi la televizor despre subiecte la care nu te pricepi. Dreptul de vot nu vine la pachet cu dreptul de a spune tampenii.
n'am nimic de zis.
am ramas mut !
ghici de ce...
N-o sa fie validat referendumul. De asta e inutila discutia.
Nikule, esti de mult o enigma pentru mine.
Imperialistului si celorlalti oranjgutani(inclusiv tirfa Avramescu)
O sa pun mai jos postarea unui forumist de pe alt blog in legatura cu dialogul posibil intre cele doua tabere: cei pro si contra Basescu.O fac scirbit in urma prestatiei televizate de aseara a lui Avramescu,probabil cel care impreuna cu Preda si Stanomir sint autorii mirsaviei referendumului cuplat cu alegerile
,,Cei din PD-L nu accepta critica in general, nu concep in particular critica la adresa lui Basescu.
(nu acelasi lucru se poate spune pentru cei care l'au sustinut pe Tariceanu, Antonescu sau Duda)
Pentru telectualii de grup, persoanele fecventabile sau "lumea buna" se reduce la grupul lor de aplaudaci si bineinteles la orice nou venit dispus sa'l sustina fara rest pe Basescu, sa improaste cu noroi in orice contracandidat.
Desi redusi la simpli aplaudaci, telectualii lui Basea isi aroga abuziv o presupusa pozitie echilibrata. Raportat la acest sistem de referinta deformat,
telectualii denunta orice critic a lui Basescu ca fiind securist, platit de moguli sau comunist.
Aceste lucruri sunt demonstrate in zecile de articole publicate de grupul de telectuali. Oamenii acestia fie nu concep, fie nu sunt dispusi sa accepte macar si partial nocivitatea discursului basescian.
Mai mult, rolul lor nu este de a'l raporta pe Basescu la niste principii ci doar de "a argumenta" infailibilitatea acestuia."
Asa ca imperialistu` lu` peste,daca Ciuvica n-are voie sa-si dea cu parerea despre aberatiile evidente ale istericului Avramescu nici tu nu ai dreptul sa faci cioc pe bloguri,da?
Bine.
Orangutan esti tu, stimabile. Mi-am exprimat opinia in mod civilizat si nu am luat la rost pe nimeni, deci atacul tau golanesc este cu totul gratuit. Bag de seama ca ai un comportament ce seamana leit cu cel denuntat in mesajul forumistului pe care nu il numesti, desi uzezi de gandurile lui.
Cand o sa faci diferenta intre tema de discutie si persoana, mai discutam. Pana una alta, esti la nivelul Ciuvica: nu conteaza ce si cum, important e sa il injuram pe Basescu si pe cei care nu il injura pe Basescu.
Serios?
Atunci daca tu crezi ca dreptul de a scrie pe bloguri vine odata cu dreptul de a spune timpenii(in ciuda a ceea ce ziceai mai devreme)sint dipsu sa-ti fac demonstratia faptului ca tu si toata gasca voastra sinteti in grava eroare.
P.S.Nu-mi fac nici un moment iluzia ca vei pricepe sau vei accepta ceea ce eventual iti voi spune.
Pai daca tot se da liber la injuraturi, hai macar sa o facem k lumea: bagati pe blog adresele lu' geoana, crin, nastase, basescu, boc si care mai credeti ca merita si haideti sa le scriem scrisori cu mascari :)
Da, serios, nivelul Ciuvica. Cat despre demonstratie, be my guest, amuza-ma.
Bun,ia sa vedem:
1.Lansarea temei parlamentului unicameral e caca
-pentru ca e lansata cu doua luni inainte de alegeri(reformele institutionale se lanseaza la inceput de mandat si nu la sfirsit-chestie care se invata in prima saptamina la cursul de politologie-sa nu stie asta dom` profesor Avramescu?)
- nu se motiveaza prin scaderea cheltuielilor bugetare(desfiintarea ministerului turismului ar economisi de trei ori mai multi bani)
-nu se motiveaza prin scaderea coruptiei(daca ai o masea cariata nu-ti scoti si toti dintii din fata)
-tema referendumului nu reprezinta o prioritate a poporului suveran(ca asa va place sa-i ziceti,nu?). Va mai ocupa agenda publica inca vreo doua-trei zile.Dupa aia vin meciurile din Liga campionilor,grevele,frigul si foamea.
Zi ca nu-i asa!Zau ca daca zici si-mi mai vii si cu argumente,iti mai dau.Mai vrei?
Florin, stiu ca e putin utopic, dar daca tot suntem posesori de creiere de ce sa nu le folosim pentru ceea ce par a fi facute. Ai urmatoarele optiuni:
1. Sa iesi si sa dai cu bata in ei. De unul singur n-ai nicio sansa, iar daca sunteti mai multi, istoria ne spune ca chestiile astea sfarsesc cu totul altfel decat isi doresc participantii la actiune
2. Sa marai pe la colturi ca-i spargi, ca ai face si ca ai drege...
3. Sa faci tot ce poti sa schimbi lucrurile pe cale pasnica. A incerca sa fii rational e un prim pas. A nu te inflama cand preopinentul face spume la gura si a-i explica unde consideri ca greseste e de asemenea un pas. Politetea implica respect, disponibilitate la dialog, flexibilitate in gandire. E o chestie de psihologie elementara. Daca cineva face o afirmatie, iar tu incerci din toate puterile sa induci ideea ca interlocutorul e prost sau ticalos sau mai stiu eu ce nu va exista niciun fel de circulatie a ideilor, ci doar a injuraturilor. Reciteste te rog regulile polemicii civilizate de le tine Dan la subsolul posturilor (mai putin ale astuia) si intreaba-te ce-au avut englezii aia in cap.
Toate cele bune!
1. Fals. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6195771-parlament-unicameral-cum-perfectionat-basescu-arma-preferata.htm
2. Fals. O motivezi cum vrei, inclusiv prin scaderi bugetare, daca prin eliminarea unei camere chiar mai economisesti din bani.
http://www.capital.ro/articol/parlamentul-unicameral-economie-de-34-de-milioane-de-euro-pe-an-125601.html
3. Fiecare parlamentar roman are pe langa el o armata de lipitori si imi spui ca nu afecteaza in nici un fel coruptia din Parlament?
4. Daca nu reprezinta o prioritate, tema va fi respinsa cu dezgust. Faci pariu cu mine ca nu va fi respinsa?
1.Pentru mine Hotnews si Dan Tapalaga nu reprezinta sursa de informatii credibile.Astept in continuare sa-mi explici de unde si pina unde atit avint reformator cu doua luni inainte de alegeri cind ai avut la dispozitie 4 ani si zece luni si n-ai facut nimic.
In general in viata nu e bine sa fortezi lucrurile,nu stiai?Incepind cu drumul de 1000 de mile,continuind cu operatiile pe creier si terminind daca vrei cu partidele de sex in compania amantei toate au ritmul lor,ritm pe care daca nu-l respecti si te grabesti ca porcul la troaca te trezesti ca devii inadecvat.
2.Sigur ca atunci cind te doare in pelvis de democratie motivezi cum vrei orice decizie luata in pripa.La urma urmei nu e mai ieftina o dictatura din aia ca in Rusia?
3.Lasati-o mai moale cu anticoruptia ca macane!Sigur,daca luam in consideratie ca atit Ridzi cit si Udrea sint deputate mai ca ti-as da dreptate.Pina una alta n-am auzit de vreun alt angajat al parlamentului prins cu rata-n gura.
N-ai raspuns nici la intrebarea asta.
4.=))
Parca era vorba de argumente...
Psss, copii, vă spun şi eu în şoaptă că treaba cu referendumul nu-i decât o armă electorală, ca un plici imens de muşte. Pleosc. Şi victimele sunt deja
cu picioruşele în sus. Chiar dacă nu-ţi place personajul, trebuie să recunoşti măiestria loviturii.
Nu cred că frivolitatea politicienilor mă doare. Impostura lor mai degrabă şi mai ales individualismul gregar de care suferă cam tot poporul. Viciu de naţie.
Într-o lume ideală în care eu aş fi dictator, aş scrie o constituţia care ar începe cu "Noi, cetăţenii României..." şi printre altele ar prevedea mandate parlamentare de 12 luni şi alegeri prin tragere la sorţi....
Hai că am luat-o razna.
Am plecat pâş, pâş...
Partea I
Anonimule, intelectual calm si calculat, eu Florin intelectual cazut in patima emotiilor eliberatoare de tensiuni, cu spume la gura (urata aluzie Anonimule) fiindca am baut o bere, iti strig in creier, poate ajunge informatia la centrul gandirii tale emotionale, unde salasuieste scanteia divina, si iti spun: "Trezeste-te din visul tau linistit si da piept cu realitatea asta urata ca poate n-o sa putrezesti complet si poate o sa apuci sa prinzi ziua de maine si poate copii tai o sa aiba sansa sa devina din genii sfinti".
Anonimule lovesti cu vorbe spuse de sus de la inaltimea pozitiei tale. Inca n-ai cazut sa vezi cum e sa te zbati in mocirla impins fiind cu pantoful de 200 de euro inapoi de unde vrei sa iesi.
Anonimule, pana sa vad diferenta intre un proiect aproape bun de reformare a educatiei din Romania si rezultatul asumat de guvern am tinut in mine si am adoptat aceeasi atitudine detasata si civilizata pe care ai adoptat-o tu pe blogul asta, eu convins fiind ca pot indura orice. Dar m-am inselat si n-am mai putut suporta atunci. Am inceput sa injur de unul singur intr-un mod in care nu ma credeam in stare. Am gasit experienta cum nu se poate mai eliberatoare si revelatoare totodata. Injuratura este arma bruta a razboiului sfant al intelectualului. Nu lovi, injura, injura tare din toti bosogii. Mizeria, otrava cu care ai fost doborat iese afara si se indreapta inexorabil spre cei care ti-au bagat-o in suflet.
Daca o tara intreaga ar injura in acelasi moment cu aceeasi sete de eliberare ar muri instantaneu toti Borgia din parlament, guvern si partidele politice.
Ar trebui sa citesti proiectul Miclea si textul final asumat de guvern. Nu ca textul Miclea ar fi perfect dar sa vezi o solutie mai buna inlocuita de una vadit prostita asta le intrece pe toate.
Convingerea mea este ca educatia (sau invatamantul cum vrei sa o iei) este piatra de capatai a propasirii unei tari. Nici o alta lege nu are un impact asa de hotarator si pe un termen asa de indelungat cum are legea educatiei.
Si nu este loc de compromis aici.
Dovada este Coreea de sud cu al ei 20% si ceva din PIB alocat pt invatamant. Aia stiu sa-si aprecieze tinerii. In plus este poate singura economie cu crestere pe timp de criza.
Partea II
Sa vezi cum solutii bune pentru revigorarea invatamantului sunt puse ca o prajitura buna in fata ta si apoi prajitura iti este luata, injumatatita, redusa la un sfert, tinuta la cald pana se strica, fara ca tu sa poti interveni, fiindca esti de unul singur si nu ai nici o putere de schimbare in momente cheie cand poate soarta tarisoarei astea s-ar fi putut schimba semnificativ inspre directia cea buna. Sa vezi cum pe masura ce se apropie momentul decisiv visul se implineste si apoi dintr-o data, bang..., se da cu piciorul, se arunca ce e bun si se manjeste cu rahat, pai cum sa nu te ia dracu de nervi.
Nu esti conectat cu adevarat domnule la realitatea asta inconjuratoare. Ai o gaoace protejata si de acolo mai scoti cate putin capsorul si te exprimi cu gentiletea si sensibilitatea naivitatii tale sau poate vorbesc eu prostii si nu-mi dau seama ca vorbesc cu lupu cel rau deghizat in bunicuta.
Pornesc de la premiza ca nu e asa. Nevinovatia inainte de toate.
Am aflat ca azi(adica deja ieri) si aici e locul de varsat oful pe altii in special din parlament si guvern. Daca faci parte dintre aia - esti vizat direct si pe buna dreptate.
Lasa-i in pace pe britanici cu regulile lor de autocontrol emotional ca aia s-au ridicat pe spinarea coloniilor si au avut vreme sa se linisteasca dupa ce au macelarit cu sange rece sau mai cald atatia amar de oameni.
S-apoi Dan ne-a dat voie...
Vezi mai sus.
Multumim pentru ziua "ofului"!
Sa revin...
Noi, romanii pe cine am oropsit in afara de propria tarisoara? Si acu facem la fel cum am mai facut. Din nou. Parca e un cliseu cu idioti care se tot repeta. Vin boierii si se dau in stamba cu aroganta si nesimtirea lor in forul legislativ si cel executiv. Care e diferenta de principiu fata de acu cateva sute de ani? Va spun eu nici una. Fondul e acelasi in mintea lor: "Mie sa-mi fie bine ca prostimea e prostime si lucreaza pentru mine, hî hî...".
End of story.
P.S.
Daca internetul l-a ajutat pe Obama sa ajunga presedinte poate ca e posibil sa influenteze ceva si pe la noi, cu noi, da' hotarati.
(visul cu ochi deschisi al intelectualului cazut in patima emotiilor)
Admir pozitia constant Euro-pozitiva a Presedintelui Basescu...
Lisabona + Ro-parlament unicameral = SINGURA posibila SALVARE a ROMANIEI...
ZIARISTII AR TREBUI SA ELABOREZE !!!!
As admira mai mult bun simt.
Florine, inainte de toate nu am facut nicio aluzie la tine, ci la ce vad la tv. Apoi, nu traiesc intr-o gaoace, ba dimpotriva, sunt foarte aproape de papucul ala de care zici tu. Si mie imi vine sa-i injur si iti impartasesc revolta. Problema pusa de mine era cu totul alta. Are sens sa intram cu totii in cercul injuraturilor sau ar fi mai indicat sa incercam sa ne extragem cat mai mult din el? Parerea mea este ca totul se reduce, asa cum spui si tu, la educatie si la capacitatea noastra intelectuala. Din pacate la capitolul din urma nu cred ca stam grozav si asta se reflecta in situatia generala. Am ajuns unde am ajuns pentru ca, in mare, atat ne-a dus capul. Nu vad solutia magica pentru iesirea din rahat, pentru ca asta ar presupune desteptarea peste noapte a prea multora. De aceea cred ca injuratul nu ne va ajuta prea mult din simplul motiv ca nu va contribui la educarea nimanui, pe cand un discurs rational va atrage in dezbatere pe cei capabili sa-l poarte si-i va marginaliza pe gargaragii. Binenteles ca e o dorinta destul de utopica, insa, spre deosebire de varianta cu injuratul, un discurs rational aduna oamenii de la inceput in jurul unui scop pozitiv (ceva ce trebuie facut). Injuratul te aduna pentru a distruge ceva. Dupa atingerea scopului adunarea se dezintegreaza si o luam de la capat. Unii ajung la putere, iar restul se aduna iar dupa o vreme sa-i dea jos samd. Pierdere de timp si energie. Parerea mea...
Toate cele bune si nu mai fi asa suparat :) Binele invinge, stie toata lumea!
Suna a film american, eu sper ca macar sa depasim epoca revolutiei continue, tipica gandirii comuniste, si sa intram in epoca normalitatii, a functionarii institutiilor.
Eu nu am zis ca si reusim. Am zis doar ca prefer sa nu intru in jocul lor. Daca or mai fi si altii, foarte bine, daca nu asta e. De fapt realitatea e mai degraba pe undeva pe aici:
Democratia perpetua
Indiscutabil ca Varujan are dreptate. Majoritatea trebuie cumva sa inteleaga ca nu instituţiile sunt vinovate ci functionarea lor. Noi am distrus tara prin schimbarea continua crezând că sistemul o să se schimbe de la sine. Sistemul o sa se schimbe daca-l luam de bun si incercam sa-l facem sa functioneze. Am subiect pentru maine. :-)
Au Doamne..
Cand am auzit-o si pe asta cu transformarea Parlamentului intr-o noua Mare Adunare Nationala si tema revolutiei continue, cum ziceai mai sus, mi-am amintit de ce pastrez mereu bani pt un bilet dus in Australia... Pentru cazul in care Romania o ia din nou spre calea democratiei facuta cu bata si a libertatii de a nu avea opinie.
Lanseaza teme din astea tot ca anul trecut pt fomistii care sperau ca daca aproape toti politicienii le promit bani, ii vor si primi...
Numai ca de data asta daca tot asa merg la vot animati de o dorinta de a imputina "imbuibatii", se vor trezi in cativa ani cu un nou regim totalitar.
Dragilor, totalul puteri e acelasi indiferent cati parlamentari sunt... Mai putini ar insemna ca ei sa fie mai strict subordonati marelui sef... Nu ca ar fura/cheltui mai putin... Uitati-va doar la Ritzi si Udrea... 34 mil euro ar costa mai putin un parlament unicameral? Renuntati la 3-4 ministere si vedeti cum se rezolva ecuatia. Ritzi a furat 0.6 mil euro instant. Udrea 1 mil la fel... nu cei care legifereaza au cum sa fie corupti, ci cei care au mijloacele de executie.
Teoretic atunci cand am avut un singur conducator teoretic coruptia nu avea cum sa existe, dar era la ea acasa...
Uneori asa as vrea sa ma trezesc intr-o alta tara...
Nu văd nimic blamabil în legarea referendumului de prezidenţiale. Şi, în linii mari, cred că cine se referă în termeni injurioşi la Cătălin Avramescu are o problemă de adecvare la realitate.
Trimiteți un comentariu