marți, 13 octombrie 2009

Compromisul guvernării PDL-PSD trebuie plătit

Situaţia politică e explozivă, s-au torpilat unii pe alţii până n-a mai rămas nimic în picioare. Incompetenţa, pupincurismul, interesele personale ne-au adus pe o linie moartă.

Căderea Guvernului blochează banii de la FMI şi UE, vin ăia şi nici măcar nu mai ştiu cu cine să vorbească. Un Guvern dezastruos e mai bun decât niciun Guvern. Politizarea tuturor structurilor cu incompetenţi face ca întreg sistemul să nu mai funcţioneze.

În ciuda lui Barosso, care ne-a spus discret că agricultura nu-i de nasul nostru, noi tot pe Cioloş l-am propus, un imbecilism demn de o cauză mai bună. Am exportat circoteca politică la nivelul UE. Oare nu existau 3 nume de oameni serioşi fără legătură cu agricultura?

După seria interminabilă de ordonanţe neconstituţionale, Boc parcă-i frizer, ieri juriştii PDL-ului au fost zdrobiţi ca ştiinţă de carte de Doc, care-i matematician şi care a argumentat răspunsul Curţii Constituţionale înaintea acesteia.

Leul se clatină, Isărescu nu mai rezistă mult, nu poţi să stabilizezi economia numai cu măsuri monetare, mai e nevoie şi de Guvern, acesta acum se ocupă de pensiile parlamentarilor, un alt subiect populist şi minor, moral Guvernul are dreptate, economic măsura e insignifiantă.

Nu ştiu ce e mai bine, păstrarea unui Guvern total depăşit de evenimente sau o criză politică. Cred că ambele variante sunt la fel de rele. Am ajuns la capătul drumului. Compromisul guvernării PDL-PSD trebuie plătit. De noi.

"PSD a numit un chitarist pe postul de şef al Direcţiei Judeţene de Sport Satu-Mare, iar acum, după ruptura politică, PD-L l-a înlocuit cu colegul lui de trupă care cîntă la clape!" - de la Tolo

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment.

12 comentarii:

Anonim spunea...

250000 pensii speciale x 1500 euro in medie, sa zicem x 12 luni = 4.5 miliarde euro pe an. Vi se pare minor?

Dan Selaru spunea...

Boc nu vorbeste decat despre parlamentari. Si e nevoie de lege, cate pensii sunt, cu cat scad, pot sa scada, sunt alte intrebari decat cele pe care le vehiculeaza Boc.

Anonim spunea...

nu cred că vom avea un guvern stabil decât poate după alegerile prezidențiale. dacă va fi cazul și atunci. nu mai cred nimic

Bogdan Glavan spunea...

Pretentia de a pune noi comisarul pe agricultura mi s-a parut de la bun inceput de domeniul SF. A fost ca si chestia aia a lui Geoana ca vom trimite nu stiu pe cine in cosmos. Dar lumea nu prea s-a prins... probabil crede ca in Vest agricultura este tratata precum in Romania, ca un subiect minor.

DanBruma spunea...

Boc e un ... ia spune ce ai pune in locul punctelor de suspensie ca sa rimeze?

Anonim spunea...

Propunerea de lege prevede clar ca e vorba de recalcularea tuturor pensiilor speciale la 6 luni de la promulgare. Si sunt 250.000 de pensionari "speciali". E scris negru pe alb. Nivelul real mediu al pensiei ar trebui sa fie de 20% fata de cat e acum la acesti pensionari (bazat pe contributia reala).

Boc vorbeste doar de parlamentari pentru ca astia ii aduc puncte electorale, asta e evident.

Efortul bugetar este de aproximativ 800 de milioane euro. Nu e suma mica deloc. Vedeti ce buget are sanatatea si o sa intelegeti.

Plus ca uite aici:
"Autoritatile romane s-au angajat in fata Fondului Monetar International, in noua scrisoare de intentie ce o modifica si o inlocuieste pe cea din primavara, sa aprobe prin lege noul sistem al pensiilor pana la finalul acestui an, arata documentul publicat miercuri noapte de FMI." E vorba de sfarsitul anului 2009. Fara lege, pa acord cu FMI.

Multe i se pot pune in cap lui Boc, dar nu legea pensiilor. E drept ca e folosita ca o maciuca electorala, dar chiar si asa guvernul e cu spatele la zid.

Same.dan spunea...

Poate avem noroc si ajungem cumva la anticipate. Problema Romaniei e votul aiurea dat de romani la parlamentare. Nu se poate construi nimic serios pe actualele procente ale partidelor.

ComBo spunea...

Din cate am citit eu, regula cu dreptul castigat e venita de la CEDO. Deci daca Boc da legea asta oricum o sa dam banii aia indiferent pentru ca pierdem procesele. Deci toata miscarea asta e doar electorala. Desi s-ar putea sa fie doar incompetenta. Khris avea idea ,pe blogul lui, sa se impoziteze mai mult pensiile speciale, idee ce pare mai realizabila.

Anonim spunea...

cred că se pot găsi destule soluții legale cu privire la pensiile speciale/de lux. impozitarea suplimentară ar putea fi una dintre ele (dar atunci se cam alege praful de cota unică). în rest, în toată lumea veniturile bugetarilor (pensionarii de lux primesc bani direct de la buget) se ajustează în funcție de situația economică

Deceneu spunea...

Eu nu cred ca exista un conflict de incompatibilitate privind masurile intre PD-L si PSD, pentru ca nici unii nici ceilalti nu au strategii.
Cand s-a negociat alianta nu s-au negogiat masurile, s-au negociat posturile, deci ambele partide au fost intresate doar de posturi.

In timpul guvernarii ministerul de finante a lucrat fara sa aiba o contributie, sau o opozitie a PSD-ului.
Conflictul e strict electoral.
In Romania campania electorala e continua.
Cele patru partide parlamentare nu au solutii, scopul lor este sa ajunga la putere pentru avantaje materiale.
Orice guvern va fi, o sa fie un guvern incompetent, pentru ca partidele nu au strategi pregatite.
La inmormantare se duc un numar par de flori, si suma trandafirilor coalitiei PD-L-PSD sugereaza ca e vorba de o inmormantare.
Nu se stie a cui, a lor sau a noastra.

Nu cred ca va pica guvernul Boc, si-au asigurat supravietuirea si castigarea alegerilor, pentru ca Geoana simuleaza opozitia, iar in PNL si PSD exsta destui oportunisti dispusi sa sara in barca lui Basescu.

Pongo spunea...

Faptul in sine ca un guvern sa fie dat jos prin motiune de cenzura este unujl pozitiv. Creeaza precedentul util al cenzurarii puterii executive.

Criza economica evident ca ramane, cu sau fara guvernul Boc. Dar in mod cert, guvernul Boc nu are legitimitatea si autoritatea necesare sa ne scoata din criza. E un fapt demonstrat in ultimele 10 luni.
In rest nu pot decat sa sper ca motiunea va trece si ca asta va incurca niste planuri ale unora, care vad ca au incredere ca motiunea nu va trece.

Dan Selaru spunea...

Am scris deja.