vineri, 9 octombrie 2009

Dedicaţie lui Barack Obama

Toţi oamenii vor bani. Fals. Toţi oamenii doresc produsele şi serviciile pe care banii la pot cumpăra. Hagi Tudose este doar o imagine, şi el oricum avea aur nu hârtii sau biţi.

"Se văzu topind, el, cu mâna lui, bulgări de aur, turnându-i în strachină şi sorbindu-i cu lingura."

Drama zilei de azi este că banii sunt produşi prin click-uri de mouse. Cu foarte puţin efort. Aurul presupunea un efort real şi, mai mult, nu se putea produce în orice cantităţi.

Când Spania a adus din Americi cantităţi fenomenale de argint a apărut inflaţia în Europa. Spania s-a prăbuşit economic. Din cauza inflaţiei. Pentru că asemeni civilizaţiei Occidentale de azi nu a dezvoltat producţia şi s-a bazat numai pe speculaţii financiare. Anglia a prosperat pentru că acolo se produceau bunuri şi servicii.

Laureatul de azi al Premiului Nobel a inventat sume de bani peste puterea noastră de înţelegere. Singura întrebare este în cât timp ne prăbuşim şi conducerea trece în Asia.

Istoria se repetă. Şi cine n-o cunoaşte nici nu ştie cel aşteaptă. E week-end. Premiul Nobel s-a transformat în Eurovision.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment.

8 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Inflatia la care te referi s-a produs in ultimii 40 de ani. Asa cum au aparut... asa s-au dus pe apa Vinerei 13, regiunea 666.

Americanul de rand are spre 0% potential de indatorare => consum varza => o parte din industria alimentara nu va fi afectata.

Dan Selaru spunea...

Da, dar laureatul a pus cireasa.

Francesco spunea...

1400 de miliarde de dolari deficit bugetar in 2009, de patru ori mai mare decat cel din 2008.
Vezi video:
http://www.youtube.com/watch?v=dBfhKLEyaEc&feature=player_embedded

Iulian Leibovici spunea...

Premiul trebuia sa fie dat poporului american care l-a ales pe Obama. Alfred Nobel a fost foarte specific sa nu se dea premiul bazat pe politica. Se pare ca au uita in Suedia despre asta

vala spunea...

subapreciati lacomia umana ...

se vor mai face nenumarate clickuri pe mouse in urmatorii ani ... iar consumul de varza va creste ... ca si cel de cirese ... ca doar n-o fi asta ultima ...

pe de alta parte asa e ... eurovizionul e de acum planetar ...
urmatorii laureati pentru pace vor fi pinguinii ... pentru nu au protestat la atentatul impotriva stratului de ozon ...

Anonim spunea...

"The committee wants to not only endorse but contribute to enhancing that kind of international policy and attitude which [Obama] stands for," said Mr. Jagland, a former Norwegian prime minister, said at a news conference. cu alte cuvinte, un premiu de încurajare, acordat președintelui american, preferat unor candidați cu ceva mai multe și mai concrete realizări.
iar istoria nu se repetă niciodată exact la fel deoarece contextul se schimbă.

Anonim spunea...

Fara masa aia enorma de bani aruncati pe piata , USA era in faliment total , din toate punctele de vedere . Alaturi de ea o multime de alte tari din lume , inclusiv Romania .
Cum in USA nu exista INCA TVA si nici accize pe carburanti , nu cintati victoria fara sa studiati posibilitatile enorme de a recupera in scurt timp masa de bani tiparita . In acest mandat de 4 ani , actualul laureat al premiului Nobel a frinat prabusirea . In al doilea mandat (in caz ca va reusi sa obtina al doilea mandat ) va creste presiunea fiscala exact prin introducerea TVA si accise pe carburanti . Un TVA de 15 % ,este demonstrat matematic, ar absorbi in un singur an intreaga masa de bani aruncata pe piata . Deci , comentarii libere , chiar rautacioase dar faptele vor vorbii singure . Este previdibil ca va introduce un TVA de 10 % (putin nu ?) si o mica acciza pe carburanti (cu scuza privind incalzirea globala ). Vor genera cel putin 1.200 de miliarde $ de intrari suplimentare la bugetul american /an.

Anonim spunea...

e un subiect la modă decadența/declinul SUA, dar cred că mai avem de așteptat mult și bine până când statul american va pasa frâiele puterii, fie ea soft sau hard.