vineri, 4 decembrie 2009

Maleficu' pateficu'

Titlul este expresia unui copil de 5 ani faţă de un personaj negativ care există undeva dar nu-l putem vedea. Ce e aia patefic nu întrebaţi că nu ştiu. Dar sună bine.

Ce-a căutat Geoană pe la SOV ieri noapte? Habar n-avem. SOV îşi asumă o prietenie cu Geoană trecută sub tăcere de acesta din urmă. Dar SOV îşi asumă şi o relaţie similară cu Băsescu în 2004. SOV, acest maleficu' pateficu', pare că trage sfori politice la nivel ultra înalt indiferent de declamata culoare politică sau doctrină a puterii politice.

Acelaşi SOV susţine că s-a întâlnit şi cu Preşedintele Băsescu în timpul exercitării mandatului. De câte ori a fost nevoie. Şi că o să facă dezvăluiri pe 7 decembrie despre această legătură şi despre ce se petrece în realitate în România.

Dar să ne uităm la fapte.

Lovitura dată lui Geoană este opera angajaţilor de la Caţavencu ai maleficului SOV. SOV are accese de sinceritate şi, deşi e atacat de Băsescu de luni de zile, are un ton foarte calm la adresa acestuia. Pe postul maleficului cei mai credibili jurnalişti, Tolo şi CTP, îl calcă în picioare pe Geoană. Plus tratamentul uşor părtinitor al lui Turcescu în favoarea lui Traian Băsescu.

Tot ce face SOV în acest final de campanie este patefic, nimeni nu înţelege nimic. Dar există o ipoteză simplă.

Că SOV a schimbat tabăra, s-a folosit de porecla lui Geoană, transformată în mod de viaţă, şi a întins o capcană în care Prostănacu' a căzut, i-a oferit lui Băsescu glonţul de argint. Şi există şi motivul schimbării taberei, arestarea lui Popa.

Aşa că de fapt maleficu' pateficu' SOV e mult mai mult patefic decât malefic, cine se poate folosi de imaginea îngrozitoare pe care un candidat i-o crează ca să-l împingă în faţă tocmai pe acesta? Un om care se apără călcându-şi pe orgolii.

Cine-i de fapt maleficu' pateficu'?

"Maleficu' pateficu'" este o expresie reală, n-am inventat-o eu cu ocazia bâlciului penibil de aseară.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment. Nu sunt ziarist, n-am legătură cu mogulii sau partidele.

39 de comentarii:

Anonim spunea...

It'a a long shot. The damage has been done, adica Geoana tot va castiga. Ba mai mult, declaratia lui Vantu il ajuta tot pe Geoana.

Bogdan Glavan spunea...

Acum vad ca impartasesti exact ipoteza pe care ti-am propus-o pe e-mail! Mda, deci nu sunt singurul.

Dan Selaru spunea...

Cam asa.

Anonim spunea...

tot anonimul de mai devreme.
Inca ceva. Daca distanta Geoana-Basescu era de 6-8 puncte, cum se zvonea peste tot, acestea erau foarte greu de intors (mult mai greu decat in 2004). Asa ca presupusa intoarcere a armelor de catre Vantu cu doua zile inainte de sfarsitul campanie n-ar avea niciun sens, nu il mai poate ajuta pe Basescu. Insa il va ajuta pe termen lung pe Geoana, care va da cu siguranta impresia dupa acest episod ca s-a lepadat de malefic.

macchiavelli spunea...

OK Dane, Base si cu SOV s-au inteles. Totusi, cum iti explici ca Geoana comite impardonabilul si se duce acasa la Vantu?! in toiul noptii? cu 3 zile pana la alegeri?! ce spune asta despre inteligenta lui Geoana?! cum comentezi raspunsul lui Geoana: m-am dus la SOV sa ii explic de ce am zis ca e malefic....

Dan Selaru spunea...

Ce am scris. Ca a transformat porecla in mod de viata.

aleks spunea...

daca SOV schimba cu adevarat tabara, nu se apuca sa spuna despre intalnirile sale la Tancabesti cu Traian Basescu.

Cat despre "glontul de argint" pe cuvant daca nu mi se pare supraevaluat. Doua sondaje arata diferente de 8% intre cei doi candidati si o astfel de diferenta nu se reduce in doua zile.

aleks spunea...

si apropo de faptul ca Tolo si CTP comenteaza la realitatea, mi se pare ca postul de fapt vara repede gunoiul sub pres. Dupa ce au avut in continuu invitati de gen Chiriac, Ciuvica, Stanescu, Dinescu prezentati chipurile drept comentatori independenti, adica nesupusi rigorilor echilibrului dezbaterii ce ar fi trebuit asigurat de moderatori, de vreo doua zile s-au schimbat lucrurile. Suficient de tarziu incat sa nu mai fie nimic de facut, poate suficient de abil astfel incat sa fie aparata reputatia postului in anii ce vin.

Andi spunea...

Dane, ce am vazut aseara m-a convins si mai mult sa ma duc la vot. Nu prestatia lui Basescu. Contraperformanta lui Geoana de a-si trage nu unul ci o rafala de gloante in picior, printre care si unul de calibru mare.
Faptul ca a venit total nepregatit, mai ales pe politica externa (oare cum a reusit „performanta” asta, ca doar e cica diplomat so fost ministru de externe), e una, dar nu cea mai mare. A demonstrat ca e SLAB. De ce? Pai ca sa ajunga aici a fost impins de altii (Iliescu, Antonescu, Johannis) si mai ales ca poate fi chemat la ordin de o persoane particulare controversate in miez de noapte. Ma gandesc ca daca iese presedinte, cine o sa-i ia locul din fruntea PSD-ului, principalul partid care va face jocurile in politica – oare nu oameni de teapa lui Nastase? Ce control are el asupra acestor oameni, cand el e cel care le e dator?

Parvan spunea...

Cred ca trebuie sa incerci sa definesti "pateficul". Si cred ca poti pleca dinspre efecte. Apoi poate gasesti explicatii declaratiei surpriza din gsp, vizitei inexplicabile, raspunsului centrat pe "si tu ai fost" si echidistantului "moment de sinceritate".

Ipoteza ta e plauzibila (Popa, Prostanacul, mogulul transpartinic) dar presupune mult prea multe slabiciuni.

rares spunea...

Sunt de acord cu constructia rationamentului. Ma intreb totusi daca ti se pare posibila si o interpretare in cheia desfiintarii temei de campanie a lui Traian Basescu. Dupa lamentabila reactie a lui Mircea Geoana din timpul dezbaterii, SOV pune pe masa o prietenie de durata si o anterioara relatie de "colaborare" cu Traian Basescu. Ergo, am putea ramane cu imaginea ca AMBII candidati se ascund dupa cais in privinta relatiilor cu mogulul. Ba mai mult, lupta lui Traian Basescu devine in acest context ipocrita. Geoana nu avea cum sa mai iasa curat-uscat dupa momentul "azi-noapte la Vantu". Tema "iubirii imposibile", corelata cu dezumflarea cavalerului in lupta cu rechinii, ar putea alcatui atelele necesare schiopatarii lui Geoana. Sau nu?

Yov spunea...

Eee, interviul e mai lung, oameni buni, si mai instructiv. Mai ales cu privire la relatia cu Basescu. SOV e absolut delicios. Cel mai sincer personaj public intre politicieni este mogulul. Traim intr-o tara senzationala!

Anonim spunea...

Geoana este slab, oricum am incerca sa privim. Sa se prezinte complet nepregatit, marele social-democrat care nu stie un singur indicator economic care sa indice iesirea din recesiune? Pai il stie si un copil in clasa a 11-a ori a 12-a a unui liceu economic! Cel mai simplu si care i-ar fi aratat si lui nea Gheorghe ca il intereseaza subiectul. Raspuns simplu: SOMAJUL. Raspuns detaliat: piata muncii este prima care arata apropierea recesiunii (cresterea somajului) si ultima care iese din recesiune. Bref: PROSTANAC.
Chestia cu Vantuletu' a fost bomboana de pe coliva. :)

Camil Stoenescu spunea...

m fost neplacut surprins de cat de slab, chiar penibil pe alocuri, a fost Mircea Geoana in aceasta dezbatere. Mircea Geoana nu stie ce exporta Romania. Nu stie nici ce afaceri facem cu rusii, prietenii lui, si nici cu se mananca interesul national (e de tot rasul propunerea sa exploatam in comun cu Ucraina resursele din Marea Neagra, dupa ce ne-am judecat la Haga pt asta). Nu stie nici ce vrea sa faca exact cu nivelul de taxare: il mareste, il micsoreaza, il anuleaza cu totul ca-n gradina raiului. Nu stie exact daca se vede sau nu cu S.O. Vantu, si cu ce scop. Tot ce stie dansul este ca vrea sa fie presedintele tuturor romanilor, intr-un mare consens national in care va curge laptele si mierea asistentei sociale. Imi pare rau, nu acesta este un profil de presedinte.

AristotelCostel spunea...

@Camil Stoenescu

Poate treci pe la mine pe blog sa vezi cam "ce stie" Basescu. In principiu stie sa va prosteasca... prostanacul... nu stie. Oricum, e ca la alba neagra... asta are, asta n-are, care e castigatoare?

... ati luat teapa.

Camil Stoenescu spunea...

@ AC
asta e, poate că ai dreptate. deocamdată, Traian Băsescu m-a convins mai mult decât Mircea Geoană, de aceea va avea votul meu. nu văd de ce n-aș recunoaște, după cum am și scris despre asta. pur și simplu nu-l văd pe dl Geoană în postura de șef de stat, cu toate calitățile și îndatoririle ce decurg de aici. cine știe...

asybaris spunea...

Ori ne-am imbolnavit toti de teoria conspiratiei, ori credem cu totii acelasi lucru: Geoana a cazut in cursa intinsa de Vantu. Jurnalistii aia nu aveau cum sa fie atat de spontani incat sa se afle in fata casei lui Vantu fix la ora la care l-a vizitat Geoana. Eu cred ca Basescu stia unde se afla Nicolae Popa si a pastrat arestarea lui pentru finalul campaniei electorale. Si a declansat o reactie in lant pe care a speculat-o in folosul sau.

Anonim spunea...

In acelasi spirit, chiar si Dinu Patriciu i-a facut campanie lui Basescu prin faptul ca a folosit un filmulet foarte prost trucat.

AristotelCostel spunea...

@asybaris

Securistii stiu tot si se folosesc de scenarii la momentele potrivite. Ce s-a mai intamplat cu melteanul de la CFR prins in SUA? Aaa... nimic. Peste o luna va mai intreba cineva ceva de Popa? Aaa... bine.

Si Vantu a escrocat sute de mii de romani? Aaa... bine.
Si Isarescu era guvernator al BNR in perioada caritasurilor romanesti? Aaa... bine.

Ne dam ca soriceii pe ... rotita si chitcaim bucurosi.

Anonim spunea...

Buna Ziua,

1. Rationament sau intuitie? Pe ce va bazati?
2. Daca Geoana si Vantu sunt prieteni de 4 ani, nu credeti ca explica ruptura de Basescu?(nu inseamna ca Basescu nu a apelat la moguli can a putut si interesul era comun)
3. Faptul ca acel individ e arestat in Indonezia cu siguranta explica o anumita precipitare a evenimentelor, dar nu m-as pripi sa trag concluzii atat de directe...

Dar sa ne uitam la fapte:
1. Lovitura dată lui Geoană este opera angajaţilor de la Caţavencu ai maleficului SOV ---> Deci si dumneavoastra credeti ca SOV dirijeaza ziaristii din trustul sa u de presa? Eu cred ca nu-i poate dirija pe toti. Desigur nici nu stiu ca dumneavoastra care dintre tabere a dat scrisorica...cea profesionista sau cea malefica...

2. postul maleficului cei mai credibili jurnalişti, Tolo şi CTP, îl calcă în picioare pe Geoană. Plus tratamentul uşor părtinitor al lui Turcescu în favoarea lui Traian Băsescu. ---> Cei mai credibili jurnalisti, daca poate exista asa ceva (din nou sesizez ca nu aveti incredere in presa, sa fie Basescu de vina sau altcineva?). Totusi cei 2 ziaristi l-au criticat si terfelit pe Basescu la fel, si pe buna dreptate. Turcescu a fost partinitor? Cand mai exact? Cand l-a rugat sa faca liniste in tribune?


3. SOV a schimbat tabăra, s-a folosit de porecla lui Geoană, transformată în mod de viaţă, şi a întins o capcană în care Prostănacu' a căzut, i-a oferit lui Băsescu glonţul de argint. Şi există şi motivul schimbării taberei, arestarea lui Popa. ---> SOV a schimbat tabara cand a spus ca si cu Basescu s-a intalnit in 2004?? O porecla e ca o legenda, are un sambure de adevar. Si se pare ca si dumneavoastra vedeti acest lucru desi il cosmetizati putin ca si cum n-ar fi un lucuru rau. Glont de argint - pai strici asa gloante pe unul cu porecla de prostanac? (eu unul ma indoiesc ca Basescu la mediocritatea lui isi permite asa gloante, probabil il invata cineva...)

4. Un om care se apără călcându-şi pe orgolii. ---> Puteti clarifica daca ati vrut sa spuneti orgolii sau de fapt dosare penale? Chiar credeti ca astia: Prostanacu, Marinaru si Maleficu se bat in orgolii aici?

Eu cred ca urmatoarea fraza sintetizeaza foarte bine opinia dumneavoastra in cazul de fata, restul fiind o "umplutura cu magiun"

"Ce-a căutat Geoană pe la SOV ieri noapte? HABAR N-AVEM"

Sa aveti o zi frumoasa,
Cetateanu' Turmentat

ALTmatei spunea...

As vota cu SOV ca pare cel mai sincer si in acelasi timp si beneficiarul final al afacerii. Cum nu candideaza o sa ii las sa se voteze intre ei. Le urez succese.

Anonim spunea...

Am si eu o informatie pe care nu am vazut sa o fi sesizat cineva: stirea despre vizita lui Geoana a aparut intai pe hotnews si abia apoi pe Catavencu. Hotnews au dat-o in premiera in jurul orei 16 si abia apoi au plusat catavencii. Cred ca ideea ca informatia a fost lansata chiar de SOV e usor gresita deoarece catavencii au dat-o dupa ce a devenit clar ca nu sunt singurii in posesia pozelor si ca stirea a iesit deja pe piata.
Am impresia ca ne-au trimis pe toti pe o pista falsa tocmai prin acreditarea ideii ca informatia a aparut din trustul lui SOV.

ALTmatei spunea...

Ca sa fiu mai clar. Mai stiti: "Le roi est mort, vive le roi"? Si ei si noi suntem prinsi in capacana timpului sau, ei cu o dinastie divina noi cu un electorat in mare parte stupid.

Anonim spunea...

...tot ce ne ramane este sa ne uitam la televizor pentru ca suntem o natie de telespectatori.... SAU?

sau - scriem aici intr-un fel de masturbare furioasa!

Onanismul natiunii produce monstrii :)... ah, si orbire! :)))

Anonim spunea...

Nu trebuie sa ne lasam frustrati de realitate, asta e si lucram cu ea...
Si trebuie sa mergem la vot, altfel le lasam toata decizia aplaudacilor de partid si balciul de aseara o sa se repete de fiecare data, nimic nu se va schimba peste ani, exceptand numarul membrilor de partid, pentru ca asta va fi singurul criteriu de departajare atat timp cat vom sta acasa....Eu nu mai visez de mult timp la candidatul perfect, sau la electoratul destept, e o competitie si cel mai bun candidat la momentul respectiv trebuie sa castige si asta se poate face intr-o mai mare masura cu o participare maxima la vot, doar atunci partidul si smecheriile vor conta mai putin decat performanta reala a candidatilor. Desigur fiecare vom avea criteriile noastre dar in cele din urma cred mai mult in rezultatul unui asemenea vot decat in unul rezultat in urma masinariilor de partid sau intelegerilor de culise....Pur si simplu refuz sa cred ca vom ajunge vreodata sa putem vota candidatul ideal daca nu schimbam ceva in felul in care ne raportam la alegeri sau candidati....

Ovidiu spunea...

În campania asta şi mai ales în ultimele săptămâni ambii candidaţi şi toţi marii moguli au făcut atâtea greşeli încâr orice conspiraţie este depăşită de realitate. Cred că singura explicaţie care stă în picioare e una simplă, veşnică, profund umană, de netăgăduit: prostia. Cu greu se poate găsi o adunătură de prostovani mai mare decât în politico-mogulimea românească. Sunt jalnici, domnule, sunt jalnici!

Anonim spunea...

\
1. Vezi? Cind iti ziceam eu ca nu o sa rateze nici o ocazie sa-si dea cu tesla? :)
2. Ma bucur sa vad ca, candidatii la tesla mea sint mai putini dupa povestea de aseara.
3. Ghici care ar fi ultima lovitura care se poate aplica lui PSD-Geoana. Habar n-am daca o sa o fie, dar... ar fi tare interesant.

Si acum, Machiavelli cel mic va ureaza "Noapte buna".
Am comentat la tine ca la mine nu pot. Stii, campania pozitiva =)))))).

Anonim spunea...

"Acelaşi SOV susţine că s-a întâlnit şi cu Preşedintele Băsescu în timpul exercitării mandatului. De câte ori a fost nevoie."

Da-ti o dovada ca afirmatia asta este adevarata! Tot ceea ce stiu eu este ca SOV a afirmat ca s-a intalnit cu TB in 2004, intr-o parcare. Afirmatia de mai sus este o ipoteza esentiala in rationamentul dumneavoastra, iar daca este falsa aveti o mare problema (nu spun care, ca absolvent de mate o stiti si singur)!

Dan Selaru spunea...

Sunt declaratiile lui SOV.

ionut spunea...

"Da-ti o dovada ca afirmatia asta este adevarata!"

Unde-i dezmintirea lui basescu?

Anonim spunea...

Am ascultat interventia lui SOV si trimit la hotnews:

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6611620-vantu-geoana-venit-mine-relaxeze-palavragit-gramada-basescu-intalnit-prima-oara-2004-intr-parcare-3-dimineata-ascundeam-securitatea-lui-nastase.htm

Nu rezulta de nicaieri afirmatia dumneavoastra. Da-ti o dovada!

ionut spunea...

hotnews e clar impartial:)

Vezi declaratia lui sov de aseara la realitatea tv in interventia telefonica din emisiunea de dupa dezbatere.

Repet: matematic, logic, filozofic sau cum vrei tu, cata vreme sov a declarat ca "s-a intalnit cu basescu in perioada 2004-2009 ori de cate ori a fost nevoie" si basescu nu dezminte aceasta declaratie, n-avem nici un motiv sa n-o consideram adevarata.

Asa ca dane, nici daca anonimul care te someaza e elena ceausescu:), nu tre' sa "da-ti" nici o dovada.

Dan Selaru spunea...

Nu ma cert cu cetatenii care au idei preconcepute. :-)

Francesco spunea...

O prima intrebare: cat este de credibil Vantu cu astfel de declaratii? Efectul cumulativ al vizitei lui Geoana la Vantu in miez de noapte cu intalnirea Nastase-Patriciu-SRS-Melescanu, totul documentat de Academia Catavencu duc la doua posibile raspunsuri:
1. jocul dublu al lui Vantu, care iese din cvasi-anonimatul impus de pedeapsa din justitie in speranta ca va avea parte de clementa noului ales, oricare ar fi acela.
2. prostia lui Geoana si haosul care domneste in randul oamenilor sai. Nu pot sa-mi dau seama ce altceva, ce motiv putea sa-l determine pe Geoana sa faca un pas atat de riscant.

Francesco spunea...

Acelasi Vantu a declarat Evenmentului Zilei ca nu l-a intalnit niciodata pe Basescu:

M.M.: Aţi vorbit, v-aţi întâlnit vreodată cu Traian Băsescu?
Niciodată.

I.L.: Prin interpuşi?
Niciodată.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/844463/Vintu-Pe-Basescu-nu-l-poate-invinge-nimeni/

Chris spunea...

Dragi romani, nu e de ajuns ca trebuie sa alegem dintre acesti 2 buhaiti ai istoriei, dar s-au mai si compromis liberali de-a lungul si de-a latul tarii, si pentru ce? Pentru un viitor ciolan care s-ar putea sa nu fie?! Pentru un inodor, incolor si insipid candidat de la partidul pe care liberalii pur sange il urasc cl mai mult?! Pentru compromiterea totala a lui ciuhandu si punerea pe cruce definitiv a pntcd?! si asta unde, la timisoara unde au murit oameni impotriva celor care azi mi-l aduc pe prostanac drept erou?! Iarasi istoria ne-a jucat o festa si nu am fost instare sa capacitam populatia sa aleaga un altfel de presedinte. Doamne ajuta ca la viitoarele alegeri sa avem candidati nu papusi expirate.

Marius spunea...

Sincere felicitari pentru blog, Dane! Scrii elocvent si nu pot sa nu remarc o multime de comentarii de calitate de la oameni de calitate. Ma bag si io un pic in seama...

Pornind de la ideea ta, se poate emite o multime de teorii "ale conspiratiei". Imi permit sa evidentiez un efect comun al acestor teorii.

Pateficul tau joaca la doua capete. Foarte posibil ca aparitia subita a acestui "Popa din Jakarta" sa fi triggerat aceste iesiri si turnuri in atitudinea lui SOV. Ca a aranjat-o Basescu sau s-a intamplat sa-l aresteze pe nenea ala taman acuma ... nu importa.

In opinia mea, in scenariul dat, SOV lupta numai pentru a-si asigura spatele(sau viitorul, libertatea ... anything). Marea durere este ca apare in scena acest Fat Frumos din Delta si, prin cateva trucuri, inclina balanta cum ii convine. Trucurile nu au impact asupra celor cu ratiuni clare. Insa, din pacate, marea masa a nehotaratilor va fi decident final intr-o situatie aproximativa de fifty-fifty ca si cea data. Si uite asa ajungem sa fim condusi dupa vrerea unui 'chosen one' dintr-asta.

Evident, se poate spune ca masa de decidenti nu asculta numai la ce zice/face SOV, ca mai exista si alti factori care influenteaza decizia nehotaratilor etc.

Relatarea mea de mai sus nu il face pe SOV nici malefic nici "patefic". Omu' efectiv se protejeaza cum poate, nu?!? El a devenit cum spui tu in timp, prin modul in care si-a dobandit averea, prin modul in care a eludat legea si a manage-uit un regiment de ministri si nu in ultimul rand prin atitudinea de la RealitateaTV fata de o angajata a lui: ceva de genul "cu parere de rau va anunt ca salariul dv s-a redus cu 50%".

Anonim spunea...

In vizita aceasta as vedea 2 lucruri
-Geoana si SOV au ceva de ascuns din trecutul lor, ceva care e pe punctul sa fie denuntat in curand, iar arestarea lui Nicolae Popa i-a pus in alerta sa se puna de acord asupra acelui aspect din trecut

-SOV subtil si elegant incearca sa si-l aproprie pe Basel, si i-a intins lui Joana o capcana.

ionut spunea...

"http://www.mediafax.ro/politic/basescu-m-am-intalnit-cu-vantu-dar-nu-intr-o-parcare-relatia-noastra-e-alterata-5154341/"