marți, 5 ianuarie 2010

O competiţie ruşinoasă

Între comunistul Stroe, cică liberal, şi PDL-istul Prigoană, beizadea de Dorobanţi, aş alege, fără dubiu şi mişto, beizadeaua.

Că are deja începuturi de comportament de tip taliban şi că minte fără neruşinare e evident dar poate viaţa-i scoate în faţă evenimente care să-l schimbe, să-i arate că mersul fără carnet e o infracţiune şi că a scăpat pentru că sistemul juridic nu funcţionează. Şi că în acest moment candidează pentru că tatăl lui are bani, nu pentru că este el copt politic pentru Parlament.

Că promite metrou e aberant, să nu mai alegem primari şi Guvern dacă se ocupă Parlamentul de infrastructură. La harababura dintre puterile din Stat o promisiune cretină nu mai contează.

Între cei doi, Prigoană reprezintă răul cel mai mic, nu ştiu dacă m-ar convinge să ajung până în cabina de vot. Cum n-am treabă cu colegiul respectiv rămâne la latitudinea şi altitudinea celor care se află în nefericita situaţie de a se duce iar la vot.

Dar nu există în cele două partide personaje mai credibile? Tragic, nu! La PDL, faţă de propunerea anterioară, catastrofică, această propunere a lui Prigoană e un vis. În luptă cu finul lui Gigi Becali, Prigoană e un lider charismatic. PNL a început cu Stroe şi termină cu Stroe, un personaj fără nicio şansă de evoluţie. O dramă. Din fericire PSD n-a mai adus încă un dezastru ambulant. Prigoană e cel mai puţin năimit în noroiul politicii româneşti, poate nu se afundă în mocirlă de tot. Cu precedentul Ridzi în memorie, cu tot.

Cu tristeţe, o competiţie ruşinoasă.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment. Nu sunt ziarist, n-am legătură cu mogulii sau partidele.

15 comentarii:

horia spunea...

metroul este apa de ploaie; nu e treaba unui parlamentar sa se ocupe de asta; de asemenea, domnul Prigoana H. e si un pic dezinformat, in sensul ca Metrorex se pregateste sa lanseze licitatii pentru finalizarea respectivului tronson

de asemenea, iarasi nu e treaba unui parlamentar sa se ocupe de proiecte cum ar fi reabilitarea teatrului masca...

pentru cele de mai sus,exista primarul

Vasile D spunea...

Tunelul metroului e deja gata mai trebuie statiile asa ca nu ar fi aberant daca chiar s-ar face.
Prigoana Jr nu e chiar prost in comparatie cu EBA e chiar stralucitor.
Nu cred ca va fi un entuziasm la vot masinariile de partid vor decide...

Camil Stoenescu spunea...

o competiție tipică pentru lipsa de oameni și idei cu care se confruntă partidele politice românești

molia spunea...

La Prigoana, Mosu (aka Mos Prigoana) i-a facut cadou - "candidat al PDL pentru Colegiul 1 pentru Camera Deputatilor" pentru ala mic.
Daca imi aduc bine aminte, la dezbaterea Basescu-Geoana, era si "Horrorius"acolo undeva prin spate. Ce bine este sa te gandesti din timp la viitorul tarii, prima in politica fii-mea si apoi copii la prieteni. Poate se fac si rude intre timp.
Pupata piata politica!

Anonim spunea...

In Romania , partidele politice nu duc lipsa de oameni calificati, experti , in adevaratul sens al cuvintului .
Problema vine de la sistemul de finantare a acestor partide si implicit de la sistemul de promovare , sustinere a elitei partidului .
Cum foamea de bani este mare , bilanturile anuale oficiale demonstreaza ca donatile firmelor , persoanelor juritice , depasesc enorm sumele de bani primite de la membrii cotizanti .
Neoficial , banii dusi cu plicul,punga, geanta sau valiza ,sint si mai importanti.
Efectul general , baietii cu bani "cumpara " fotolii , pozitii in partide si in schimb primesc "dedicatii" de la bugetul national sau local .
Deci , puterea trebuie "cultivata" , ocrotita , pe cit posibil pe linie familiara , din tata in fiu si/sau cu ajutorul rudelor !
De remarcat ca in alte tari, nu in toate , o astfel de logica interna, in activitatea partidelor este extrem de dificila ! Au legi impotriva conflictului de interese ( buzunarul statului nu este egal cu buzunarul propriu ).
In alte tari , moralitatea transparenta impiedica in fasa o degenerare a politicii in afaceri personale .

Deceneu spunea...

@Dan Selaru "Etichetarea adversarului prin menţionarea şcolii de gândire, clasei sociale, organizaţiei profesionale sau partidului
politic din care acesta face parte constituie o încălcare a regulilor polemicii şi dezvăluie slăbiciunea lipsei de argumente." :)

Securistii sunt ca energia nucleara, nici buna nici rea, depinde de destinatia pentru care se utilizeaza. :)

Stroe are certificat ca nu a facut politie politica, pentru ca parlamentarii trebuie sa depuna o declaratie in acest sens.
Cu ce e mai de condamnat Stroe decat Basescu?

Regretatul C Coposu avea consilier un om care a lucrat in servicile secrete externe si asta in '90.

Tu dupa de ani ai ramas sub efectul propagandei si incalci si si regulile pe care le-ai stabilit?

Dan Selaru spunea...

Scuza-ma dar nu am zis securist ci comunist. Si am spus ca nu are nicio sansa sa evolueze. Comunismul este o doctrina nociva umanitatii asa cum a fost si fascismul. Iar el a raspandit-o ani la rand. Apartenenta la acest grup de gandire ne da masura caracterului.

Adrian Teacă spunea...

Dan Şelaru, zău dacă mă deranjează cu ceva că a fost comunist. Şi Băsescu a fost, şi Năstase a fost, şi Constantinescu a fost. Toţi trei personalităţi accentuate, care şi-au pus amprenta pe "epoca" lor. În bine sau în rău. Problema e, ce personalitate e Stroe? Cum gîndeşte? Cît e de destupat la minte? Mie, unuia, mi se pare cam tern. Cît despre junele Prigoană, dacă ar fi prins perioada ceauşistă, ar fi fost un sprinţar utecist, e clar, băiatul e oportunist pînă la prăsele. Dacă te interesează, vezi şi http://teaca.wordpress.com/2010/01/05/rati-ai-dreacu-de-sarantoci/

Bogdan Glavan spunea...

Daca as fi condamnat sa votez, as vota ca si tine, cu H.P.

Dan Selaru spunea...

Doar ca unul a facut-o si unul n-a avut "sansa".

Deceneu spunea...

Care ti se pare mai arogant si mai tupist dintre cei doi?
Care pare sa aiba mai mult bun simbt?

Chiar crezi ca asta nu conteaza?
Conteaza mai mult ca are Mai multe firme decat ani de viata: Honorius Prigoana e actionar la 35 de SRL-uri

Cu ce fonduri au fost facute firmele?
Nu crezi ca e doar paravan al unor interlopi?

Dan Selaru spunea...

Sa fim seriosi.

Anonim spunea...

Desi pare off topic, tot despre festivalul national "Reformarea Statului" e vorba si despre zelosii lui interpreti.
Acum cateva luni, cand Dumneavoastra laudati reusita implementarii sistemului de pensii v-am dat ca si contraexemplu pensia soacrei mele de 191 Lei (deci mai mica decat pensia minima clamata de 350 Lei). Soacra mea a fost cadru didactic universitar si a iesit la pensie in urma unui AVC dupa 24 de ani de munca. Ati replicat ca ori mint or manipulez incercand cu un exemplu particular sa demolez o teorie generala. Prin replica mea, e drept emotionala, v-am spus ca ma simt ca un elev in fata unui activist UTC excedat de lipsa de nivel politic a celui din fata sa (exprimarea a fost mai metaforica - n-ati inteles-o).
Se dovedeste acum ca pensia soacrei mele nu este nici pe departe un caz singular si ca deci povestea cu pensia minima de 350 Lei nu este decat inca un balon umplut cu demagogie al partidului-stat (ca si 6% din PIB pentru educatie si Pactul pentru Educatie, si acordarea gratuita de servicii medicale de baza celor asigurati, si asigurarea de medicamente compensate, si facilitarea tratamentelor medicale in UE conform conventiilor semnate de Romania, ca si bursele de stat ale guvernului roman, etc).
Soacra mea are noroc pentru ca are cine sa o ajute astfel ca o pensie cu cateva sute de Lei mai mare nu ar face-o mai fericita. Abunda insa la televiziuni prezentari de alte cazuri - unele dramatice.
Nu pot decat sa imi doresc ca macar printre rudele Dumneavoatra cele mai indepartate (asta daca aveti sau vi le recunoasteti sau daca va pasa de ele) sa aveti pe cineva care sa tanjeasca la o pensie atat de mare cat pensia minima garantata.
Probabil ca nu am respectat regulile; puteti sa imi stergeti postarea - nu ma intereseaza sa-mi vad postarea pe blog.

Anonim spunea...

ridicol mesaj, de obicei va apreciez articolele atent argumentate, rationale, cu abordari stiintifice

acum singurul argument e "stroe e tern"... de cand asta e un argument impotriva unui om? Un argument atat de subiectiv de la un om care pare destul de liberal ca ideologie?

nu m-as duce la vot, nici nu sunt convinsa ca honorica e prototipul smecherului de dorobanti, dar ma surprinde superficialitatea pe care o afisati

Anonim spunea...

"Că promite metrou e aberant, să nu mai alegem primari şi Guvern dacă se ocupă Parlamentul de infrastructură."

Dar daca Ministrul Transporturilor, Ministrul Finantelor si Primul-Ministru, sustinuti de Presedinte, de majoritatea parlamentara si de primar promit pe 13 noiembrie metrou in Drumul Taberei si o luna mai tarziu nu aloca banii pentru el, cum e?

Proiectul de buget a fost depus la Camera Deputatilor pe 24 decembrie 2009 si dintr-un necesar de 488 milioane euro pentru metroul Drumul Taberei, s-au dat sub 8 milioane...

Cred ca in orice ecuatie in care apare PDL, raul mai mic este necunoscuta care nu contine particula "PDL".