marți, 9 februarie 2010

Ne-au tăiat sau nu ruşii gazul

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii, zice că ruşii au tăiat 2 milioane de metri cubi din gazul livrat. Ministerul Economiei nu zice nimic. Transgaz nu zice nimic. E linişte şi pace. Videanu în schimb ne spune că Aleksandr Medvedev, şeful de la Gazprom, vine pe la noi. Ba, mai mult, că toate ţevile de gaz care o să se construiască o să treacă pe la noi.



Dezinformează Iancu? Şi dacă da ce interes are? Că situaţia e violetă v-am spus. Se întâmplă ceva, e prea mare coincidenţa apariţiei în acelaşi timp, Videanu să-şi expună realizările şi frăţia cu Gazprom (de când trece South Stream prin România?) şi Iancu să ne spună că ruşii, fără avertisment, ne taie gazul. Cum se face că Videanu nu spune nimic despre asta?

Are legătură cu victoria taberei proruse de la Kiev? A celei foarte proruse că nici madam Timoshenko nu era anti. Lumea zice că da. Dar aşa repede? Sau e prima plată pentru scutul antirachetă?

Mie-mi cam miroase, nu a gaz.

26 de comentarii:

Anonim spunea...

Curios 1. Doua milioane de mc pe zi? pe luna? ne taie de tot? ne taie pana trece gerul de la ei? ne taie suplimentarea de acum 10 zile? Fara detalii sunt toate speculatii (mai ales la Anateme). Iar legarea gazelor de scut este o alta speculatie ("roshie" de asta data)

Camil Stoenescu spunea...

și-așa aveam prea multe...gaze

Tibi spunea...

daca va uitati in gura astora care se perinda pe la antene o sa auziti ca o sa vina si sfasitul lumii!!! Si asta numai din cauza ca a iesit Basescu presedinte...Stergeti oameni buni din grila de programe tot ce tine de trustul intact si o sa va fie ceva mai bine, o sa deveniti mai optimisti, mai pozitivi si ....cu siguranta o sa va simtiti mai bine

Tibi spunea...

si inca ceva....incercati sa nu va mai uitati la stirile cu accidente, violuri si alte mizerii d'astea pe care toate posturile TV le catalogheaza ca fiind "informatii". Cand le aud pe alea dupa ce ne prezinta un viol folosind expresia "acestea au fost informatiile de aici" imi vine sa le sparg debla aia seaca. Oare ce cred ei ca ne-au "informat" in momentul in care ne prezinta faptul ca unu' si-a zdrobit creierul de asfalt pentru ca mergea cu 250 Km/h cu motocicleta?

Larsy spunea...

Lasa ca pana ne facem scutu' mai gasim gaz prin rezerve. Iar dupa aia vom avea scut, ce ne mai trebuie gaz ?
Ironia soartei este ca unul din potentialii fuernizori de gaz ai Nabucco (proiect ipotetic dar favorit al lui Base') era chiar... Iranul. AM o senzatie ca nici Iranul nu va mai pompa ceva daca aceasta himera de Nabucco se va face vreodata (ca doar tot ameninta lumea zilele astea ca scutul e contra lor si nu a Rusiei)

Anonim spunea...

Pe site-ul ministerului economiei zice ca "Furnizarea gazelor naturale catre consumatori se desfasoara in conditii de normalitate"

http://www.minind.ro/presa_2010/februarie/09_febr-info_situatie_gaze_090210.pdf

Dan Selaru spunea...

Stirea e in toata presa si e datoria lui Videanu sa zica da sau ba.

Dan Selaru spunea...

Uite ca a zis. La 8 45 nu scria nimic. Deci e dezinformare. Care e scopul?

Detectiv 001 spunea...

E dezinformare din partea domnului Iulian Iancu. Nu cred ca are neaparat nevoie de un scop. Uneori oamenii care vin la Antene zic unele lucruri in asa mod in care sa provoace controversa. 8,9 inseamna cu 1,1 milioane mai putin de 10 cat aveam inainte. Nu inseamna nimic. Contractele de furnizare au specificat un minim si un maxim. 8,9 se incadreaza in minim dar daca spui populatiei ca rusii "au taiat" 1,1 mil mc gaze ti-ai atins scopul - ai creat reactia.

Vasile D spunea...

pai scopul e sa mentina aia 5 mil care l-au votat pe prostanacul violet

Ionut spunea...

"South Stream este un proiect în care cea mai fezabilă variantă trece prin România", a spus Videanu.
De aici. Ceea ce ar fi o cu totul alta mincare. De peste.
Eu nu imi amintesc ca Videanu sa fi spus "că toate ţevile de gaz care o să se construiască o să treacă pe la noi." Se poate, poate nu am fost atent. Pina una alta Menaru a spus ca Videanu a spus. Selaru a spus ca Menaru a spus ca Videanu a spus. Telefonul fara fir.
Iar Iancu a spus da' a uitat sa spuna ca mai acum doua saptamini am cerut un supliment de gaze din import, ca din cauza gerului nu aveam presiune pe tevi.
Tz, tz, tz ...

Dan Dinu spunea...

din pacate suntem in tara in care daca unul spune ceva in secunda urmatoare sare altul ca sa-l contrazica.
Domnul Iancu, conform CV-ului pare foarte competent sa vorbeasca despre Gaze si Petrol. Dar, din pacate pentru noi, este membru PSD. Asa ca "sarcina" sa de Partid este sa critice tot ceea ce face (sau ceea ce NU face) actualul Guvern.
Iar daca stirea mai apare si la Antena3 (cu ai lor Gadea, Ciutacu samd) este destul de clar...

Dan Selaru spunea...

Aveti un mod de gandire absolut paranoic. Daca eu spun ca legea gravitatiei functioneaza si pentru Traian Basescu si o spun langa Ciutacu e clar dezinformare si sunt vandut PSD.

Anonim spunea...

Nu cred ca e paranoic, e pur si simplu realist. Pentru ca la noi politica asa este inteleasa, criticam tot timpul adversarul, nu venim cu propuneri constructive.

Anonim spunea...

Pentru a stabili adevarul propun sa se faca un poll, sa voteze tot vizitatorul acestui site daca ne-au taiat sau nu rusii gazul. In felul asta adevarul va fi stabilit cu certitudine, informatia va fi completa, verificata din zeci de surse si nici nu va trebui sa-si bata nimeni capul cu adevarul spuselor lui Ciutacu/Iancu etc.

Dan Selaru spunea...

http://www.antena3.ro/pdf/mincomgazsit.pdf

Ce zice Ministerul.

Anonim spunea...

EXPLICATIA:

Toatta lumea are dreptate. Fiecare spune jumatate de adevar.

Contractul cu rusii spune ca livreaza gaze intre un minim si un maxim, zilnic. Minimul este de 8,9 mil mc.

Pina acum au livrat cu 2 mil mc zilnic mai mult decat minimul.

Acum au redus la minim, incadrandu-se in contract, adica livreaza in parametri legali.

Nu e nicio contradictie.

Autogreen spunea...

Rusii ne-au luam multe lucruri in ultimul timp de la uzine mutate cu tot cu muncitori pana la tezaur care s-a dus si nu s-a mai intors. Faptul ca ne taie gazul in plina iarna e o nimica toata.

LiaLia spunea...

Anonimul de la ora 13:31 are dreptate, în zilele cu ger nasol de la noi s-a suplimentat cantitatea zilnică de la ruşi cu 2 milioane, acum s-a revenit la normal, deci s-au tăiat 2 milioane. Domnul Iancu are nişte frustrări personale, prin 2007 dădea puternic în ANRE, uitând că şi el fusese preşedinte la ANRGN (înainte să se unească cu energia sub un singur nume ANRE), scopul lui fiind şefia ANRE-ului. Nu i-a ieşit. A fost după aia în nişte cărţi să ajungă ministru al Economiei, când PSD-ul se pupa cu PDL-ul, nici asta nu i-a ieşit. Acu i-a rămas doar să fie băgat în seamă.

Dan Selaru spunea...

Miroase a manipulare. Am stabilit.

Ionut spunea...

Nu e nici o manipulare. Unii vor sa para interesanti. Altii ii ajuta. Am stabilit. ;)

Dan Selaru spunea...

Iar unii inteligenti.

Ionut spunea...

Daca a nu pune botu' la dorintele lui Iancu ori ale lui Videanu de a parea interesanti e o dovada de inteligenta - da.

Anonim spunea...

Nasol Selarule, nu prea mai ai subiect de comentat, trebuie sa cauti altceva , cu zvonuri din astea nu faci bani...

Superstar- spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Dan Selaru spunea...

@ultimul anonim
Imbecilii care ne conduc imi dau suficiente subiecte. Dar n-am timp sa le spun cat de tampiti sunt, Si nici nu-i intereseaza nici parerea ta, nici a mea. Nu schimb niciun link.