duminică, 16 mai 2010

Politicienii la televizor

"Decizia de a interzice prezenta membrilor PD-L la posturile Realitatea TV si Antena 3 a fost una proasta. Si va spun cam care a fost logica acestei hotarari. S-a crezut ca absenta noastra va duce la scaderea rating-ului, implicit la mai putini bani din publicitate, iar in final ar fi trebuit sa duca la chemarea de catre realizatori a membrilor PD-L" - Sever Voinescu

Aveam o părere mai bună despre Sever Voinescu dar o asemenea declaraţie nu denotă decât o prostie imensă. Hoară, Boc sau TRU sunt la fel de nocivi ca Simona Sensual sau Monica Columbeanu, agresivi, infatuaţi, superiori, ilogici, nesimţiţi. Ce credea Sever Voinescu? Că nu există oricând o Simonă Sensual care să-i ia locul lui Hoară? E plină ţara de ciuvici. Omul e gazetar? Da! Înseamnă că habar n-are pentru cine scrie sau vorbeşte.

Problema e că aşa vede lumea PDL, că dacă scoţi demagogii de pe post scade ratingul. Creşte, domnule Voinescu, creşte ratingul. Proştii pe care-i trimiteţi la televizor iau 2 înjurături şi te fac să schimbi postul. Cu cât sunt mai puţini cu atât mai bine. Dacă toate partidele v-ar urma exemplul am avea o ţară mai bună.

Nu mai vreau să văd la televizor membri de partid sau gazetari aserviţi. Pur şi simplu, manipularea şi dezinformarea au atins asemenea cote că fiecare om politic imbecil lipsă de pe ecran face postul mai bun. Ce-ar fi ca timp de 2 săptămâni să nu mai apară niciun politician la televizor? Ar creşte ratingurile. Şi poate dacă nu apăreţi la televizor faceţi şi ceva pentru ţară. După ce aveţi şi nişte rezultate apăreţi şi pe post.

Nu vreau să-mi explicaţi că mogulii sunt răi. Că pe Voiculescu l-aţi folosit în 2005 şi pe Vântu în 2009. Sunt răi când nu sunt în tabăra voastră. Vă meritaţi unii pe alţii. Băsescu pe Vântu şi Voinescu pe Gâdea, nişte demagogi penibili. Diferenţa e că televiziunile lui Voiculescu şi Vântu pot fi sărite, Băsescu şi Voinescu, nu. Ei sunt plătiţi din bani publici.

Şi dacă vrei să ştii, Sever Voinescu, hotărârea a fost bună. Sunteţi mai simpatici de când nu mai apăreţi la televizor. N-aveţi motiv să apăreţi, sunteţi la putere şi ne-aţi adus la sapă de lemn. Nu mogulii sunt vinovaţi de dezastrul ăsta. Altele sunt păcatele lor.

Poate îi convingeţi pe Antonescu şi pe Ponta să nu mai trimită pe nimeni la televizor. Să tăceţi, cu toţii, din gură. Măcar din bun simţ dacă nu de ruşine.

Speranţe deşarte.

26 de comentarii:

DanBruma spunea...

Eu am doar o mica intrebare, daca nu te superi: poti spune ce te-a facut sa ai o parere buna despre Sever Voinescu Cotoi pana la acest articol? Te intreb asta pentru ca eu nu am gasit nimic interesant nici in activitatea lui de jurnalist nici in vederile lui politice.

Tino spunea...

Intr-o sociewtate corecta (nu perfecta!!!) as avea pretentia ca televiziunile sa ii inlature de la aparatia pe sticla.....sunt naiv, stiu.

Dan Selaru spunea...

SV e din ce in ce mai demagog.

Lars spunea...

Acolo unde i-ati mentionat pe Hoara si TRU ati uitat sa-l mentionati si pe Boureanu, un alt ingamfat fara logica ce creeaza o imagine ultra-negativa pentru PDL la fiecare aparitie in emisiuni.

Parvan spunea...

Dan: Gresesti flagrant: sensuale si cuvici sunt disponibile ca oferta oricand exista premiza ca asta produce audienta convertibila in bani.... si vor fi siponibile atata vreme cat canalele media vor fi interesate de raportul dintre venituri si cheltuieli.
Cretinatatea cu "mogulii" care dicteaza la ce sa se uite "poporul" e o prostie oricum ... dar spusa de tine (mesager distinct pe hotnews) e cel putin ciudata.

Faptul ca apar sau nu pe sticla nu tine de dorinta de a-si arta freza si nici de variatia farfuriei finantatorilor canalului media. Tine de legatura pe care o doresc cu oamenii existenti de cealalta parte a ecranului.

Iar baietii si fetele astea din politica traiesc la propriu din alegerile oamenilor. A refuza sa fii prezent in alegeri e sinucidere. A-i obliga pe subordonati sa nu comunice e ... (sever spune doar "prostie")

Ideea ca politicienii nu mai produc efecte daca ar fi cenzurati pe sticla e la fel de "intemeiata" ca si ideea ca pot sa guverneze si sa nu-i intrebe nimeni ce fac :)

Dan Selaru spunea...

Corect ce spui. Problema este ca sunt atat de departe de ce se doreste de la ei ca mai bine nu mai apar. Sunt atat de demagogi ca lipsa lor de pe ecran le face bine.

Dan Selaru spunea...

Si pentru aia care ma injura pe Hotnews, le comunic ca am refuzat, refuz si voi refuza aparitia mea la radio sau televizor pe teme care privesc societatea romaneasca. Scriu doar aici si numai aici. Fara bani.

DanBruma spunea...

@Selaru: Spui "SV e din ce in ce mai demagog" Evolutia lui Cotoi este totalmente normala: dupa ce ai fost basescolog ca jurnalist nu poti fi decat demagog ca politician.

Dan Selaru spunea...

Basescu nu e raul absolut cum nu e nici binele absolut. E undeva pe la mijloc. A-l apara pe Basescu in orice conditii e la fel de nociv ca a-l acuza in orice conditii. Moneda are totdeauna doua fete. El vede din ce in ce mai mult numai una.

deaceea spunea...

SV spune acolo asa: "Si va spun cam care a fost logica acestei hotarari. S-a crezut ca absenta noastra va duce la scaderea rating-ului..." Logica nu ii apartine, el nu face decat sa expuna parerea dominanta printre cei care au luat acea decizie. Nu inseamna ca si-o si asuma.

Dan Selaru spunea...

Dar ce, l-a pus cineva sa spuna ce nu crede? Asta e definitia demagogiei.

Unknown spunea...

domnule selaru, daca publicatzi pe hotnews, si nu vretzi sa raspundetzi acolo, dece, macar nu publicatzi toate interventziile la articolul dv.
poate aici imi vetzi raspunde: sa fitzi in locul oricarui politician pedelist, atzi face fatza orei de foc ? lui dinescul, ciuvica, ursu cu cucoana, insipidul actor permanent penelist si multzi altzi invitatzi.
radetzi de hoara, dar el prins realitatea in ofsaid, cu telefoane false, dela fasi directori de agentzii.
asta e jurnalizmul pe care'l agreatzi. eu nu's politician, dar, dea ssi fi, nu m'asi incumeta la ora de foc sau la dumitrescu. nu esti lasat sa vorbesti, acolo. atunci, la ce bun ?!

Anonim spunea...

"...au atins asemenea cote că fiecare om politic imbecil lipsă de pe ecran face postul mai bun."

Cred ca o exprimare in genul:
"au atins asemenea cote incat absenta oricarui om politic imbecil le reduce."
era ceva mai eleganta :p

"Să tăceţi, cu toţii, din gură. Măcar din bun simţ dacă nu de ruşine."
cred ca existenta bunului simt include si sentimentul mentionat la sfarsit :p
nu e neaparat un pleonasm
(asa cum poate fi considerat "om politic imbecil") dar, pare la fel de neelegant.

altminteri,
SV sau RM macar o fac pe fata in timp ce altii mimeaza (extrem de prost) independenta.

DanBruma spunea...

SV a fost basescolog? Da. Incepe sa devina demagog? Da. Basescu e demagog? Da. E demagogia raul absolut? La asta astept sa raspunzi tu.

Dan Selaru spunea...

Nu demagogia e raul absolut, cu ea se incepe.

@oboreanu, nu rezista nimeni la "ora de foc", si nu s-au mai dus. Parerea mea e ca au facut un lucru bun.

Faptul ca se intorc e prost.

@anonim, e scris la 5 jumatate dimineata. Ai dreptate.

Dan D. spunea...

"Aveam o părere mai bună despre Sever Voinescu dar o asemenea declaraţie nu denotă decât o prostie imensă."

Nu am inteles care e legatura dintre declaratia lui Sever Voinescu si prostia actiunii.

"Si va spun cam care a fost logica acestei hotarari. S-a crezut ca absenta noastra [...]"

Logica nu a fost a lui SV, declaratia este.

Dan Selaru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan Selaru spunea...

Pai logica a fost gresita, ca si declaratia. Ce nu pricep ei este ca daca lipsesc castiga.

parvan spunea...

Oboreanu: pai daca "nu rezista" si nu pot comunica in locurile unde sunt cetateni (fie ea ora de foc, sinteza zilei, targuri, piete, oboare etc) renunta la increderea cetatenilor din acele locuri si se bazeaza doar pe cei cu care pot comunica.
Daca locurile in care pot comunica asa cum vor nu capata un plus de audienta de la prezenta lor atunci n-au castigat incredere ci doar s-au hranit din increderea canalelor pe care au comunicat (B1, OTV, zoso, bleen etc) iar daca si acolo pierd audienta ... problema e in ce comunica.

Dan: Daca "lipsesc" castiga timp si poate bani, politic n-au cum sa castige nimic prin absenta. Mai ales cand trendurile sunt in jos si cand faptele si "sustinatorii" necesita suport.

Pongo spunea...

SV este asa cum a fost intotdeauna. Unul care l-a ajutat pe baselu in 2009 sa ajunga presedinte nu poate fi decat demangog. Te-am lasat acu niste sapt. cu lista aia de demagogi....Intre timp s-au mai clarificat niste chestii, s-au mai prefigurat niste falimente, etc.

Sa fim seriosi, cine ajuta ciumatu sa aiba fata umana nu poate fi decat demagog.Lucretiu Patrascanu a fost un idiot care a "ajutat" niste oameni cinstiti sa ia tzeapa cu comunistii. Faptul ca a fost debarcat de ciumatzii momentului nu inseamna ca merita vreo statuie ceva. Tot rau a facut.

DanBruma spunea...

Ok, Selaru, cu demagogia se incepe. De cand stii tu ca Basescu e demagog? Eu stiu ca e demult demagog (unul bun doar de vorbe de ametit poporul) Daca si tu stiai demult asta si l-ai votat totusi, nu trebuie sa te miri ca ai acum ce ai votat.

Dan Selaru spunea...

L-am votat in 2004. Si nu regret.

Anonim spunea...

Nu sunt un fan al lui Voinescu, dar intreg articolul nu este decat un simplu sofism. Desi dl Selaru reda un citat care sustine o idee (Sever Voinescu: "Decizia de a interzice prezenta membrilor PD-L la posturile Realitatea TV si Antena 3 a fost una proasta"), incepe constructia critica pe ideea contrara, potrivit careia Voinescu ar sustine ca a fost o idee buna. Ba chiar incearca sa transmita subtil ca ideea i-ar apartine chiar lui Voinescu. Ceea ce, din cate stiu eu, e la fel de fals.

DanBruma spunea...

Selaru, fara bancuri, respecte pentru cei care nu scuipa pe votul propriu.

Cosmin spunea...

Au mai incercat vreo doi sa-ti explice, ma chinui si eu, ca vad ca esti ori greu de cap, ori rau intentionat: SV nu a sustinut vreodata decizia liderilor PDL, nici nu a crezut, asemenea lor, ca vor scadea ratingurile. Pur si simplu ne-a spus ce a fost in mintea alora cand au decis sa nu mai apara la R/A3. Ai inteles...?

DanBruma spunea...

@Cosmin: Selaru a inteles asta, ce nu a inteles el si nici eu, trebuie sa recunosc, este de ce acest tip destul de slab jurnalistic si politic nu a spus cum a spus C. Preda ca PDL face rau nemaivenind la tv? Acest tip "viteaz" vine si se da mare dupa ce a trecut furtuna. Pentru mine e un iepure fricos cu kk in pampersi :) cand il vede pe Basescu.