“The Budget should be balanced, the Treasury should be refilled, public debt should be reduced, the arrogance of officialdom should be tempered and controlled, and the assistance of foreign lands should be curtailed lest the Republic become bankrupt. People must again learn to work, instead of living on public assistance.”
Marcus Tullius Cicero, 55 BC
Şi mai sunt unii care cred că trăiesc vremuri speciale. Dar există soluţii pentru viitor. De la TED. Are traducere în română. Pentru cine nu ştie David Cameron este actualul Premier al Marii Britanii.
PS Clipul mi-a fost sugerat aici.
miercuri, 14 iulie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
11 comentarii:
Pe mine m-a impresionat ca un politician vorbeste despre controlul activitatii clasei politice de catre populatie.
Exemplu cu transparenta din statul american, cu evidenta fiecarui dolar cheltuit si contractele realizate prin licitatii electronice, sunt masuri care reduc dramatic arbitrariu, abuzurile si in final coruptia.
Cu asemenea reforme democratice se mareste eficienta cheltuirii banului public si creste calitatea adminstratiei.
Pana la urma, tot un demagog si domnul Cameron, ca orice politician respectabil. "We are running out of money", auzi la el...
Pana la siteuri nu-stiu-cum, care seamana teribil de mult cu elicitatii.ro sau mai stiu eu ce, si domnul Mare Speranta a marit taxele si a redus cheltuielile in Marea Britanie.
Interesant totusi ca un premier foloseste (cel putin teoretic) sfaturile unor economisti behavioristi importanti. Asta ar duce (tot teoretic) la ceva masuri "incentive-based", cum e si exemplul cu factura la curent. Interesant, pentru ca sunt greu de clasat aceste masuri in doctrinele clasice. Nu e nici dreapta, nici stanga, nici neinterventie totala, nici controlul statului. E... PR.
cicero n-a fost luat in seama. roma antica a amanat prabusirea vreo cateva sute de ani, transformandu/se din republica in imperiu. cred ca asta vor face si politicienii contemporani. mai degraba ii vor cuceri pe martieni decat sa renunte la cheltuieli desantate si la aroganta pe cat de omniprezenta, pe atat de searbada.
cat despre cameron, totul bine si frumos, dar sa nu uitam ca NU era la putere in momentul discursului. oricum, macar discursul lui spune ca stie destul de bine ce ar trebui de facut (nu si ca ar face, bineinteles) si ca are umor. politicienii romani nu stiu ce e de facut (sunt prosti, cu alte cuvinte, termenul prost fiind, in cazul de fata, contrarul atat a termenului inteligent, cat si a termenului competent), iar despre umor, ce sa mai spunem?
Păi la noi funcţionează deja SEAP-ul dar n-am auzit că s-ar fi redus "dramatic arbitrariu, abuzurile si in final coruptia".
@Adrian Năstase - Confunzi implementarea cu functionarea.
Si democratia a fost implementata, dar functioneaza la "parametrii de avarie".
This simply remarkable message
Ai dreptate, îmi cer scuze, am uitat ghilimelele de rigoare.
:)) Foarte putini au observat aroganta domnului Cameron sedusi probabil de discurs si de potentialul viitor. Daca sunteti atenti, atunci cand domnul Cameron arata ca oamenii vor conduce, in fundal se vede ca guvernul este inca acolo... la fel de mare. Mesajul este "de acum incolo guvernul va fi la fel de mare, dar voi veti munci mai mult, veti avea grija de voi, veti fi mai responsabili etc". Pentru cei ce stiu ce-a facut Cameron se numeste "tongue in cheek" :)
Pentru clarificare puteti pune urmatoarea intrebare: "Cat s-au redus impozitele in Marea Britanie de cand domnul Cameron a castigat alegerile? Cand sunt preconizate reducerile de impozite?" Daca oamenii au puterea si responsabilitatea sa faca ceva trebuie sa le fie asigurate si fondurile sa faca ceva. Macar prin reducerea exproprierii.
Putin scepticism domnilor... in fond, si domnul Cameron este un politician (ca sa apreciati sinceritatea lui trebuie sa stiti ca si-a "photoshop"-at afisele de campanie mai ceva ca vedetele de la Hollywood; desigur asta poate spune mai multe despre electorat decat despre domnul Cameron, dar asta-i alta discutie).
Trimiteți un comentariu