Ieri a fost o zi neagră pentru România. Un şir interminabil de gafe, declaraţii, fapte ne arată că odiosul regim comunist, continuat cu hotărâre de vopsitul democratic regim burghezo moşiliesc, nu numai că nu se aproprie de final, dimpotrivă, este mai vioi ca niciodată şi se transformă. Cei 22 de ani trecuţi de la Revoluţie nu au schimbat aproape nimic, au fost un intermezzo.
Şi să dovedim.
Bogdan Drăgoi, Ministrul Finanţelor Publice, refuză să plătească integral cele 16 miliarde de Euro pe care Statul Român le datorează celor cărora le-a luat bunurile. Explicaţiile sunt halucinante, că s-a semnat Pactul Fiscal, când acel Pact a fost semnat nu se ştiau aceste datorii? Când Ion Iliescu a declarat că "proprietatea e un moft" a ieşit scandal, acum, când Statul chiar ne arată că e un moft, e linişte şi pace. O altă "explicaţie" este aceea că principala victimă este Biserica Catolică, şi? E mai puţin proprietară Biserica Catolică? Nu, e doar o veche şmecherie propagandistică comunisto-securistă, victima devine duşman al poporului. Dreptul la proprietate e o glumă.
Doi muţunachi ai clasei politice propun o lege prin care votul e obligatoriu. Unul dintre ei declară "Oamenii nu ar trebui lasati sa decida. Si acum sunt lasati si nu participa la vot". Există cineva, ei, clasa politică, care ştiu mai bine ce trebuie făcut şi cum. Noi, poporul, sau pulimea, cum doriţi, nu ştim. Pentru clasa politică democraţia devine o obligaţie, pentru că noi suntem consideraţi incapabili să ne decidem viitorul. Exact ca în comunism.
Ministrul Agriculturii nu se lasă mai prejos şi declară că Ceauşescu nu era tâmpit, asta pentru că pe vremea lui erau CAP-uri. Ceauşescu nu era tâmpit, era un scelerat, dar, lăsând la o parte faptul că oficial cooperativizarea s-a terminat în 1962, înainte de regimul Ceauşescu, ce uită să ne spună domnul ministru este că pistolul, bătaia şi furtul, la care se adaugă puşcăria, au fost metodele prin care s-a făcut cooperativizarea. Prin ce metodă vrea să se ajungă la cooperative domnul ministru? Prin "măsuri şoc". Dreptul la liberă asociere trebuie transformat în obligaţie, nu trebuie să foloseşti pistolul, se pot folosi impozitele.
Frenezia Puterii este continuată de Primul Ministru, care declară "Implicati-va, aceasta tara are nevoie de un destin nou si e la indemana tuturor!" - declaraţie care nu are, de fapt, niciun sens, e doar încă un pas pe calea unei demagogii fără limite. O să fim implicaţi, cu forţa, într-un "destin nou". Sunt sătul de cuvinte sforăitoare care nu au nimic în spate. Propaganda nu ştie ce e stânga sau dreapta.
Dar regimul actual, şi nu mă refer la cel al Preşedintelui Băsescu, ci la cel burghezo moşiliesc postrevoluţionar, nu e numai îndreptat de 22 de ani împotriva cetăţenilor, este un regim criminal, şi nu o spun eu ci CEDO, România nu respectă dreptul cetăţenilor la viaţă. Decizia este pentru un caz din 2006, când o să se judece cazurile din ultimii 2 ani o să vedem cât de departe e Statul Român de ideea de Stat democratic şi cum, asemeni celui comunist, nu numai că nu-şi apără cetăţenii, ci chiar îi ucide.
Legea Big Brother, cea prin care suntem supravegheaţi, a mai făcut un pas în Parlament.
Declaraţiile actualului "Prim Fiu al Ţării", cu referire la toate zăcămintele pe care cineva, că nu e clar cine, a hotărât că trebuie musai să le exploatăm acum şi aşa trimit direct la ideea că opozantul este duşman al poporului şi aservit al Moscovei. Orice altă variantă, orice semn de întrebare, orice critică, toate sunt semn de nesupunere faţă de voinţa populară, popor reprezentat de voinţa prezidenţială.
Acestea sunt doar ultimele două zile, sunt sigur că am ratat o grămadă de evenimente. Regimul burghezo moşiliesc e pe sfârşite, mergem spre un nou soi de socialism, cel de dreapta.
Să ne păstrăm buna dispoziţie, urmează zile de alcoolism şi tulburări digestive. Sărbători fericite!
vineri, 13 aprilie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
23 de comentarii:
Am schimbat un stapan cu altul. Indiferent ca unul era "comunist" iar altul "capitalist", metodele de actiune sunt aceleasi.
"Comunismul" a fost arucat pe piata de aceleasi persoane care in "vest" au creat "sistemul financiar cu dobanda". Si nu tine de un popor sau altul, pana si templierii au pus botul, cu tot crestinismul lor, la perceperea de 'comisioane".
în ceea ce privește retrocedările, cred că problema e ceva mai nuanțată, de vreo 22 de ani încoace.
bineînțeles, dacă actele de proprietate sunt autentice, principial vorbind, foștii proprietari/urmașii lor trebuie despăgubiți (în proprietățile respective sau în bani) dar - la cum merg lucrurile pe la noi, de s-a ajuns să se retrocedeze munți întregi (prin Gorj, de ex) care niciodată nu apartinuseră vreunui particular...mă tem că și în chestiunea asta rămânem tot balcanici și cam hoțomani. o căutare pe Google după „mafia retrocedărilor” este ilustrativă în acest sens.
Si atunci nu mai restituim nimic. Misto logica
Domnule Selaru , eu personal nu pun mare greutate pe declaratile acestui ministru de finante . Toate declaratile dinsului sufera de super optimism sau pe romaneste : cincinalul in 4 ani si jumatate . :)
Aici : http://www.mfinante.ro/acasa.html?method=detalii&id=999567852
Ministerul acestui expert ne informeaza ca in 2011, PIB romanesc a crescut cu 10,7 % in termeni nominali . Adica noi sintem campionii mondiali la dezvoltare . Chinejii , niste amariti cu cresterile lor si "duduiala" economica din timpul guvernarii lui Tariceanu , o gluma economica . Bineinteles ca dezvoltarea asta nu a adus bani suplimentari la buget ca era bazata doar pe cresterea agriculturii . Din doua una . Ori domnul ministru e complect in afara meseriei pentru care e platit , ori Romania e campionul mondial al evaziunii fiscale . Citind articolul dvs . si analizind experienta proprie de viata , inclin catre prima varianta . Un clasic in Romania . :)
:-) Pai eu ce zic de comunisti?
n-am spus niciunde asta, de aici si nuantele. era doar o constatare subiectiva. s-a intamplat cu restituirile ce s-a intamplat cu mai tot restul de actiuni (bune) de dupa 1990: le-am implementat in stil propriu.
Cretinatatea suprema in privinta restituirilor e reprezentata de cazul Faur-23 August: fabrica a fost privatizata pentru circa 20 de milioane de euro, apoi statul a platiti despagubiri fostilor proprietari de circa 130 de milioane de euro (poate cifrele nu sunt foarte exacte, dar cam asta e ordinul de marime)...
O scurta istorie, emblematica pentru cum a tratat regimul burghezo-mosiliesc problema proprietatii:
La inceputul anilor '90, aveam un fin care era primar intr-o comuna din Baragan. L-am intrebat de ce nu restituie terenurile pe vechile amplasamente. Mi spus ca nu se poate, s-au mai facut drumuri etc etc etc (atentie, vorbim de teren in Baragan, nu in Bucuresti). I-am spus sa restitutie ce se poate pe vechile amplasamente si, pentru ce nu se mai poate (cateva cazuri, nu foarte multe), sa vada ulterior ce solutii gaseste. A continuat sa pretinda ca nici asa nu se poate.
Cam astea au fost "directivele" regimului...
"ce uită să ne spună domnul ministru este că pistolul, bătaia şi furtul, la care se adaugă puşcăria, au fost metodele prin care s-a făcut cooperativizarea"
Cred ca primul pas a fost distrugerea cartilor funciare "in valtoarea evenimentelor care au urmat momentului 23 august" (ca sa folosesc o expresie consacrata). Acum daca distrugerea asta e fost intentionata sau nu e o intreaga discutie, eu nu am datele exacte.
Cine a vrut sa isi reconstituie dreptul de proprietate trebuia sa vina cu act de proprietate in original etc etc, iar cum la noi nu de azi-ieri se fac actele pe genunchi multi au ramas fara proprietati.
Asta s-a facut fara pistol, amenintari sau puscarie. De-abia dupa a inceput "distractia".
@Stefan A: ti-am raspuns si pe blogul lui Emil.
PIB chiar a crescut cu 10.7% nominal in 2011, te faci de ras cu comentariul ala mai bine il stergi :)
Cu PIB-ul e mai complicat, exista 3 variante, a crescut cu 10 procente, dar de ce nu s-au strand banii la buget, varianta a doua, nu a crescut, varianta a treia a crescut si banii nu s-au strans pentru ca a fost un an agricol exceptional si agricultura nu e taxata si se face evaziune. A treia varianta e cea oficiala pentru ca asigura si dezastrul de anul asta, nu avem un an agricol exceptional.
@Dan: scuze ca discutam offtopic aici, articolul tau mie mi se pare foarte important de discutat ca atare.
Doar o scurta paranteza legata de PIB si inchei subiectul, poate se lamureste si Stefan:
- PIB a crescut in termeni nominali cu 10.7%, insa deflatorul PIB a fost peste 9% desi inflatia a fost de doar 3% (pretul inputurilor a crescut cu mult mai mult decat pretul bunurilor din IPC). Asa ca avem o crestere reala de cat a fost- un pic sub 2%.
- oamenii aia zic in comunicat ca daca scoti componenta de fonduri europene (la care "we suck anyway", si care nu stiu cat de mult depind de Min Finante) atunci si veniturile bugetare au crescut nominal tot cu 10%
- ma rog apare comentariul ala cu agricultura care e nefiscalizata si care a avut anul trecut o crestere f mare- ceea ce e corect. Aici e iar o discutie mare si lunga, in Romania ponderea agriculturii in PIB e foarte mare (de ex in UK este sub 1%, in Romania este undeva la 8-10%). O fi bine, o fi rau- cred ca dureaza vreo 2 ani sa ne lamurim :)
Pana una alta strict discutand comunicatul ala de la Min Finante- e consistent si are sens. Pentru mine cel putin.
Am incheiat si acum discut numai despre declaratiile din articolul tau (multe stupizenii intr-adevar). Scuze de paranteza.
Dragilor
Cind aveam virsta voastra , PIB romanesc crestea fenomenal in fiecare an si noi mancam tot pe cartela . :)
Continuati sa cadeti pe spate la toate datele ce va dau astia cu functii si sa le mai gasiti si scuze . (ca daca a crescut PIB , e logic ca se pot face majorari de salarii la bugetari ca sintem tot sub limita impusa de FMI de 7% fond de salarii )Partea proasta e ca nu se vede nicaeri cresterile astea de PIB . Din contra , impozitul pe profit incasat de stat in 2011 e inca sub nivelul anului 2008 dar si a anului 2009 (date MEF) iar "gospodariile populatiei" retrag bani din conturile bancare pentru a trai .(date BNR) Fiecare generatie invata pe propria piele . E rindul vostru . :(
Trebuie sa fiu de acord cu Stefan, de altfel aiurelile spuse de Dragoi sunt contrazise de Stolojan. Iar deflator de 9 procente la inflatie de 3 ne spune ca minte si BNR.
Care sunt datele alea BNR conform carora "gospodariile populatiei retrag bani din conturile bancare pt a trai"? BNR nu stie ce se intampla cu banii, poate se duc in investitii (achizitii de case, investitii pe bursa, cumparari de aur etc).
"deflator de 9 procente la inflatie de 3 ne spune ca minte si BNR".
Nu cred. Compara bunurile din IPC cu bunurile din deflatorul PIB. Pretul la alimente nu a crescut asa mult, in schimb pretul la benzina si resurse minerale si ce mai intra in productia industriala au crescut mult in 2011.
Alex, eşti cu adevărat formidabil de îndârjit. Meriţi o cauză mai bună, asta e pur şi simplu penibilă. :)
Mda, asa ziceam si eu ca mai bine ne concentram pe tampeniile astora. Dar alea care sunt chiar tampenii :)
@Stefan "PIB romanesc crestea fenomenal in fiecare an si noi mancam tot pe cartela."
Era si un banc pe tema cresterii economice si a nivelului de trai.
Ceausescu il intreaba pe badea Gheorghe, "bade cum vezi dumneata cresterea economica si a nivelului de trai?"
La care badea Gheorghe ii raspunde, "pai cum s-o vad. Asa cum vad avionul. Cu cat e mai ridicat cu atat se vede mai mic."
Imi place argumentatia - de matematician, ce mai! Dupa mine, cea mai buna argumentatie in peste 20 de ani a faptului ca Romania nu s-a desprins niciodata de statul nedemocratic, abuziv, de dictatura; sa iei un interval de timp f. scurt ( cateva zile de fapt)la distanta suficient de mare de la instaurarea oficiala a unui regim democratic cu care puterea _ oricare - vrea sa abureasca alte democratii -
si sa evidentiezi exact valentele declaratiilor si actiunilor politicienilor, mai ales a unora care nu contenesc sa clameze si comenteze ca sunt de dreapta.
Imi place si ca societatea civila ( da' civila de-a binelea - nu ONGuri, doar bieti oameni hartuiti si neindreptatiti merg din ce in ce mai des in justitie pana la capat sa-si caute dreptatea impotriva statului, pe cauze care ar fi fost in mod obisnuit lasate moarte, considerate fiind fara sanse de castig sau care si-au pierdut miza cu toate ca abuzul este limpede si efectiv. Dupa 4 ani in care am simtit efectiv ca ma zbat ca broasca in beton, azi am o zi buna: simt ca nu mor caii cand vor cainii!
:-)
@Dan Selaru :-))!
bun, bun, bun!
corect, corect, corect!
vad ca sufragiile cititorilor de pe aici au fost intrunite cu varf si indesat, daca-mi permiteti formularea la limita.
sa reformulam, asadar, o veche intrebare de extrema stanga: ce-i de facut? pana una-alta, nu suntem altceva decat un club de insi cam nervosi.
broaaaah!
Trimiteți un comentariu