"Liberalii reprezintă categoriile avute. Societate mai dreaptă, mai echitabilă. De ce creştinismul a avut succes în rândul celor săraci? Tobe, ţimbale, trompeţici. A apărut feudalismul. Piaţa impune dominaţia unei categorii, de înstăriţi. Mişcarea muncitorească. Sarea şi piperul vieţii îl dau cei care produc."
Şi de când dai mata exemple creştine? De când creştinismul face parte din ideologia de stânga? Că era opiu acum vreo sută jumate de ani, prietenul ăla al tău, Groucho Marx, nu este de acord.
Şi poţi să produci o grămadă de sare şi piper, dacă nu le vinzi, nu-ţi folosesc la nimic. Nu a produce e greu, presupune pasiune şi muncă, a vinde e greu, presupune şi inteligenţă, emoţională, relaţii cu oamenii şi multe altele.
Oricum întinezi idealurile comunismului. Ce nu faci tu, Nea Nelule, pentru Prostănac?
Puneţi Mircică în loc de Matilda.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
De fapt, nu a vinde e greu, ci a crea nevoi artificiale, a-l face scav pe om, dependent de obiecte de care nu are nevoie. Da, recunosc, e ceva care nu e la îndemâna tuturor. Dar e tot o minciună, tot o lume artificială, tot un soi de totalitarism, la fel de odios, în ultimă instanţă.
Eu am produs tot felul de lucruri. Am facut economii de milioane pentru Romania cu programele pe care le-am facut. Le-am facut in 4 luni si am vandut ani de zile. Vorbind in toata tara asta, cu tot felul de oameni, a fost mult mai greu.
Apropo de minciuna si de vandut gogoshi. Eu am lucrat ceva pr si comunicare politica, apoi m-a dus valul spre pr si comunicare comerciala (produse cosmetice). Si am fost intrebata de cineva care e diferenta. E aceeasi manipulare. Doar mirosul e diferit. Una miroase cam a rahat, cealalta a sapun Dove. Da, iliescu vorbind de crestinism ma face sa leshin (ianinte de a varsa).
Nu e greu sa produci, nicidecum! Sa vinzi e greu, presupune inteligenta emotionala (a propos, inteligenta e cea care nu te lasa sa pui virgula intre acesti doi termeni), presupune relatii cu oameni (adica pile, inselatorii) si multe altele.
D-aia Germania o duce mai bine ca noi pentru ca in primul rind vinde si apoi produce, spre deosebire de Romania, in care cel mai bine o duc vinzatorii, distribuitorii si managerii de frecat menta.
Cred că Dan a spus că e uşor a produce, e mai dificil să şi vinzi ce ai produs pentru că presupune o minimă capacitate de relaţionare, o anume abordare a relaţiilor interumane.
Gheorghe şi Lia au înţeles româneşte. Păcăleşte-l, minte-l, fraiereşte-l..... pe client.
La taraba cu Dove sau la cea cu politruci... tot un drac.
Cel mai destoinic vânzător e considerat probabil, prin prisma asta, cel ce vinde frigidere eschimoşilor.
Eu cred că e cel mai idiot.
Nu am înţeles româneşte, asta e esenţa "vândutului": minciuna! O minciună mai rafinată, mai perversă, dar minciună. Ştiu foarte bine cum se produce şi credeţi-mă, este o activitate cu mult mai creatoare decât cred unii! Depinde pe ce piaţă te afli. Dacă e vorba de detergenţi sau de politicieni, da, e naşpa! Trebuie să te întrebuinţezi din greu! Dacă este vorba de produse cu grad ridicat de complexitate, altele sunt criteriile: nivelul tehnologic, sistemele de asigurare a calităţii, schemele de finanţare, asigurarea întreţinerii, piesele de schimb, formarea profesională.
Nu vinzi un submarin cum ai vinde un prezervativ!
Simplificăm prea mult!
Da-mi o piatra si pana maine o voi vinde ! ;)
esti rau. regele onorific al romaniei, aka ion iliescu, da cu clanta aburitor ca sa simta fraierul ca il mingiie pe cap insasi zeul intelepciunii romanesti.
e zice bine monserul, ar spune cetateanul furmentat...
Incep sa cred ca ati avut "subiectul II" mai des in ultima vreme pt a enerva si a scoate din casa pe cit mai multi la vot. :lol:
Da, indiscutabil. O recunosc.
Trimiteți un comentariu