vineri, 27 februarie 2009

Sterling, investigaţie jurnalistică din pat I

Cu isterie şi înfierări patriotice de genul "Nu ne vindem ţara!" onor Guvernul Boc a dat pe goarnă matrapazlâcurile Guvernului Tăriceanu privind resursele din Marea Neagră.

Foarte frumos! S-a mai lăsat liniştea, pulimea, vorba imunului Adrian Năstase, s-a luat ba cu nepoata lui Boc, ba cu şoferul lui Boc, ba cu Eugen Preda şi a uitat.

Folosind eu Newsmix am căutat pe ultima săptămână articolele care conţin cuvântul Sterling. 8 bucăţi. Din care două la fel, similare. Unul în România liberă şi unul pe Money Channel. În cele două, de fapt unul, acţionarii Sterling se plâng că a scăzut valoarea acţiunilor din cauza scandalului politic. România Liberă preia Money Channel, ceva e putred, se preia cam mult, e o înţelegere, a intrat şi România Liberă sub patronajul lui SOV?

În Adevărul, Gelu Mărăcineanu, înlocuitorul lui Bodgan Găbudeanu la ANRM se cam plânge că o să fie dat afară. Să nu uităm că lucrează şi pentru Sorin Ovidiu Vântu. Adevărul este patronat de Dinu Patriciu. O mână spală pe alta.

În Gândul afacerea e pomenită pe o listă interminabilă de porcării, la modul figurat, Remeş are exclusivitate pe modul propriu al porcăriilor politice, făcute de oameni politici de vază, neinteresant. În Ziua e vorba de altceva, o coincidenţă de nume, tot neinteresant. În Cronica Română afacerea e doar un exemplu, trecem mai departe.

În Jurnalul Naţional din 23 februarie articolul mai spală din păcatele lui Tăriceanu prin comparaţie cu privatizarea Petrom şi dă vina pe toată clasa politică pentru modificarea Legii Petrolului. Pe final dă puţin la geoale Tăriceanului. Azi tot în Jurnalul Naţional apare articolul De ce premierul a întrerupt controlul în afacerea Sterling? care trebuie citit cu atenţie.

Ce ne spune? După ce zice că Guvernul Boc a dat afară Corpul de Control că nu putea să controleze afacerea Sterling mai zice că în spatele Sterling Resources stă Dinu Patriciu. Şi continuă cu dezvăluirea cum că marele Prim Ministru a aflat că nu avea voie să tragă în afacerea Sterling şi că a dat afară Corpul de Control tocmai ca să oprească acţiunea de control, nu s-o înfăptuie. Şi articolul ne mai spune că e posibil de anulat contractul pentru că nu e semnat de Consiliul Concurenţei.

Să citim printre toate rândurile din cele 3 publicaţii, Money Channel, Adevărul şi Jurnalul Naţional. Şi constatăm că Patriciu cu Vântu şi-au dat mâna peste ţară, peste partea aia care e la Sterling Resources iar mogulul trei, Dan Voiculescu, e lăsat pe dinafară şi trage şi el ca să obţină o bucăţică. Voiculescu e la Guvernare deci cumva-şi trage cu stângul în dreptul.

Mai vedem cum toate partidele tac, sunt liniştite, şi cum avântul pompieristic al Guvernului Boc, prea nou în iţele conducerii la nivel mare, a făcut victime 61 de oameni daţi afară pentru că s-au aflat la momentul nepotrivit la locul nepotrivit.

De fapt sunt eu paranoic, toată lumea luptă pentru binele ţării. Mă găsesc eu pulime să mă iau de toată mogulimea.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Asta imi aduce aminte de base cum a sarit el : s-au furat alegerile, sariti, nu pot ei sa fure cat puteti voi sa votati ! Si apoi ? Nimic. sailans pliz. Boc reia cu aceeasi tonalitate o alta prolema. Probabil ca dupa ce a terminat de vorbit l-au batut baietii destepti cu mana pe umar....

Anonim spunea...

îmi place analiza - dar parcă văd că totul se va termina frumos în stilul nostru "pupat piaţa independenţii" - o să primească şi Voiculescu o halcă şi vor îngropa subiectul şi ziarele lui

Theophyle spunea...

Salut Dan,
Cum spune Romanu' ei au ramas tot cu ei, si noi am ramas fraieri :)

Dan Selaru spunea...

Ce e linistea asta, unde-s aparatorii Guvernului, liberalilor, pesedeilor, presei libere?

Vaca Verde spunea...

:) Exact asta mă întrebam şi eu. Am trecut de vreo doua ori pe-aici să vad cum vine "anonimu' de serviciu" cu argumentu' şi cu spume la gură, da' uite că... nţ, n-a venit...

Ori n-are argumentu', ori spumele sunt atât de mari...

O fi de bine, o fi de rău??? :D

Dan Selaru spunea...

E mutenie si pe Hotnews. Nu comenteaza nimeni. Nici macar un comentariu. Straniu. Traficul e mai mare decat unul obisnuit dar toata lumea tace. Hmmm?

Vaca Verde spunea...

Bun aşa! Şi liniştea e un răspuns. Uneori e singurul...

Adrian Mihalcioiu spunea...

Orice analiza faci pana la urma tot Patriciu de de vina. Nu ?

Cand e un cataclism meteo vinovata e mereu "incalzirea globala". Asa si cu asta. Stiinta curata!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Dan Selaru spunea...

Am fost nevoit sa elimin un comentariu care consta intr-un atac la peroana, nu a mea, era o rafuiala personala. Asta e regula.

Dan Selaru spunea...

Adrian Mihalcioiu

Daca, inainte de a comenta si citesti o sa veyi ca n-am atacat PNL si nici pe Tariceanu de foarta multa vreme, nici nu ma intereseaza partidul raspectiv, e inexistent.

Asa ca te incadrezi perfect in randul comentatorilor pe care o sa-i descriu maine.

Dan Selaru spunea...

Sunt doar doua aparitii pentru Patriciu in tot blogul, din peste 350 de postari, azi si pe 4 decembrie. Asa ca vezi ca ai gresit blogul sau personajul sau ma rog, stii tu ce.

Anonim spunea...

suoerb comentariu...ai dreptate..din pacate sunt putini care spun adevarul..felicitari

Anonim spunea...

Draga Dan,

inteleg hype-ul asta mediatic in jurul lui Adrian Nastase, doar doar s-o mai crea ceva din nimic, dar, pentru corectitudine, expresia cu "pulimea" nu ii apartine lui Nastase si nici lui Oprescu [care are impresia ca e el autorul]. Ci lui Sechelariu [poama aleasa], via CTP: http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1192161-pristanda-secretara-pulimea-cristian-tudor-popescu.htm