Ghiveci cu ciolan afumat, de oaie.
Modul de preparare:
Legumele autohtone se iau pe alese, se pun pe cîte un fund statornic, pentru tocat grosolan, apoi o iau pe ulei la foc mic şi îndelungat, timp cât stau la pândă să le pice ciolanul care se asortează cel mai bine cu preparatul rezultat, după taiat şi spănzurat în carcase de notorietate, strâns legate de stâna fără stăpân.
Se serveşte şi la palate, pe uşa din dos, până când suveranii se satură.
De două decenii nu sunt semne că s-ar fi săturat careva, fiindcă la mulţimea de gură-cască, suverană-populară, n-au ajuns decât tacâmurile, resturile rămase ...de la promisiuni şi desertul de provenienţă turcească, în cubuleţe sau praf, la alegere.
Poftă bună!
Iar castigatorul concursului este Bascaliosul
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Calitatea de oaie, a ceea rezultă din preparatul legumelor parlamentare, putea fi recunoscută mai sugestiv dacă scriam:
stau la pândă să le pice ciolanul care se asortează cel mai bine cu statul la măcelărie ...
Oricum, mulţumesc pentru apreciere!
As rade,dar e trist!
Sa stii ca romanul nici sa faca haz de necaz nu mai poate....
Asa ne-a fost vorba.
Trimiteți un comentariu