joi, 6 august 2009

Culoarea banilor?


La colţul străzii ne pune la dispoziţie acest genial articol scris de Nistorescu despre SOV acum 12 ani. E din arhiva EvZ şi merită citit.

Toată mizeria dintr-o anumită parte a presei este descrisă, cu deosebit talent, de Cornel Nistorescu. Tăios şi fără milă este descris şi SOV ca şi societatea de atunci care nu diferă semnificativ de cea de azi, doar mizeria e mai mare şi şosetele desperecheate purtate de mai multe persoane.

Presa este deja cumpărată de SOV şi de personaje similare iar camera video e instalată şi se văd broboanele de sudoare de pe fruntea jurnaliştilor. Big Brother funcţionează în presă iar redactorul şef face gazeta cu urechea lipită de telefon.

Presa scrisă aproape nu mai are importanţă. S-a mutat totul la televiziune. SOV a mers în pas cu vremurile, are televiziune. Ştie foarte bine că print-ul gazetei "Cotidianul" nu e o mare afacere. Cred că-şi poate permite să-şi pună în practică visul, cu pierderile de rigoare, şi să-i ofere, cu un cinism care depăşeşte orice limită, lui Cornel Nistorescu "şansa" rolului final, acela de a fi subiectul propriului dispreţ de acum 12 ani.

Culoarea banilor?

PS SOV n-o să poată niciodată să "spargă piaţa" de pe Internet, e prea mare. Cu toţi securiştii din dotare. Şi televiziunile or să moară, încet, încet. Nimic nu părea să dărâme presa tipărită în 97 aşa cum nimic nu pare să dărâme televiziunile de azi.

10 comentarii:

gabhry_el spunea...

culoarea banilor n-are miros

Theophyle spunea...

Dan salut,
Adevarat pana la ultima virgula. Sarcasmul si cinismul lui Vantu, pana la urma vor lovi in el si in ai lui fara mila. E o chestie de timp si de rabdare. un vechi proverb beduin zice:

Cul calb, bigi iomu' - in romana "Fiecare caine are ziua lui"

gabhry_el spunea...

Theo-Phyl
numa' să nu fie vorba de cîrtiţă, şi ziua ei
:)))

Unknown spunea...

genial articol... de la titlu pana la concluzie

Anonim spunea...

televiziunile OR sa moara...

Dan Selaru spunea...

Corectat, multumesc.

calif spunea...

ne mai lipseste doar ca asemenea monstri sa-si (im)puna viitorul presedinte

Anonim spunea...

Ce s-a intamplat cu acel Nistorescu de acum 12 ani? Acum manaca din aceeasi prada. Sa inteleg ca articolul publicat atunci, este rezultatul invidiei. Dorinta de a relata adevarul a fost doar un paravan? Acum se simte bine, dar pentru cat timp? Sacalii nu se ajuta intre ei niciodata, se unesc, ucid in jurul lor, apoi se ucid intre ei! S-a vandut! Problema lui!

Anonim spunea...

noua ni s-a parut taios. era un exercitiu de admiratie.

Anonim spunea...

fiecare pasare pe limba ei piere chiar daca e de lemn