luni, 9 noiembrie 2009

Băsescu vs. Dinescu şi alte fapte de campanie

Situaţia penibilă, pentru toată lumea, de la Cetate în care au fost implicaţi primarul Craiovei, Antonie Solomon, Mircea Dinescu şi Preşedintele Traian Băsescu a fost generată de primarul Craiovei.

"Pe Mircea Dinescu îl trimit pe malul drept al Dunării. Acolo să petreacă cinci ani de zile, iar eu îi voi administra moşia." - de aici

"Ceea ce vedeţi dumneavoastră seară de seară la televizor, pe cei care dau din gură şi îl înjură pe preşedintele ţării, aceia sunt maimuţe." - de aici

Deci, despre ce vorbim aici? Despre expulzarea moşierului Dinescu. Este de neconceput să foloseşti, chiar în campanie electorală, ideea de a expulza un oponent politic şi să-l ironizezi cu termenul pe care nu mai credeam să-l aud de moşier. Şi despre un soi de deposedare a proprietăţii. Las la o parte injuria cu maimuţele.

Nu ştiu dacă să-l cred pe Dinescu când spune că era pe moşia lui, la propriu. Dar dacă era atunci era de datoria lui Dinescu să se afle la acea adunare publică. Altfel nu văd ce căuta pe acolo.

Să zicem că era acolo, ca un imbecil, să fie băgat în seamă. Puţin probabil dar posibil, Dinescu este un personaj pitoresc. A fost atacat într-un mod care aduce în derizoriu condamnarea comunismului, tratată ca un succes de către Preşedintele Traian Băsescu. Expulzare sau domiciliu forţat în Dobrogea, calificarea ca moşier, rechiziţionarea proprietăţii, maimuţă.

Că Dinescu nu trebuia să răspundă e evident. La asemenea aberaţii nu trebuie răspuns dar asta dacă nu te cheamă Mircea Dinescu. Omul înseamnă opoziţia întruchipată. Nu contează care e puterea. Asta e.

"Mircea Dinescu vrea sa va vorbeasca si eu niciodata nu am cenzurat niciun ziarist, dar acum ii spun ca acest miting este organizat pentru presedinte. De aceea, domnule Dinescu, mergeti la televizor si vorbiti, nu aici!" - de aici, autor Traian Băsescu

Acel miting era organizat pentru un pretendent la postul de Preşedinte al României. Nu pentru Preşedintele României. Preşedintele României este preşedintele tuturor românilor, inclusiv al lui Mircea Dinescu, indiferent că politic sunt oponenţi. Preşedintele Băsescu nu are dreptul să nu ia apărarea unui cetăţean. Indiferent că-i place sau nu Traian Băsescu este Preşedinte, e dator să ne apere pe noi, nu să-şi apere candidatura. E în funcţie.

"Traian Băsescu i-a dat o lecţie lui Mircea Dinescu care, de câţiva ani de zile, nu face altceva decât să înjure preşedintele. Aseară, am fost în fief-ul lui şi l-am zdrobit, l-am umilit. Merita această palmă de către noi, cei care vrem să democratizăm această ţară. Deci Mircea Dinescu trebuie să înţeleagă că, dacă vrea să rămână în Oltenia, trebuie să aibă un alt comportament" - de aici, autor Antonie Solomon

Deci, ideea că oamenii trebuie alungaţi dacă nu sunt în ton cu părerile puterii politice nu e o chestie pasageră, e chiar serioasă. Omul e mândru de prostiile spuse şi persistă în idee. Din nou lângă Traian Băsescu şi în aplauzele PDL.

Antonie Solomon este un reprezentant local, ales uninominal, cu vederi absolut ieşite din orice noţiune de democraţie. Mircea Dinescu este un simplu cetăţean. Traian Băsescu este Preşedinte al României.

Singurul care trebuia apărat era Mircea Dinescu, apărat de Traian Băsescu. Asta înseamnă responsabilitatea funcţiei. Din acest scandal minor singurul care a pierdut este Traian Băsescu, pentru că nu şi-a făcut treaba, nu trebuia să-i dea cuvântul ci să-i ia apărarea, Solomon este un iresponsabil iar Dinescu un poet răzvrătit care nu trebuia să se bage în seamă.

Am mai spus şi o s-o mai spun, campania electorală nu înseamnă că oricine poate spune orice, cuvintele lui Antonie Solomon sunt sinistre prin comunismul pe care-l emană, Mircea Dinescu nu trebuia să apară pe la adunare iar Traian Băsescu nu şi-a făcut datoria de Preşedinte în funcţie.

Declaraţiile lui Radu Mazăre şi Ludovic Orban sunt la fel de abjecte şi nu dau decât imaginea unitară a nesimţirii clasei politice. Dacă în cazul lui Radu Mazăre era atacat Traian Băsescu, o răfuială în cadrul clasei politice, de care nu s-a delimitat nimeni, iresponsabilitatea şi nesimţirea lui Ludovic Orban o egalează pe cea a lui Antonie Solomon, acesta atacă alegătorii lui Traian Băsescu, o nesimţire majoră, Crin Antonescu s-a delimitat de imbecilismul lui Orban. cam asta-i diferenţa, şi nu e preşedinte de ţară, în funcţie.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment. Nu sunt ziarist, n-am legătură cu mogulii sau partidele.

36 de comentarii:

Anonim spunea...

Dane, din pacate e tare trist ca ai dreptate. Citeam in Gandul mi se pare un interviu cu Andries, care sugera sa nu mearga nimeni la vot, sa vedem ce`o sa se intample. ca adevaru`i ca astia nu merita niciunul, niciun vot.Damn!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

sunt craiovean de origine si pot confirma ca personajul numit antonie solomon este unul trist pentru tot ce inseamna urbea olteana. afara de bani aruncati pe palmieri si fantani arteziene muzicale in centru, n-a facut nimic pentru oras. mi-e greu sa inteleg cum a putut sa castige al doilea mandat de primar...

Bogdan Glavan spunea...

De asta vreau eu autonomie locala veritabila. Sa ramana oltenii cu Solomon, sa democratizeze el regiunea si mai vorbim pe urma.

Anonim spunea...

o mica rectificare. dinescu a fost un poet razvratit. ce e acum? doar unul din tarita troacei politice in care se gratuleaza unul pe altul cum le vine la gura. delimitarile sunt de fatada si fiecare alege scuze de circumstanta pentru mirlaniile proprii sau ale tovarasilor "de drum". populismele cu "mosierii" sau "patronii" sau "clasa politica" dau masura inconstientei gregare de care sufera majoritatea analfabeta, iar intovarasirile sunt din cele mai "haioase". cert e ca micile diferente nu sunt generate de programe politice sau strategii electorale, ci de zeama de ghiorlan a "patriotului nationale". nu vad vreo deosebire majora intre comportamentul unui solomon si al lui dinescu. ca unul e mirlan plat, iar celalalt baga folclor cu gospodine, e o chestiune de hahait gen romania mare. in rest troaca e cuprinzatoare si toti au dreptate. gretos.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Dan Selaru spunea...

Tin sa-i anunt pe toti ca am sa sterg orice atac anonim in care sunt folosite expresii injurioase, alegatorii sunt declarati betivi si orice altceva.

Anonim spunea...

imi cer scuze si rectific prin a spune a treia oara ca SOLOMON are o atitudine corecta de sluga deoarece a fost ales de pensionarii mituiti cu 1 kg de ulei ca in toata tara dar d l PRESEDINTE nu are nici o scuza ca a fost si v a fi ales de cei adusi cu autobuzele si de persoanele euforice care citesc multa poezie din editura BAHUS hi hi hi acum este bine d le care mi stergi mesajele ca de asa este in democratie doar avem ca model pe primul om in stat care cu respect o spun a furat un telefon s a urcat baut la volan a mai jignit un ziarist a mai facut ministresa o pitipoanca de DOROBANTI etc etc

Dan Selaru spunea...

Chestie de nuanta.

Anonim spunea...

apropos de autobuze. psd. apropos de lideri betivi. pnl. propos de mirlanie. cam toti.

problema nu e ca "aialalti" sunt asa, ci ca nu avem unii normali. de ce? conform intelepciunii autoincriminatorii "cum e sacul e si petecul" sau "cum e turcu-i si pistolul". oare problema e sa alegem pe cel mai putin mirlan betiv prost mincinos etc.? sau cumva adevaratul bai e ca nu suntem in stare sa generam ca natie partide adevarate unde aldfe solomon sau orban nu au ce sa caute? asa o tinem langa cu basescu e de vina. presupunind ca vine geoana, cum va arata guvernul? nu tot o impreunare impotriva naturii va fi? de fapt nu e vreo diferenta decit numele gurilor flaminde.

Dan Selaru spunea...

Ungurii de ce pot?

Anonim spunea...

care unguri?

Dan Selaru spunea...

Aia de la noi, aia macar vorbesc civilizat.

Anonim spunea...

dane, vrei sa le fac un pomelnic de hibe? ma lasa rece un tilhar care ma fura recitind sonete. nu uita ca oricine care s-a format in romania va avea tarele ei culturale de care nu scapa foarte usor. a se vedea mult laudatul primar al sibiului. a lasa stacheta e totuna cu a spune il votez pe asta ca e mai putin rau. in cazul de fata eu il votez pe basescu pentru ca trebuie sa votez si ca aialalti sunt mai periculosi sau mai prosti. atit. deocamdata nu se intrtevede o posibilitate de a exista vreun partid adevarat.

Anonim spunea...

Dinescu are interesele lui, dar a dovedit ca poate fi mai normal decat Basescu, care nu a dovedit decat o rautate irationala in aceasta situatie. Cumplita nu este amenintarea lui Solomon, ci atitudinea elitei PDL-iste (dr in drept Boc, Monica MAcovei) care aplaudau slugarnic.

Anonim spunea...

e adevarat, Solomon, Orban, Mazare (lista ramane deschisa) sunt niste trogloditi.
Basescu, Disnescu, Antonescu, Geoana (lista ramane deasemenea deschisa) sunt niste ipocriti care se folosec de astfel de trogloditi.
Nu sunt de parere ca delimitarea lui Antonescu de Orban (intradevar organ) este un exemplu. El nu face decat sa ne spuna ca tiganii, prostituatele si alcoolicii au drept de vot. Presupunand ca vreau sa votez cu Basescu, carei categorii apartin? (sunt barbat casatorit, roman, consum bauturi alcoolice cu moderatie si nu am facut sex pe bani niciodata). Sau sa presupunem ca sunt o prostituata dar votez cu Antonescu. Nu mai sunt prostituata?

Robert Muster spunea...

Dane, Dinescu de mult si-a pierdut credibilitatea. Si nu pentru ca e anti Basescu, ci pentru ca il vad jucand la aceeasi hora cu toti securistii. Oportunismul ma ingretoseaza.

Nu pot sa inteleg ce te-a determinat sa intri si tu in jocul asta. Nu cred ca tu cumperi circul asta mediatic cu majoritati, cu dictaturi si cu alte manipulari execrabile.
Am o intrebare: tu chiar crezi ca PNL si PSD vor sa faca ceva constructiv si ca tot ce se intampla acum e pentru tara si nu impotriva ei?
Te respect si iti pretuiesc deschiderea stiintifica, de aceea te rog sa-mi raspunzi.
Multumesc

Anonim spunea...

din păcate, chiar și când au de ales între două naturi (și calități) umane complet diferite, românii aleg - din varii cauze - în „consecință”. a se vedea 1990 - ion iliescu vs ion rațiu

Anonim spunea...

of of pai in 1990 poporul asta nu auzise in viata lui de democratie de unde sa stie sa discearna daca asta vedea la televizor si in mas media securistilor si asa am ajuns pina in ziua de azi cind manipularea este aceeasi doar ca o parte din noi am mai evoluat of of

Anonim spunea...

da. exact concluzia la care doream să ajung. doar tehnicile si modalitățile de manipulare s-au diversificat și rafinat. partea evoluată din nefericire e o minoritate, și nici măcar una vocală

Anonim spunea...

Ma gandeam cat de terminat trebuie sa fie Basescu ca sa-l lase pe un ratat ca Solomon sa-i faca campanie in Oltenia... Ma gandeam cum e sa fii portocaliu si sa faci spume la gura contra interlopului Solomon acum cativa ani iar acum sa-i aplauzi pe scena cuminte aberatiile in geaca portocalie undeva in randul din spate... (orice asemanare cu un portocaliu notoriu al Craiovei este intamplatoare). La multe ma gandeam eu - dar ce folos ?

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

foarte tare de ce sa aiba mai multe autobuze PDL decit PSD hi hi doar de aceea sint FSN ISTI sa fie egali d le hi hi hi le doresc sucesuri la autobuze hi hi hi

Anonim spunea...

Voiam sa scriu un comentariu care sa inceapa cu "din pacate"... Am constatat ca era deja scris...

Anonim spunea...

Dane,
sunt de parere ca postarile care folosesc un limbaj necorespunzator, sunt calomnioase sau injurioase trebuie sterse de pe blog. Cred insa ca si cele care fac propaganda directa unuia sau altuia dintre candidati merita acceasi soarta. Asa ca te rog sa stergi comentariul lui Ionel si sa lasi doar comentariile celor care sunt sincer preocupati de tema adusa de tine in discutie, indiferent de opinie.
Altfel risti ca blogul tau onest sa fie 'virusat' cu temele celor care infecteaza zi de zi comentariile la articolele de presa online.

Dan Selaru spunea...

Scuze dar mai am si treaba.

echos spunea...

Nu stiu in ce masura Solomon a vorbit inainte sau dupa Basescu, pentru ca nu urmaresc live "spectacolul", dar obesrvatiile tale referitoare la Solomon sunt corecte. Cu mentiunea ca acest limbaj e folosit de mult in zona politici(gen expulzati-l pe Base in Congo, Base presedinte in Congo sau apelative) asa ca expunerea ta de argumente, chiar daca corecta, are o tenta subiectiva inpotriva unui candidat( conform unei reguli enuntate mai sus, ar trebui sa-l stergi ??? ;)). Referitor la "...Mircea Dinescu. Omul înseamnă opoziţia întruchipată" cred ca e exagerata alaturarea la ora actuala. D-l Dinescu s-a balcanizat de mult, sapand singur la temelia acestei "intruchipari". Iar prezenta s-a la miting se datoreaza doar oportunismului de care da dovada d-l Dinescu in ultima vreme. Parerea mea!

Anonim spunea...

ca "mosier" dinescu se caracterizeaza pe sine:D

maimuta e termen blind fata de ceea ce foloseste dinescu in general.

in continuare esuez sa vad unde e vorba de expulazare si rechizitionare ( ce cuvinte tari:!!) in discursul lui solomon de la cetate. poate ca eu il pun in context si de aia. (nici dinescu nu a vazut nici o expulzare si nici o rechizitionare, a i se mai citi replica - daca ar fi MIROSIT doar asa ceva dinescu ar fi fost mult mai ... savuros)

la craiova e vorba de oltenia deci nu poate fi vorba de expulzare:D

bottom line solomon-dinescu: solomon a fost un porc da' si dinescu si-a cam cerut-o in ultima vreme.

in fine, despre basescu poate va hotariti:
(in acelasi paragraf)
"Acel miting era organizat pentru un pretendent la postul de Preşedinte al României. Nu pentru Preşedintele României."

deci nu era acolo in calitate de presedinte ci de candidat---> cu tot ce decurge

"Indiferent că-i place sau nu Traian Băsescu este Preşedinte, e dator să ne apere pe noi, nu să-şi apere candidatura."

deci nu era acolo in caliate de candidat ci de presedinte--->cu tot ce decurge.

dublugindit?

ca nu a fost lassat de basescu sa vorbeasca nici nu comentez...:P

Anonim spunea...

alo d l e DINESCU nu are cea mai inalta functie in stat asa ca esti intr o confuzie totala cu toata deontologia d tale hi hi hi

viorel spunea...

Motivele pentru care Basescu se comporta asa in ultima vreme pot fi urmatoarele:
1. nu mai are consilieri si la fel ca si Ceausescu (in ultimii ani de dictatura)traieste intr-o realitate zugravita de personaje gen Solomon
2. si-a pierdut total simtul realitatii
3. este ca un animal incoltit care vede amenintari in orice gest
4. (cel mai grav) s-a ajuns la concluzia ca suntem un popor de trepanati, aplaudaci, gata sa inghita toate mascaradele de genul asta

Dan Selaru spunea...

@Robert Muster
Nu ma intereseaza persoana lui Dinescu, e putin importanta in toata discutia, e vorba de functionarea Statului din care face parte si institutia prezidentiala. Aceasta are functia de a apara poporul in fata Statului, lucru care nu s-a intamplat.

In rest, atata vreme cat nu s/a incalcat Constitutia este doar circ politic.

PPS Traian Basescu se afla pe terenul lui Dinescu care o sa plateasca factura l-a lumina pentru miting, asa ca Dinescu avea ce sa caute acolo, trist.

Dan Selaru spunea...

la

vlllad spunea...

Am vazut niste imagini cu discursul lui Solomon. De remarcat zambetele stanjenite ale unor Monica Macovei, Traian Ungureanu si chiar Theodor Stolojan, fortati practic sa accepte elucubratiile unei maimute.

Anonim spunea...

institutia prezidentiala, parte din stat, cu rolul de a apara cetateanul de stat.

:)))
foarte bine!

functia institutiei prezidentiale este stabilita prin constitutie.
institutia prezidentiala nu si-a indeplinit functia ("acest lucru nu s-a intimplat).
"In rest, atata vreme cat nu s/a incalcat Constitutia este doar circ politic."

aproape la fel de bine:PP

Vali spunea...

"Merita această palmă de către noi, cei care vrem să democratizăm această ţară."

haha, exemplu clasic pentru absenta oricarui bun simt in propaganda... si in campania electorala