luni, 22 martie 2010

Jocul de-a Justiţia

Fenomenale înregistrările cu monstruosul Cătălin Voicu. Dacă sunt adevărate, şi presupun că sunt, ne povestesc cum a fost condusă ţara în ultimii 20 de ani. Într-un mod mafiot.

Cred că este primul peştişor mai mare. Şi care o să tragă după el şi pe alţii. Cât mai mulţi sper. Dar să lăsăm Justiţia să-şi spună cuvântul.

Problema esenţială este: cum a fost posibilă apariţia unui asemenea personaj? Păi omul a fost "promovat". Sub nasul lui Ion Iliescu, la Cotroceni. Apoi a intrat în anturajul primarului "care este". Şi era gata, gata să ajungă ministru. La Interne, în cadrul primului Guvern Boc.

A pierdut atunci din cauza luptelor intestine din PSD. Şi atunci a fost ales "şeful mafiei lui Năstase", Gabriel Oprea, care a demisionat, şi-a luat a patra stea, a sărit în altă barcă şi a ajuns Ministrul Apărării. Altă poveste. De fapt aceeaşi.

De data asta sper ca PSD să nu-l apere, să-l lase să intre în puşcărie. Cererea de suspendare trebuie votată de ciracii lui Vanghelie. Cred că e doar un joc de imagine în favoarea lui Ponta pe spinarea lui Vanghelie. La votul din Parlament vedem ce se întâmplă cu adevărat. Şi mai apoi în Justiţie. Mai sunt ani până atunci. Nu uitaţi ce v-am spus.

Ar fi primul semn că Ponta nu e Năstase. Sau că Năstase nu-l conduce pe Ponta. S-ar putea să avem şi surprize şi să se termine în coadă de peşte. Prin înţelegerea părţilor.

Stenogramele sunt deja o armă de care abuzează toate taberele. De ce tot apar în presă? Pentru că fac parte din jocul de-a Justiţia pe care noi, în prostia noastră, îl numim Justiţie.

15 comentarii:

Camil Stoenescu spunea...

mie nu mi se pare un pestisor chiar asa de mare. un personaj cenusiu, de mana a doua, care va fi sacrificat pentru linistea "liderilor". oricum, nu cred ca-si mai facea cineva iluzii in ceea ce priveste independenta "justitiei" din Romania...

br3b spunea...

Catalin Voicu si Omar Hayssam sunt doua nume reprezentative pentru portretul post-2000 al lui Ion Iliescu.

Sunt doar inca doua nume care se adauga tarziu la lista de asociati cu sange rece ai acestui personaj fabulos care este Ion Iliescu. Din anii '60 in 2010 ... omul a strans o colectie grozava de scheleti sinistri.

Vasile D spunea...

la RTV am observat un fenomen interesant doi primari pdl arestati
dintre care unul cu sentinta definitiva erau plansi si spalati de cei din opozitie,deci cred ca daca va fi vot secret sobolanii din toate partidele se vor coagula si vom avea surprize...

Unknown spunea...

Texas university has eureka moment for coal-to-gas

http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/commentary/texas-university-has-eureka-moment-for-coal-to-gas/article1502823/

stiu ca te intereseaza...

Dan Selaru spunea...

Merci

Francesco spunea...

Asa se si explica de ce Justitia functioneaza dupa principiul "o data da, o data ba" cum s-a intamplat si in cazul primarului de la Satu Mare.

Coruptie si interese de gasca.

pehash spunea...

"Cred că e doar un joc de imagine în favoarea lui Ponta pe spinarea lui Vanghelie." corect!


"Ar fi primul semn că Ponta nu e Năstase. Sau că Năstase nu-l conduce pe Ponta."!?!? pai te contrazici singur?

mai e mult pana la o eventuala condamnare. oricum daca se va intampla asta va fi ceva lejer.. 2 ani din care face doar prima luna.. pentru buna purtare..
inca o data se confirma cu cine votau de fapt cei 5 milioane ai lui Geoana!

Dan Selaru spunea...

Jean Claude, livrata maselor.

Anonim spunea...

Justitia NU trebuie lasata sa-si faca treaba pentru ca vedem cun o face de 20 de ani. Corupti IN INTREGIME pana la os magistratii sunt organizati ca o casta mafiota ce nu lassa pe nimeni sa se atinga de privilegiile lor. O sa scalde si vor tergiversa (pe neconstitutionalitate, fireste, asa cum a inventat eminentul jurist Nastase strategia de aparare mafiota pana la prescriere sau Pastele Cailor, ce survine mai repede) pana se va uita de personaje. Nu exista nici o formatiune politica care sa aiba un interes REAL de a avea o justitie corecta si ne-santajabila deci dinspre politic nu va fi agitatie. Cum societatea civila se agita doar daca este rost de ceva "granturi" din strainatat nu ma astept nici de aici la mari presiuni pentru un adevar curat si rapid. Atunci: sa lasam justitia sa-si faca datoria - cand aud asa ceva am convingerea ca este un comunicat oficial al mafiei.

Dan Selaru spunea...

Di ce vrei sa facem, sa-i impuscam in strada. Asa a fost si cu sistemul bancar si uite ca pana la sfarsit s-a rezolvat. Trebuie sa facem presiune ca Justitia sa-si faca datoria.

Kibby spunea...

"Pentru că fac parte din jocul de-a Justiţia pe care noi, în prostia noastră, îl numim Justiţie" - cam toate "rezultatele" justitiei sint o reglare de conturi: nu iese imparteala prazii si atunci unul/mai multi tilhari sint "dati la lei"

Vaca Verde spunea...

Exact.

Loda spunea...

,,Stenogramele sunt deja o armă de care abuzează toate taberele. ''Care toate taberele? Eu nu am vazut nici o stenograma transpirata de la PDL ??

Dan Selaru spunea...

Doar alea cu Basescu si Hayssam.

Anonim spunea...

comentariu rautacios (43%): ca la sedintele de pe vremuri: "vorbeste tov.Voicu se pregateste tov. Vanghelie". comentariu serios: fara presiunea mediatica exercitata de stenograme, s-ar fi autosesizat CSM, ar fi votat comisia juridica a senatului, ar fi luat pozitie Ponta si Crin?