Ce au greşit guvernele PDL, toate?
În primul rând, au avut nişte relaţii publice înfiorătoare. Nu ştiu cine e răspunzător, dar merită dat afară. Declaraţiile aberante, festiviste, răutăcioase, sfidătoare, au fost regula. Iar peste toate acestea a fost asmuţirea unei părţi a populaţiei asupra alteia. Până la sfârşit toată populaţia a fost atacată şi nu au mai rămas niciun fel de susţinători în afara celor cu interese directe. Presa o ai cum ţi-o cultivi, când trimiţi la TV pe Hoară, Tălmăceanu, Popoviciu, Vişan, eşti sortit pieirii. Nu mai e vorba de dialog, e vorba de război. Iar războaiele cu presa se pierd, totdeauna. Ultima vină din acest punct de vedere, lipsa umorului, niciun membru PDL, în afara lui Paleologu şi Prigoană, nu are umor, iar Paleologu a fost transformat prin contrast într-un bufon, Prigoană delimitându-se singur de partid în multe ocazii. Normalitatea a devenit extremism.
O altă greşeală a fost încercarea de a mulţumi pe toată lumea, sfârşind în a nemulţumi pe toată lumea. S-a vorbit continuu despre dreapta, măsurile politice au fost keynesiene de la un capăt la altul, numai de dreapta, nu, unele fiind absurde, ca impozitul minim. De ce aiurelile cu stadioane în pantă, parcuri la ţară şi alte lucruri inutile? Asta când nu exista apă şi canalizare. Dacă tot faci lucruri, fă-le pe cele corecte, nu a fost cazul. Când spui că femeile trebuie să se întoarcă la muncă cât mai repede şi le promiţi creşe, cu sutele, şi nu faci nimic, nu se cheamă, pur şi simplu, bătaie de joc? Iar exemple sunt nenumărate. Toate aceste măsuri au fost luate prin înfierarea grupului social respectiv, arătarea acestuia cu degetul. Micii patroni, bugetarii, agricultorii, intelectualii, pensionarii, mamele, sinistraţii, s-a ajuns şi la bănci şi la unele multinaţionale. Toţi erau în luptă cu Guvernul. Păi cam ăştia suntem, oare nu se poate interpreta că Guvernul se luptă cu propriul popor? Pe cine reprezintă PDL?
A existat vreo reformă vizibilă, nu teoretică? Da, un examen mai corect la bacalaureat, reintroducerea examenelor la intrarea în facultate. Da, o creştere a vitezei în Justiţie, o reală creştere a cazurilor de mare corupţie care au ajuns în instanţă. Ce s-a petrcut în instanţă e altceva. Şi cred că s-au făcut lucruri bune şi în alte domenii, încetarea contractului Bechtel e doar unul. Dar s-au scos în faţă tot felul de pseudoreforme fără nicio realitate în viaţa obişnuită. Să aduc aminte înfiorătorul circ cu Codul Muncii şi sutele de mii de contracte care nu au avut niciun efect. Numărarea ca Pristanda a kilometrilor de autostradă a devenit obsesivă. Lucrurile bune, cele realmente bune, s-au pierdut printre pseudo realizările care nu au însemnat nimic.
Ultima mare greşeală a fost politica de cadre. Primul pas a fost înconjurarea de personaje sinistre, de la Dom Costel la Boldea, plus tot felul de puşcăriabili sau puşcăriaşi. Asta împreună cu re-evaluaţii şi traseiştii. Scuipatul şi pupatul în acelaşi loc a devenit regulă. Dacă asta nu a fost de ajuns, păstrarea Robertei Anastase pe post după celebra numărare a costat enorm. Mult mai mult decât voturile pe care o să le aducă la Ploieşti. Generalizarea politizării şi incompetenţa au fost regulă.
De ce această enumerare tristă, nu pentru PDL, a primit lecţia, trebuie să o şi înţeleagă, nu pare. Lecţia e pentru Guvernul Ponta. Care deja e construit pe aceeaşi bază a traseiştilor, cu o pseudo majoritate. Un Guvern extrem de instabil. De peste 2 ani fosta Putere a fost lipsită de o majoritate clară, de aici asumările, multe chiar iresponsabile, nu numai neconstituţionale.
Sunt necesare alegeri, corecte, cât mai repede. Pentru că situaţia financiară, o să vedeţi, nu e roză deloc. Orice schimbare presupune o oarecare toleranţă faţă de noua Putere, nu cred că o să aibă parte. Repetarea greşelilor nu e numai fatală USL, e fatală ţării, următorii sunt PPDD.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
12 comentarii:
"Pe cine reprezinta PDL?"
Simplu. Pe Basescu.
ambitia dvs de comentator original cateodata iese din limitele rationalului. Adica dintre tipii cu simtul umorului Paleologu poate fi caracterizat ca un bufon in timp ce Prigoana ar fi un rebel in partid? Haideti sa mai lasam judecata in raspar doar de dragul originalitatii.
ce vrei bre sa spui, ca Paleologu si Prigoana nu au umor fata de mutrele lungi, de legionari cu dereri de burta ale PDL? Daca asta vrei sa spui inseamna ca nu traiesti pe plaiuri romanesti.
Ca Paleologu nu a fost tratat ca un bufon? Ca Prigoana nu s-a delimitat de PDL? Iar nu stii ce se petrece.
Sau e vreun atac la persoana? Asa, de putere noua.
Apropo de relatii publice si dat afara, oare cine e specialistul in "asmuţirea unei părţi a populaţiei asupra alteia"?
Ghici, ghicitoarea mea
schimbarea regilor bucuria nebunilor. sa nu-i facem icoane pe unii si demoni pe altii. pleaca udrea vine mazare(sau omul lui),pleaca predoiu vine sova,pleaca omul lui funeriu vine abramburica sau marga, pleaca ungurul(scuze ca habar nu am cum il cheama) vine banicioiu. Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noua toate.
cam asa, plus coabitarea cu jucatorul
"schimbarea regilor bucuria nebunilor."
Imi pare o vorba goala emisa de niste oligarhi si preluata, in cazul de fata, de semidoctii aparatului pseudointelectual de stat. Parafrazarile interminabile de dragul continuarii jafurilor la umbra linistii si stabilitatii transpira fie interese, fie prostie crasa.
Acum dreptacii adevarati au sansa sa iasa din tonete si sa se revolte impotriva socialistilor.
Asta intra tot la limbaj necivilizat?
Da, e trist cand solutia de avarie e PPDD. Tu de fapt ai vrut sa spui altceva, dar ne lasi pe noi, cititorii tai inteligenti, sa ne dam seama: suntem practic prizonieri, nu-i asa, Dane?
Mi-a fost greu sa spun ca nu mai avem sperante.
Carpe diem . Sunt vremuri interesante , la urma urmei vom fi martorii apex-ului civilizatiei umane (sau extrem de improbabil -al unui miracol). Win Win :) din punct de vedere strict intelectual .
In plus continui sa cred ca noi romanii suntem binisor pregatiti pt viitor. Sa mai vedem in 4-5 ani ce o sa fie.
Trimiteți un comentariu